لیست داروهای گیاهی و شیمیایی برای قطع شدن شیر مادر!

به‌طور طبیعی در صورتی که تحریک سینه‌ها توسط نوزاد متوقف شود، میزان شیر، خود به خود کمتر می‌شود. برای قطع کردن ترشح شیر درون سینه، می‌توانید هم از دارو‌های گیاهی و هم از دارو‌های مخصوص شیمیایی برای این کار استفاده کنید که در ادامه به آن می‌پردازیم:

بسته به روشی که برای قطع شدن شیر سینه استفاده می‌کنید، مدت زمانی که طول می‌کشد تا شیر به‌ طور کامل خشک شود، متفاوت است. همچنین بسته به مدت زمانی که به نوزادتان شیر داده‌اید، ممکن است خشک شدن شیر چند روز، چند هفته یا چند ماه طول بکشد.

قطع کردن شیر مادر با گیاهان دارویی
گیاهان موثر برای خشک شدن شیر و قطع شیردهی را در قسمت زیر بررسی می‌کنیم:

داروی گیاهی برای قطع شدن شیر مادر

۱. مریم گلی
مطالعات انجام شده حاکی از آن هستند که گیاه مریم گلی در قطع شدن شیر تاثیر بسیار زیادی دارد. برای جلوگیری از هرگونه عوارض جانبی ناشی از مصرف مریم گلی، ابتدا مقدار کمی از آن را مصرف کنید و سپس در صورتی که هیچ عارضه‌ای را مشاهده نکردید، مصرف آن را ادامه دهید. لازم به ذکر است که مصرف چای گیاهی که حاوی مریم گلی باشد، برای این منظور توصیه می‌شود؛ همچنین دمنوش مریم گلی نیز یکی از بهترین دمنوش‌هایی است که می‌توانید نوش جان کنید.

۲. برگ کلم
خواص کلم سفید بسیار زیاد بوده و برگ کلم یکی دیگر از گزینه‌های قطع کردن شیر سینه است. حتما می‌پرسید چگونه این اتفاق می‌افتد؟ برگ‌های کلم، آنزیم‌هایی که به خشک کردن شیر سینه کمک می‌کنند را تولید می‌کنند. برای این منظور مراحل زیر را انجام دهید:

برگ‌های یک کلم سبز را جدا کرده و بشویید.
برگ‌ها را در یک ظرف قرار داده و ظرف را در یخچال قرار داده تا خنک شوند.
قبل از پوشیدن سوتین، یک برگ کلم را روی هر پستان قرار دهید.
هرگاه برگ‌های کلم پژمرده شدند، یا هر دو ساعت یک بار، آن‌ها را با برگ‌های تازه تعویض کنید.
شایان ذکر است که برگ کلم، علاوه بر خشک کردن شیر، برای کاهش علایم زگیل در اوایل شیردهی نیز استفاده می‌شود.

طبق مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۴ انجام گرفت، سایر گیاهان دارویی که امکان خشک کردن شیر مادر را دارند، شامل موارد زیر هستند:

نعنا
گیاه پنج انگشت
جعفری
گل یاسمن

هشدار: از آنجا که مواد گیاهی می‌تواند عوارض جانبی منفی را نیز برای شما یا نوزادتان ایجاد کنند، قبل از استفاده از این گیاهان باید با پزشک خود مشورت کنید.

قطع کردن شیر مادر با استفاده از دارو‌
داروهای موثر برای قطع شدن شیر و قطع شیردهی را در قسمت زیر بررسی می‌کنیم:

۱. قرص کابرگولین
قرص کابرگولین یکی از دارو‌هایی است که عمدتا برای قطع کردن شیر مادر استفاده می‌شود. این قرص تولید پرولاکتین را متوقف کرده و به این صورت بر کاهش و سپس قطع ترشح شیر تاثیر می‌گذارد. میزان دز لازم این قرص برای قطع کامل شیردهی سینه، بستگی به بدن فرد داشته و بین زنان مختلف متفاوت است؛ برای مثال ممکن است یک نفر فقط با مصرف یک دز به این هدف برسد و فردی دیگر نیاز به مصرف دز‌های بیشتر داشته باشد.

۲. قرص بروموکریپتین
قرص بروموکریپتین یکی دیگر از دارو‌هایی است که به قطع کردن شیر سینه کمک می‌کند؛ اما معمولا به علت عوارض جانبی که دارد، تجویز نمی‌شود. از جمله این عوارض می‌توانیم به سرگیجه، یبوست، استفراغ و گرفتگی عضلات اشاره کنیم.

۳. ویتامین B
دز‌های بالای ویتامین B۱ (تیامین)، B۶ (پیریدوکسین) و B۱۲ (کوبالامین)، می‌تواند برای کمک به خشک شدن شیر سینه مادر موثر عمل کنند. البته لازم به ذکر است که در مورد عوارض منفی ناشی از مصرف بیش از حد ویتامین‌های B۱، B۶ و B۱۲، یا اینکه مصرف چه مدت آن‌ها ایمن است، اطلاعات زیادی موجود نیست.

۴. قرص‌های پیشگیری از بارداری
قرص‌های پیشگیری از بارداری که حاوی استروژن هستند، قادرند تولید شیر را کاهش دهند. البته توجه کنید که مصرف این دارو‌ها، با خطر لخته شدن خون همراه است.

هشدار: هیچ کدام از روش‌های خشک شدن شیر که در قسمت بالا مطرح کردیم را بدون مشورت با پزشک در پیش نگیرید؛ چراکه ممکن است عوارض جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشند.

بسته به روشی که برای قطع شدن شیر سینه استفاده می‌کنید، مدت زمانی که طول می‌کشد تا شیر به‌ طور کامل خشک شود، متفاوت است. همچنین بسته به مدت زمانی که به نوزادتان شیر داده‌اید، ممکن است خشک شدن شیر چند روز، چند هفته یا چند ماه طول بکشد.

اما توصیه می‌کنیم که اگر تصمیم به قطع شیردهی گرفته‌اید، به تدریج این کار را انجام دهید؛ چراکه متوقف کردن شیردهی به صورت ناگهانی می‌تواند منجر به مسدود شدن و عفونت مجاری شیری شود. بنابراین در صورتی که علایمی مانند ناراحتی عمومی یا تورم پستان را تجربه کردید، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کرده و از مصرف خودسرانه هر کدام از قرص‌های معرفی شده در قسمت بالا بپرهیزید. 

منبع خبر : برگرفته از setare

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *