مضرات عسل در دوران بارداری/ خوردن عسل در ماه آخر بارداری

مصرف زیاد عسل در ماه‌های اول بارداری موجب سقط جنین می‌شود. اما در ماه‌های آخر موجب تقویت جنین شده و به مادر کمک می‌کند تا زایمان آسانتری داشته باشد… عسل باعث تقویت جنین ضعیف در رحم مادر می‌شود… عسل با افزایش قابلیت جذب مواد غذایی در بدن به سلامت جنین در حین بارداری کمک می‌کند…

عسل خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و سرشار از مواد معدنی از قبیل کلسیم، سولفور، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم و حاوی ویتامین‌های A، B1، B2، B3، B5 و C می‌باشد. عسل یکی از بهترین مکمل‌های غذایی محسوب می‌شود که خواص دارویی زیادی دارد.

از آنجایی که عسل علاوه بر مواد مغذی، پر از قندهای گلوکز و فروکتوز هم هست میتواند در زمان بارداری فواید زیادی داشته باشد.

خواص مصرف عسل برای خانم های باردار

سیستم ایمنی را تقویت میکند: خواص ضد باکتری و آنتی اکسیدانی عسل باعث افزایش ایمنی بدن می شود. همچنین با تنظیم اسید معده، سوزش های جزئی و سوزش سر دل و زخم معده را درمان می کند.

شر بی خوابی را کم میکند: عسل طبیعی به عنوان بک آرام بخش به غلبه بر بی خوابی کمک می کند. خوردن شیر با یک قاشق عسل قبل از خواب، به شما کمک می کند که خوابی راحت و بدون پریشانی داشته باشید.

سرفه و سرماخوردگی را از بین میبرد: خواص ضد ویروس عسل از فعالیت ویروس ها در داخل بدن و در پی آن از سرماخوردگی جلوگیری میکند. عسل در جلوگیری و تسکین سرفه نیز بسیار موثر است هرچند هیچ مدرک علمی که این موضوع را تایید یا نقض کند موجود نیست.

گلودرد را تسکین میدهد: خواص ضد التهاب عسل باعث تسکین سوزش و ناراحتی های گلو می شود. اضافه کردن عسل به چای زنجبیل و لیمو، و گرم نوشیدن آن آرام آرام برای از بین بردن گلو درد مفید است.

درمان زخم معده: مطالعات نشان داده است که مصرف منظم عسل باعث کاهش رشد باکتری های هلیکوباکتر پیلوری، که عامل ایجاد زخم معده هستند، می شود.

سلامت پوست سر را افزایش میدهد: طبیعت ضد باکتری عسل نه تنها گلودرد را درمان می کند، بلکه در از بین بردن شوره سر و خارش پوست موثر است. مقداری عسل را در آب حل کنید و برای درمان چنین شرایطی روی سر خود بمالید.

حساسیت را کم میکند: هرچند ممکن است بطور قطعی و کامل نباشد اما عسل در کنترل آلرژی های فصلی کمک میکند. و عسل محلی که دارای گرده گل است، اگر بطور منظم مصرف شود، بدن را در برابر گرده و آلرژی های فصلی مقاوم میسازد.

خطرات مصرف عسل هنگام بارداری:

همانطور که مصرف افراطی هر ماده ای هر چند پر خاصیت ترین مواد باعث ایجاد مشکلاتی میشود، مصرف بیش از حد عسل در زمان بارداری میتواند عوارض جانبی زیر را به همراه داشته باشد.

۱ – مصرف زیاد عسل در ماههای اولیه بارداری احتمال سقط جنین را افزایش می دهد اما در ماههای آخر بارداری باعث زایمان راحت می شود.

۲ – حساسیت بدن به انسولین را کم میکند: مصرف بیش از حد عسل میزان قند خون را بالا می برد و تاثیر انسولین روی بدن را پایین می آورد. مصرف بیش از ۲۵ کرم قند فروکتوز در روز هنگام بارداری میتواند خطرناک باشد.

۳ – باعث گرفتگی میشود: مصرف بیش از حد عسل منجر به گرفتگی عضلات داخلی شکم، اسهال، یبوست و نفخ میشود. مصرف بیش از اندازه عسل بدن شما را اسیدی میکند و روی مجرای گوارشی تاثیر میگذارد و باعث پایین آمدن سرعت گوارش میشود.

میزان مناسب مصرف عسل برای خانم های باردار
سه تا پنج قاشق چایخوری(۱۸۰ تا ۲۰۰ کالری) عسل در روز مشکلی ایجاد نمیکند از آنجایی که هر قاشق تقریبا ۶۰ کالری دارد. کالری بدست آمده از قند های ساده نباید بیش از ۱۰٪ کالری مورد نیاز بدن هنگام بارداری ( که حدود ۱۸۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری در روز است) را تشکیل دهد.

نکات مهم درباره مصرف عسل برای خانم های باردار
عسل را به روش های زیر نباید مصرف کنید:

عسل را به نوشیدنی های داغ اضافه نکنید زیرا آنزیم های مفید آنرا از بین میبرند. بهتر است عسل را به آب ولرم یا گرم اضافه کنید.

عسل را نباید با پوست توفو یا توفو مصرف کرد چون تاثیر آن برعکس خواهد بود و باعث مسمومیت غذایی میشود.

راهنمایی در انتخاب عسل:
اگر کیفیت عسل خوب باشد، معمولا خوردن آن حتی برای خانم های باردار مشکلی ایجاد نمیکند.

مطمئن شوید عسلی که مصرف می کنید مربوط به تغذیه زنبور بر روی گل و گیاه و کاملا طبیعی باشد.
عسل خام و مورد اطمینان انتخاب کنید که حداقل فرآوری روی آن انجام شده باشد.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. خطر اصلی عسل این است که چون یک ماده غذایی خام است، حاوی باکتری هایی است که می تواند منجر به بوتولیسم شود. بوتولیسم نوعی بیماری است که منجر به فلجی در بدن می شود و در اثر نوروتوکسین ها به وجود آمده که توسط نژاد اسپورهای باکتریایی به نام کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می شود.
    هنگامی که اسپورهای باکتری در بدن قرار دارند، بوتولینوم نوروتوکسین تولید می کنند، این همان چیزی است که برای انسان خطرناک است و باعث فلجی در بدن می شود. بوتولیسم ناشی از باکتری است که در واقع در خاک و گرد و غبار وجود دارد، بنابراین تقریباً در همه حال در اطراف ما است. این باکتری تقریباً در هر سطح خانه وجود دارد، از فرش گرفته تا پیشخوان ها، حتی پس از تمیز کردن. اگرچه مصرف باکتری ها برای کودکان و بزرگسالان سالم معمولاً مضر نیست و منجر به بروز علائم بیماری بوتولیسم نمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *