پیرسینگ یا سوراخ کردن ناف در بارداری موجب انقباض رحم و افزایش خطر سقط جنین میشود. پیرسینگ ناف در بارداری یک عمل مخاطره آمیز است که احتمال عفونت، هپاتیت و ایدز را افزایش می دهد…
پیرسینگ ناف برای آویز تزئینی در اوایل بارداری خطرناک است؟
بارداری دوران شگفت انگیزی در زندگی هر زن است. در این مدت یگانگی خاصی بین جنین و مادر حاکم است و هیچ چیز نباید مانع لذت بردن از این لحظات شیرین شود. ایجاد تغییرات در پوست شکم (اطراف ناف) در این دوران که شکم در حال رشد است، موجب بروز نگرانیهایی میشود. در بسیاری از موارد پیرسینگ ناف در بارداری، زخمها و خطوط زیادی بر روی شکم ایجاد میشود.
پیرسینگ ناف در اوایل بارداری شاید ناراحتی خاصی ایجاد نکند. زیرا پوست انعطاف پذیر است و توانایی کشش و بازگشت به موقعیت قبلی خود را دارد. اما با نزدیک شدن به زمان زایمان، التهابات پوستی بر روی شکم ظاهر میشود. قطر سوراخ پیرسینگ ناف افزایش مییابد و حلقه آن موجب خراش و قرمزی پوست میشود.
امکان پیرسینگ ناف بعد از ۳ ماهه اول بارداری
بارداری زمان مناسبی برای انجام این گونه تغییرات در بدن نیست. پزشکان توصیه میکنند که در دوران بارداری پیرسینگ انجام ندهید. درمان زخم پیرسینگ ناف در دوران بارداری ممکن است مدت زیادی طول بکشد؛ محل زخم میتواند عفونت کند و با بزرگ شدن شکم، جای زخم تغییر شکل داده و سوراخ بزرگی بر جای گذارد.
از سوی دیگر، مکانهایی که اقدام به عمل پیرسینگ میکنند، زیر نظر سازمان بهداشت نیستند. بنابراین، به دلیل عدم رعایت اصول بهداشتی خطر ابتلا به هپاتیت C و هپاتیت B وجود دارد. همچنین ممکن است مراجعه کنندگان آلوده به ویروس اچ آی وی باشند و موجب انتقال ویروس ایدز شوند. سیستم ایمنی بدن زنان باردار نسبتا ضعیف است و هر گونه ویروس یا عفونتی بلافاصله به بدن آنها نفوذ کرده و بر سلامت مادر و جنین تاثیر میگذارد.
اگر هم چنان اصرار به انجام پیرسینگ ناف در بارداری دارید و فرد ماهری را یافتید که علیرغم همه خطرات، حاضر به انجام این کار است، برای کاهش خطرات جانبی، موارد زیر را در نظر بگیرید.
فرد مذکور بایستی پیش از شروع به کار دستها را ضدعفونی کرده و دستکش به دست کند.
محل عمل بایستی کاملا تمیز و بهداشتی و فاقد گرد و غبار، خون یا بوی خاص باشد.
ابزار کار و حلقه های چند بار مصرف بایستی ضدعفونی شوند.
سوزن و دیگر لوازم یکبار مصرف بایستی جدید و استریل باشند. هم چنین بایستی دقیقا قبل از عمل از بستهبندی باز شوند.
رعایت این قوانین برای حفظ سلامتی مادر و جنین ضروری است.
پیرسینگ ناف در بارداری و خطر سقط جنین!
پیرسینگ ناف در بارداری موجب انقباض رحم و افزایش خطر سقط جنین میشود. از آنجایی که در دوران بارداری امکان بیهوشی برای زنان وجود ندارد، درد شدیدی نیز احساس میشود. بنابراین، هیچ کس نمیتواند واکنش بدن را پیشبینی کند. با توجه به فرآیندهای شیمیایی بسیاری که در دوران بارداری در بدن زنان اتفاق میافتد، پیرسینگ ناف در بارداری هرگز توصیه نمیشود.
تاثیر پیرسینگ بر روی جنین
اگر پیرسینگ ناف پیش از بارداری انجام شده باشد، جایی برای نگرانی نیست. مدت زمان لازم برای تشکیل یک بافت پایدار در اطراف سوراخ ۱ تا ۲ سال است. با رعایت نکات بهداشتی در هنگام عمل، آسیبی به جنین شما در آینده نخواهد رسید.
