بسیاری از پزشکان متخصص زنان و زایمان انجام کارهای زیبایی همراه با مواد شیمیایی مانند رنگ کردن مو را را در دوران بارداری برای خانمها ممنوع کردهاند. بعضی دیگر از متخصصان هم توصیه میکنند این گونه کارها نباید در ماههای اول صورت بگیرد اما بعد از آن مانعی ندارد …
بسیاری از مادران باردار اصرار دارند در دوران بارداری موهایشان را رنگ کنند، ناخن بکارند یا ناخنهایشان را طراحی کننداما نگرانند مبادا این کارها تأثیر نامطلوبی روی جنین بگذارند.
بسیاری از پزشکان متخصص زنان و زایمان انجام کارهای زیبایی همراه با مواد شیمیایی مانند رنگ کردن مو را را در دوران بارداری برای خانمها ممنوع کردهاند. بعضی دیگر از متخصصان هم توصیه میکنند این گونه کارها نباید در ماههای اول صورت بگیرد اما بعد از آن مانعی ندارد.
بنابراین از دکتر زهره لواسانی درباره انجام کارهای زیبایی در دوران بارداری منع یا آزاد بودن آن و تأثیرش بر روی جنین پرسیدیم.دکتر لواسانی درباره انجام اقدامات زیبایی برای خانمهای باردار می گوید:« هنوز تحقیق و پژوهش دقیقی درباره اثر این کارها در دوران بارداری انجام نشده است. اما با شناختی که از ساختار مواد شیمیایی، عملکرد آن و ضررش برای بدن انسان به دست آمده به راحتی میفهمیم که این مواد برای بدن بسیار مضرند. اکنون تصور کنید این مواد شیمیایی بر بدن یک خانم باردار و جنینش چقدر میتواند تأثیر داشته باشد.»
او برخی از اقدامات زیبایی را نام میبرد و توضیح میدهد: «برای مثال رنگ مو مادهای شیمیایی است. اکسیدان نیز علاوه بر شیمیایی بودن، تراتوژن یا سمی است که آن را با رنگ مو مخلوط کرده و روی سر میگذارند که بعد از مدتی جذب پوست میشود. بنابراین توصیه میکنم که خانمهای باردار زودتر از هفته سیوهفتم موهای خود را رنگ نکنند».
این متخصص زنان و زایمان مادران باردار را از استفاده از عطر و ادکلن منع کرده و دلیل آن را درصد زیاد الکل موجود در آن میداند و درباره رنگ ابرو و تتوهای صورت توضیح می دهد:«دکتر لواسانی قرمزی چشم خانمها بعد از رنگ گذاشتن مو را مواد شیمیایی موجود در آن میداند و میگوید:« من بیماری داشتم که در ابتدای ماه نهم بارداری موهایش را رنگ گذاشته بود و دو روز بعد به دلیل عوارض همین مواد شیمیایی، کیسه آبش پاره شد و مجبور شد زایمان کند. در این مدت حتی حنا هم نباید استفاده شود.»
مادران باردار بهتر است دور لاک زدن را هم خط بکشند چون لاک ناخن مادهای شیمیایی و حاوی سرب است. در صورتی که انگشتان نفس میکشند و لاک زدن مداوم باعث زردی ناخن و جذب مواد مضر آن به بدن خانمها و جنینشان میشود. به همین دلیل دکتر لواسانی به مادران باردار درباره کاشت ناخن هشدار میدهد:
« بهداشت ناخن بسیار مهم است چرا که اگر ناخنها دچار قارچ شوند، درمان آن طول میکشد و قارچ آن نیز به درمان بسیار مقاوم است. این قارچ برای بارداری و بهداشت جنین به شدت خطر دارد.»
تتوهای روی صورت و بدن نیز به دلیل درد و فشاری که ایجاد میکنند نباید استفاده شوند. چون استرس و فشار آن ممکن است باعث پاره شدن کیسه آب نوزاد شود.
بنابراین دلیل دکتر لواسانی تأکید میکند:« خانمهای باردار بهتر است در طول ماههای بارداری از انجام اقدامات زیبایی این چنینی پرهیز کنند. چون سیر تکامل جنین بسیار حساس است و مادران باردار باید بسیار مراقب سلامت جنینشان باشند.»
