میگرن اغلب در چهار مرحله ظاهر میشود که ممکن است تمام آنها در کودکان مشاهده نشود و حتی این احتمال وجود دارد که در هر نوبت بروز آن، این چهار مرحله مشابه نباشند.
چهار مرحله اصلی سردردهای میگرنی شامل موارد زیر میشود:
– در اولین مرحله کودک احساس خستگی و بیقراری دارد که ممکن است چند روز پیش از شروع میگرن این حالت مشاهده شود.
– در مرحله دوم یک ساعت پیش از بروز میگرن ممکن است کودک به برخی بوها و نورها و صداها حساس شود و حالت گیجی و مشکل در تکلم را تجربه کند.
– در مرحله سوم کودک در یک یا دو سمت سر خود احساس درد میکند و حساسیت شدیدی به نور، صدا و بو پیدا میکند. همچنین ممکن است کودک دچار استفراغ و اسهال شود.
– در مرحله چهارم که حدود یک روز پس از اتمام سردرد ظاهر میشود کودک همچنان احساس خستگی و درد دارد.
هنوز مشخص نیست علت ابتلای فرد به میگرن چیست اما در صورتیکه یکی از اعضای خانواده میگرن داشته باشد احتمال ابتلای کودک به میگرن بالاست. همچنین برخی افراد معتقدند عواملی همچون وجود مواد شیمیایی در برخی مواد خوراکی، ترکیبهای شیمیایی موجود در هوا، کم آبی بدن، عدم خواب کافی، تغییرات هورمونی و فاکتورهای زیست محیطی موجب بروز میگرن میشوند.
کودکان به هنگام ابتلا به میگرن میتوانند با علائمی همچون درد در ناحیه مشخصی از سر به طور مثال پشت چشم، حالت تهوع، استفراغ، حساسیت به نور یا صدا روبرو شوند. با بالا رفتن سن کودک، تعداد دفعات ابتلای او به میگرن تغییر میکند. همچنین در صورتی که یکی از والدین میگرن دائمی داشته باشد احتمال ابتلای کودک به این نوع میگرن نیز افزایش مییابد.
در صورتی که کودک به سردرد میگرنی مبتلا شد میتوان به روشهای زیر درد او را تسکین داد:
– مصرف داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی
– خوابندن او در اتاق تاریک و آرام
– قرار دادن کمپرس یخ روی صورت و چشمهای کودک