اگر پیرسینگ ناف در بارداری انجام شود، بهبودی آن دشوار خواهد بود. در این دوران رحم رشد میکند و بر روی سوراخ روی شکم فشار میآورد و میتواند منجر به قرمزی، تورم و افزایش قطر سوراخ شود. اصطکاک بیش از حد زخم به وسیله لباس نیز موجب تحریک و فرسایش زخم میشود. تضعیف سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری و احتمال عفونت کردن زخم و عدم بهبودی سریع آن، میتواند عواقب خطرناکی در پی داشته باشد.
اگر تورم، قرمزی و یا خونریزی در محل زخم وجود دارد، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید تا به سرعت عفونت را درمان کرده و جنین را از عوارض جانبی آن محافظت کند.
برداشتن حلقه ناف در زمان بارداری
آیا باید حلقه ناف را در دوران بارداری برداشت؟ چه زمانی برای انجام این کار مناسبتر است؟
برداشتن حلقه ناف در دوران بارداری یک مساله کاملا شخصی است و بستگی به شرایط جسمانی فرد دارد. با این حال، آگاهی از برخی نکات میتوانند به شما در تصمیمگیری درباره برداشتن حلقه ناف در بارداری کمک کنند.
در ماههای اولیه بارداری نگرانی خاصی پیرامون حلقههای ناف وجود ندارد. معمولا تا ماه پنجم و ششم بارداری، وجود حلقه ناف، مشکل خاصی ایجاد نمیکند. متخصصان توصیه میکنند که از تزیینات نرم و انعطافپذیر در حلقه ناف استفاده شود تا موجب ناراحتی نشود. همچنین، پزشکان توصیه میکنند که بهتر است حلقه ناف در دوران بارداری از جنس ابریشم باشد تا سوراخ را در این مدت حفظ کرده و باعث تحریک پوست نشود.
اگر تصمیم دارید حلقه ناف را خارج کنید، بایستی از محل سوراخ به خوبی مراقبت کنید. در صورت بروز هر گونه نشانهای از عفونت و التهاب، از یک محلول ضدعفونی استفاده کنید.
اگر از مدتها پیش پیرسینگ انجام داده اید، بایستی در صورت نیاز با کرم و روغن مخصوص محل آن را چرب نگه دارید. این کار برای افزایش الاستیسیته پوست ضروری است. به طور مرتب محل سوراخ و منطقه اطراف آن را تمیز کنید.
روش نگهداری از پیرسینگ در بارداری
همانگونه که پیش از این گفته شد، پیرسینگ موجب بروز عفونت در بارداری میشود. از آنجایی که حفظ بهداشت و سلامتی در دوران بارداری بسیار مهم است، محل سوراخ بایستی با دقت تمیز نگه داشته شود و به طور منظم ضدعفونی شود.
اگر به تازگی پیرسینگ انجام داده اید، برای جلوگیری از عفونت بایستی حداقل دو بار در روز محل آن را ضدعفونی کنید.
برای نگه داشتن حلقه ناف تا زمان زایمان، به تمام توصیههای ارائه شده در متن عمل کنید. از نگینهایی استفاده کنید که آلرژیزا نیستند. از زیورآلات استیل ضدزنگ استفاده نکنید. این ترکیبات تاثیر منفی بر غدد لنفاوی میگذارند. مطالعه مطلب حساسیت به بدلیجات و راههای کاهش آن در این زمینه توصیه میشود.
پیش از عمل سزارین، بایستی کلیه زیورآلات و جواهرات را دربیاورید.
پیرسینگ ناف در بارداری عملی مخاطرهآمیز برای مادر و جنین است و ممکن است عواقب خطرناکی در پی داشته باشد. پیش از تصمیمگیری در مورد این عمل خطرناک، بایستی تمام جنبههای آن را در نظر بگیرید. شاید بهتر باشد کمی صبر کنید و پس از زایمان اقدام به آن کنید. به یاد داشته باشید که سلامتی جنین در این دوران در درجه اول اهمیت قرار دارد.
منبع خبر : setare