دارویی که بطور صد در صد باعث پسرزایی بشود وجود ندارد؛ اما برخی از داروها مثل آسپرین و فلوکونازول ممکن است تا حدودی شانس پسرزایی را افزایش دهد…
پسرزايي با داروی خاصی بطور صد در صد ممکن نیست!
من ۲ دختر دارم و خیلی دوست داریم پسر هم داشته باشیم آیا دارویی هست که باعث پسرزایی بشه؟ اصلاً پسرزايی با دارو ممکنه؟؟
دارویی که بطور صد در صد باعث پسرزایی بشود وجود ندارد؛ اما برخی از داروها مثل آسپرین و فلوکونازول ممکن است تا حدودی شانس پسرزایی را افزایش دهد. قلیایی شدن رحم با این داروها شانس زنده ماندن کروموزوم y را بیشتر می کند. اما از مصرف خودسرانه آنها پرهیز کنید. برای پسرزایی روش آی وی اف توصیه می شود و همچنین در طب سنتی نسخه تغذیه ای برای افزایش احتمال پسرزایی وجود دارد.
تعیین جنسیت با تغذیه چقدر ممکن است؟
تعیین جنسیت با تغذیه هم در طب سنتی و هم در طب جدید امکانپذیر است. دکتر افتخاری در این باره میگوید: « با تغذیه میتوان تا حدودی جنسیت جنین را مشخص کرد، اما این روش اصلا قطعی نیست. با تغذیه میتوان فضای واژن را به سمتی پیش برد که اسپرمهایی که حاوی کروموزوم X یا Y هست به تخمک برسند تا آن جنسیتی که مد نظرشان است، شکل بگیرد. همچنین با تغذیه مناسب و تعیین زمان تخمک گذاری میتوان به جنسیت مورد نظر نزدیک شد. مثلا اگر زمان تخمکگذاری را دقیقا بدانند برای پسردار شدن باید در زمان تخمکگذاری نزدیکی داشته باشند. برای دختردار شدن هم باید بعد از زمان تخمکگذاری نزدیکی داشته باشد. اما با توجه به این نکات نتایجی که به دست میآید معمولا حدود ۵۳ تا ۶۰ درصد است. یعنی برای کسی که میخواهد جنسیت فرزندش مورد دلخواهش باشد تعیین جنسیت با تغذیه توصیه نمیشود.»
تعیین جنسیت در آزمایشگاه با ای وی اف برای پسرزایی
آی یو آی و آی وی اف دو روش درمان ناباروری در ایران است که زوجین نابارور بسته به نوع مشکلی که دارند و البته تشخیص پزشک یکی از این دو روش را انتخاب میکنند. در هر دو روش میتوان جنسیت جنین را به دلخواه انتخاب کرد اما درصد موفقیت در هر دو یکی نیست. دکتر افتخاری درباره تعیین جنسیت با روش آی یو آی میگوید: «در روش آی یو ای میتوان در آزمایشگاه درصد اسپرمهایی را که حاوی کروموزوم ایکس یا ایگرگ هستند، بیشتر کنند و بعد آنها را به رحم زن منتقل کنند. البته احتمال موفقیت در این روش حدود ۷۰ درصد است.»
دکتر افتخاری درباره تعیین جنسیت با روش آی وی اف میگوید: « در آی وی اف که لقاح آزمایشگاهی است جنین در آزمایشگاه تشکیل میشود و بعد جنسیت مورد بررسی قرار میگیرد و بعد از آن جنسیت دلخواه زوج را منتقل میکنند که به ۱۰۰ درصد نزدیک است. یعنی اگر خطای آزمایشگاهی رخ ندهد که معمولا خیلی کم است در این روش به ۱۰۰ درصد نزدیک میشویم.» در روش آی وی اف اگر چند تا جنین تشکیل شود میتوان جنسیتها را مشخص کرد؟ مثلا یک جنین دختر داشته باشیم و یک جنین پسر؟ دکتر افتخاری در جواب این سوال میگوید:« در آی وی اف جنینها با جنسیتهای مختلف تشکیل میشوند هم جنسیت پسر هست هم دختر. مگر اینکه در خانواده فرد مورد نظر دخترزایی زیاد باشد. یعنی اسپرمهایی که پیدا میشوند و کیفیت مناسبی دارند اغلب اسپرمهایی هستند که کروموزوم ایکس هستند یا برعکس. بعضی وقتها همه چیز به سابقه خانوادگی افراد بستگی دارد.»
پی جی دی و تشخیص جنسیت جنین قبل از لانه گزینی
دکتر افتخاری درباره نقش پی جی دی در تشخیص جنسیت جنین میگوید:« تشخیص جنسیت جنین قبل از لانه گزینه پی جی دی است. یعنی بعد از لقاح آزمایشگاهی و تشکیل جنین یک سلول از هر جنین گرفته میشود و با بررسی آن سلول تشخیص داده میشود که این جنین دختر است یا پسر. یعنی اگر آن سلول نشان بدهد که کروموزم XY است بنابراین جنینی که سلول را از آن بیرون آوردیم پسر است و اگر XX باشد یعنی جنین دختر است.»
درصد موفقیت چقدر است؟
تعیین جنسیت با آی وی اف و آی یو آی چقدر به زایمان موفق و ۱۰۰ درصد نزدیک است.
دکتر افتخاری در جواب این سوال میگوید:« یک آمار جهانی داریم و یک آمار مخصوص ایران. آمار جهانی همه زوجهای نابارور را یکسان میکند یعنی همه افراد در هر سن و سال با هر مشکلی. آمار جهانی میگوید بارداری و زایمان موفق در آی یو آی بین ۸ تا ۱۸ درصد جواب میدهد. ولی در مراکز ایرانی بستگی به تعداد مریض دارد ما خودمان ۲۵ درصد تا ۳۰ درصد هم آمار داشتهایم. در مورد آی وی اف آمار جهانی از ۲۵ درصد تا ۸۰ درصد گزارش میشود. این هم باز موارد مختلف دارد ولی آمار کلی در ایران ۳۰ درصد است که آمار خوبی است.»
منبع خبر : برگرفته از ninisite