میکروپیگمنتیش از خانواده تاتو است
ولی با تاتوهای سنتی تفاوت هایی دارد از جمله اینکه میکروپیگمنتیش توسط دستگاهها و رنگ های استاندارد انجام می شود در نتیجه ایمنی و بهداشت این کار بالا است و این دستگاهها دارای کاتریج های یکبار مصرف است و تفاوت دیگر در ته رنگ هایی است که تاتو قدیمی ایجاد می کند و رنگ های مورد استفاده
در پیگمنتیش حداقل تغییر رنگ را دارند و چون عمق کاشت میکروپیگمنتیش از تاتو های سنتی کمتر است عوض کردن مدل، رنگ و شکل بر روی آن راحت تر است.در این روش ، رنگ مانند دانه های مو و در جهت رویش موهای ابرو روی پوست می نشیند و تفاوت آن با تاتوهای قدیمی این است که دیگر یک کادر پر رنگ و ناجور وجود ندارد ،
فقط تارهایی مانند مو با سوزن نازکی داخل ابرو کشیده می شوند که خیلی هم پر رنگ و مشخص نیستند بلکه رنگی طبیعی دارند.تفاوت پیگمنت با تاتو در روش اجرای آن ، همچنین بدون درد و خونریزی بودن آن است که در نتیجه التهاب کمتری در افراد ایجاد می کند.
در گذشته فردی که تاتو انجام می داد ممکن بود تا مدت ها از فعالیت های روزانه خود دور شود یا نتواند در اجتماع ظاهر شود ولی در این روش ، بسته به نوع پوست و ویژگی های بدن افراد ، التهاب و زخم بسیار کم است.در پیگمنت به دلیل استفاده از کارتریج های یک بار مصرف و رنگ های تست شده ، ایمنی و بهداشت کار بسیار بالا و خطر انتقال بیماری بسیار کم است.
با توجه به ظریف بودن سوزن های این دستگاه ، درد حاصل از این کار به شدت کاهش یافته و می توان به جرات ، کلمه پیگمنت بدون درد را به کار برد.شایان ذکر است میکروپیگمنتیش در صورتی که با دستگاه استاندارد و توسط پیگمنتر حرفه ای مسلط به طراحی کامل صورت انجام گیرد کاری زیبا و طبیعی می شود.
رنگ های میکروپیگمنتیشن آمیا تنها دستگاه ها و رنگ های دارای مجوز وزارت بهداشت در ایران است و این مرکز با توجه به حساسیت رعایت اصول ایمنی در امر میکرو پیگمنتیشن از دستگاه ها و رنگ های آمیا استفاده می نماید.رنگ های ابروی آمیا دارای تنوع رنگ زیادی بوده و در نتیجه با ترکیب رنگها ، محدودیتی در رنگ دلخواه درخواست کننده هاشور ابرو وجود ندارد.ماندگاری این رنگها با توجه به جنس پوست افراد، شرایط زندگی، شرایط آب و هوایی و نحوه زندگی افراد متفاوت است و نمی توان زمان دقیقی را برای ماندگاری رنگ ها مشخص کرد و معمولا افراد با پوست های خشک ماندگاری رنگ بالاتری دارند.
پوست چرب
هاشور ابرو یک تکنیک است که توسط دستگاههای تاتو قدیمی نیز قابل اجرا است ولی با دستگاههای جدید میکروپیگمنتیش به صورت زیباتر و طبیعی تر انجام می شود و در اکثر موارد زمانی که میکروپیگمنتیش به اصطلاح جا می افتد تشخیص مرز بین پیگمنت ها و ابروی خود شخص به سختی صورت می گیرد.
یکی از کاربردهای میکروپیگمنتیشن اصلاح تاتوهای قبلی هم از نظر شکل و هم از نظر مدل است و می توان حالت کادری و بدرنگی های تاتوهای قبلی را اصلاح و تبدیل به هاشور کرد.با توجه به اینکه در میکروپیگمنتیشن ابرو رنگدانه نسبت به تاتوهای قدیمی در عمق کمتری کاشته می شود (و در نتیجه امکان تغییر شکل، رنگ و مدل را به ما می دهد) نیاز به ترمیم دارد و تعداد جلسات ترمیم با توجه به موضع پیگمنت و داشتن تاتوی قبلی متفاوت است.
***
متخصص زنان و زایمان با اشاره به عوارض رنگ مو و تاتوی ابروی مادران باردار گفت: برخی از رنگهای مو، مواد هاشور و تاتو ممکن است قلابی بوده و حاوی سرب باشند و بنابراین این موضوع بسیار برای مادر و جنین خطرآفرین است.
بلقیس اولادی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در ارتباط با تاتو و هاشور ابرو همچنین رنگ مو در دوران بارداری، اظهار داشت:از لحاظ علمی و براساس تحقیقات پزشکان به جواب قاطع درمورد اینکه هاشور و تاتوی ابرو یا رنگ مو عوارض بسیار بدی برای جنین و مادر دارد نرسیدهایم.
وی افزود: برای اینکه به جواب قاطع در این زمینه دست یابیم باید این مساله بر روی مادران باردار مورد آزمایش قرار گیرد که از نظر اخلاق پزشکی این مسئله ممنوع بوده؛ لذا نمیتوان صراحتا گفت، که هاشور یا تاتوی ابرو هیچ عوارضی بر مادر و جنین ندارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: برخی از رنگهای مو و مواد هاشور و تاتو ممکن است قلابی بوده و حاوی سرب باشد و بنابراین این موضوع بسیار برای مادر و جنین خطرآفرین است.
اولادی تصریح کرد: به عنوان یک پزشک توصیه میکنم مادران باردار در هنگام بارداری از رنگ مو استفاده نکرده و تاتو و هاشور ابرو نیز انجام ندهند تا بعدا دچار مشکلات ناشی از آن نشوند.
متخصص زنان و زایمان در ارتباط با اینکه آیا شنا کردن در دوران بارداری ممنوع است یا خیر گفت: شنا در دوران بارداری به هیچ عنوان ممنوع نیست و جزء ورزشهای سبک برای مادران باردار بشمار میرود؛ البته مادران باردار باید توجه داشته باشند که تا زمانی که هنگام راه رفتن میتوانند تعادل خود را بخوبی حفظ کنند ورزش شنا را انجام دهند.
وی تصریح کرد: در ماههای بیشتر بارداری مادر کمتر تعادل داشته و احتمال سر خوردن در استخر برای آن وجود دارد؛ لذا توصیه میشود تا زمانی که مادر میتواند تعادل خود را حفظ کند به استخر رفته و در غیر این صورت جنین و سلامتیاش را با خطر همراه نسازد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: شنا کردن صرفا برای حاملگی ضرری نداشته و بسته به شرایط مادر و جنین دارد.
منبع خبر : تبیان/ فارس
خانم باردار ??
۱٫ سرعت جریان خون در بدن زن باردار بیشتره و باعث جابجایی ذرات و مواد در خون و رسیدن آن به مغز و قلب بچه میشود .
۲٫ زیر پوست زن باردار حاوی آب بیشتری نسبت به افراد معمولیه. و واسه همین ورم در این افراد بیشتره و اگر تتو کنه بعد از زایمان که بدن به حالت عادی برگرده احتمال جابجایی ذرات زیاده و تتو نامتقارن میشود .
▫️ شيردهی
▫️پريود
▫️اوايل يائسگي
▫️بيماري پوستي کبدي
▫️کورتون خوراکي يا تزريقي
▫️استفاده از هرنوع قرص بارداري
▫️ديابت
▫️قرصهاي لاغري
▫️قرصهاي اعصاب
▫️ويتامين E
▫️راکوتان
▫️وارفارين
▫️آسپرين
▫️انواع قرص هايي که باعث رقيق شدن خون ميشود
▫️بيماري هاي پوستي پيسي
▫️سولار
▫️حمام آفتاب
▫️پوستهاي خيلي چرب
▫️کم خونی