پرهیزهای آرایشی و بهداشتی در بارداری

جنینی که قرار است فرزند شما شود از همین روزهای اول به مراقبت احتیاج دارد. بنابراین خیلی زود باید دست به کار شوید. مراقبت از جنین در واقع مترادف است با برخی پرهیزهای کوچک و بزرگ درباره خودتان. درباره آنچه می‌خورید و آنچه ممکن است از هر طریقی به جنین منتقل شود.

در عین حال کاملا طبیعی است که در دوران بارداری به لحاظ چهره‌ای هم تغییراتی بکنید. ممکن است صورت‌تان ورم کند. ممکن است لک و پیس‌های ناشی از بارداری روی پوست صورت ظاهر شود. جوش‌های آکنه‌ای هم البته بعید نیست در پوست‌های مستعد ظاهر شود و حسابی اعصابتان را به هم بریزد. با این وصف طبیعی است که سراغ مواد آرایشی بهداشتی می‌روید. به هر حال قصد دارید زیبایی خود را حفظ کنید و البته این حق مسلم شماست. اما طرف دیگر ماجرا باید به آن موجود کوچولویی هم که در بطن وجودتان پرورش می‌دهید، فکر کنید. سلامت او بیش از هر اتفاق دیگری در این دنیا برای شما اهمیت دارد. غیر از این است؟! پس بهتر است یک مادر مطلع باشید تا در دوران بارداری هر یک قدمی که برمی‌دارید کاملا آگاهانه باشد.

مشورت با پزشک واجب است

برای استفاده از مواد آرایشی بهداشتی در دوران بارداری حتما سراغ پزشک متخصص خود بروید و با مشورت او از لوازم آرایشی استفاه کنید. آنچه به طور کلی درباره مادران باردار وجود دارد و در انواع و اقسام تحقیقات و اظهار نظرهای افراد متخصص به چشم آمده پرهیز از استفاده زیاد از مواد آرایشی و بهداشتی به خصوص در ۳ ماهه اول بارداری است. البته هنوز قطعیتی درباره میزان استفاده از این مواد وجود ندراد و در عین حال تفاوت نظرات، کمی شک و تردید را درباره ضرر و زیان قطعی مواد آرایشی بهداشتی ایجاد می‌کند.

با این حال و با وجود این‌که هنوز تحقیقات ثابت شده‌ای درباره ضرر داشتن حتمی یا بی‌خطر بودن قطعی این محصولات ثبت نشده اما بهتر است بدانید که احتیاط شرط عقل است و بد نیست اگر در این رابطه کمی محتاط عمل کنید. اولین توصیه برای مادران باردار مشورت با پزشک است و البته دومین آن استفاده از مواد آرایشی بهداشتی با برندهای تاييد شده است که به نوعی می‌توانند ضامن سلامت شما باشند.

در عین حال برای استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی بهتر است سراغ برندهایی بروید که روی همه محصولات خود برچسب و فهرستي از مواد تشکیل دهنده آن محصول به خصوص درج کرده‌اند. در این صورت اگر ماده‌ای برای جنین خطرساز باشد می‌توانید با کنترل فهرست مواد تشکیل دهنده از سلامت خرید خود اطمینان حاصل کنید.

به طور کلی می‌توانید استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی را در ۳ ماهه اول بارداری به حداقل برسانید و به جز مواقع ضروری کمتر سراغ آن‌ها بروید. فراموش نکنید که شما باردار هستید و اگر ظاهرتان کمی متفاوت شده دقیقا به همین دلیل موجه است و کسی از شما توقع ندارد که غیر از این باشید. پس با فراغ بال به روزهای جالبی فکر کنید که با نوزادتان در پیش دارید و ظاهر ماجرا را فراموش کنيد. این ورم‌ها فرو خواهد نشست. لک و پیس‌ها محو خواهد شد و زیبایی‌تان دوباره سر و کله‌اش پیدا می‌شود. فعلا فقط به سلامت نوزادتان فکر کنید.

مواظب این مواد باشید!

تحقیقات گسترده‌ای روی مواد تشکیل دهنده لوازم آرایشی و بهداشتی تشکیل شده که در این بین پرهیز از استفاده مکرر از برخی از این مواد در قالب یک نتیجه درآمده که البته هنوز به قطعیت نرسیده است اما به هر حال توصیه‌هایی مطرح می‌شود که عمل کردن به آن‌ها ضرر نخواهد داشت. هر چند در ‌‌نهایت نصایح پزشک متخصص بیش از هر توصیه دیگری کاربردی خواهد بود اما در اینجا درباره برخی از این مواد که پرهیز از استفاده از آن‌ها توصیه شده توضیحاتی ارائه خواهد شد.

Salicylic acid

این ماده معمولا در کرم‌های ضد آکنه و کرم‌هایی که برای شادابی و طراوت پوست عرضه می‌شود، وجود دارد. این ماده از آنجاکه به نوعی از خانواده آسپرین‌هاست بهتر است در دوران بارداری به خصوص ۳ ماهه اول استفاده نشود. استعمال این کرم‌ها روی پوست ممکن است باعث جذب آن‌ها شود بنابراین تا جایی که امکان دارد مراقب استفاده از این کرم‌ها باشید.

برای اینکه باخبر شوید آیا در کرم مصرفی شما چنین ماه‌ای وجود دارد یا نه می‌توانید سراغ فهرست مواد تشکیل دهنده بروید. به طور کلی بهتر است از استفاده از محصولاتی که فاقد برچسب هستند خودداری کنید.

Retinol A

این ماده از خانواده ویتامین A است و معمولا درکرم‌های ضد جوش و ضد آکنه کاربرد دارد. از آنجاکه ثابت شده دوز بالای ویتامین A برای جنین خطرناک است بنابراین بهتر است در استفاده از کرم‌هایی که حاوی این ماده هستند، احتیاط کنید.

Parabens

پارابنز یک نوع ماده نگهدارنده در کرم‌های پوستی و برخی مواد آرایشی بهداشتی است که درباره استفاده آن در دوران بارداری توصیه‌های جدی شده است. از قرار معلوم این ماده می‌تواند برای جنین پسر خطرناک باشد و اختلالاتی را در رشد او ایجاد کند. با این حال تحقیقات ثابت شده‌ای در این باره وجود ندارد اما در ‌‌نهایت به نظر نمی‌رسد چنین موضوعی ارزش ریسک کردن را نداشته باشد. برای پرهیز از استفاده از این ماده می‌توانید ضمن مشورت با پزشک و افراد متخصص سراغ برندهایی بروید که محصولات آن‌ها فاقد چنین ماده‌ای است.

Phthalates

این ماده معمولا در برخی لاک‌های ناخن و دیگر مواد آرایشی به کار می‌رود. برخی دئودورانت‌ها، اسپری‌های مو و عطر‌ها حاوی این ماده هستند که درست مانند پارابنز می‌تواند برای جنین پسر دردسرساز باشد. بهتر است لیبل‌های مواد آرایشی را چک کنید و با پزشک خود مشورت کنید.

Lead

یک نوع ماده سربی است که به خصوص در برخی از رژلب‌ها استفاده می‌شود. این ماده هم اگر جذب شود می‌تواند برای جنین دردسرساز باشد. با این وصف بهتر است برای احتیاط هم که شده سراغ رژلب‌های طبیعی بروید. رژلب‌هایی که مواد به کار رفته در آن‌ها از انواع مواد طبیعی و بی‌خطر هستند.

رنگ مو را فراموش کنید!

ترجیح نمی‌دهید در دوران بارداری مو‌های‌تان‌‌ همان رنگ طبیعی خودش را داشته باشد؟ ظاهرا اگر اینطور پیش بروید بهتر است چون معمولا توصیه می‌شود در دوران بارداری و البته در ۳ ماهه اول از رنگ کردن مو‌ها به خصوص استفاده از رنگ‌های تیره خودداری شود. البته‌ های‌لایت‌های خفیف به شرط این‌که مواد رنگی با پوست سر تماس پیدا نکند از قرار نمی‌تواند خطرناک باشد. با این حال ترجیح بر این است که تا حد امکان سراغ استفاده از رنگ مو در دوران بارداری نروید. به خصوص اگر قرار است با پوست سر شما تماس پیدا کند! اشکالی ندارد اگر مو‌های شما دو رنگ شده. همه می‌دانند شما باردار هستيد و بیش از هر چیز باید به سلامت نوزادتان فکر کنید.

طبیعی زیبا شوید

در دوران بارداری به واسطه اضافه وزن و فعل و انفعالاتی که در بدن مادر باردار اتفاق می‌افتد شمایل صورت هم تغییر می‌کند. بعضی صورت‌ها به شدت گرد می‌شوند. برخی دیگر مربع و بعضی هم کاملا به شکل مستطیل درمی‌آیند. نگران این تغییرات نباشید. شما با یک کوپ ساده می‌توانید این معایب را بپوشانید و چهره خود را زیبا‌تر کنید. سارا بابازاده آرایشگر دراین باره توضیح می‌دهد:

اگر صورت گرد شده: بهتر است قد مو‌ها بلند باشد. حداقل تا روی شانه. مو‌ها در قسمت بالا و روی سر حجم بیشتری داشته باشد اما در قسمت‌های کناری سر حجم موی کم توصیه می‌شود. از چتری گذاشتن جدا خودداری کنید چون صورت را بیش ار پیش گرد می‌کند.

اگر صورت مربع شده: حجم موی سر در اطراف گوش‌ها باید زیاد باشد. از خرد کردن بیش از حد مو‌ها در صورت‌های مربع شکل پرهیز کنید. می‌توانید قد مو‌های‌تان را به دلخواه انتخاب کنید.

اگر صورت مثلثی شده: بهتر است در قسمت بالا و روی سر مو‌های‌تان را خیلی کوتاه نکنید و اجازه بدهید مو بلند باشد. در اطراف شقیقه‌ها به مو‌هایتان حجم بدهید.

اگر صورت مستطیل شده: بهتر است مو‌های‌تان خیلی بلند نباشد. روی سر را حجم ندهید و بگذارید صاف و تخت باشد. فراموش نکنید کوتاهی مو در صورت‌های مستطیل شکل نبايد کمتر از روی چانه و پشت گردن باشد.

اگر صورت لوزی شده: در صورت‌های لوزی شکل موی چتری توصیه می‌شود. نگذارید مو‌هایتان از اطراف به جلو و روی گونه‌ها بریزد چون صورت را بیشتر لوزی می‌کند.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *