قلب جنین در هفته چندم در سونو دیده میشود؟!

ضربان قلب جنین در هفته هفتم یا هشتم در سونوگرافی دیده میشود…

معمولا پزشک در حدود هفته هفتم یا هشتم بارداری سونوگرافی را برای اطمینان از جای‌گیری جنین در داخل رحم، ضربان قلب منظم و مشخص کردن چند قلو یا تک قلو بودن جنین توصیه می‌کند.

شیرین نیرومنش استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص جراح زنان اظهار کرد: به طور کلی دو دسته حاملگی وجود دارد حاملگی پرخطر که زن باردار نیاز به مراقبت‌های ویژه‌ای دارد و حاملگی کم خطر که در سن مناسب و شرایط مناسب اتفاق می‌افتاد.

قلب جنین در هفته چندم در سونو دیده میشود

وی در ادامه گفت: به تمام زنانی که تمایل به بارداری دارند توصیه می‌شود سه ماه قبل از بارداری مشاوره‌ پزشکی داشته باشند و اگر بیماری خاصی دارند یا دارو مصرف می‌کنند پزشک را در جریان بگذارند؛ معاینات کلی، آزمایشات و پاپ‌اسمیر برای این زنان توصیه می‌شود و حتما باید مشکلات دهان و دندان خود را رفع کنند و حداقل سه ماه قبل از شروع بارداری قرص اسیدفولیک مصرف کنند.

علائم حاملگی در هفته های اول

نیرومنش در مورد علائم حاملگی بیان کرد: سستی، خواب آلودگی و رخوت از علائم حاملگی در هفته ششم،‌ تهوع و استفراغ در برخی شیوع و گاهی تا هفته شانزدهم ادامه دارد در این صورت اگر این علائم شدید و پشت سر هم باشند زن باردار نیاز به مصرف دارو زیر نظر پزشک است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: برای رفع این علائم تغییر رژیم غذایی، استفاده از غذای کم حجم و نسبتا خشک و اضافه زنجبیل و آ‌بلیموی تازه به رژیم غذایی توصیه می‌شود.

وی درباره وزن‌گیری دوران بارداری بیان کرد:‌ زنانی که اضافه وزن دارند باید وزن گیری در این دوران کنترل شود اگر خانمی ۹۰ تا ۹۵ کیلو باردار شود فقط باید تا ۶ کیلو وزن اضافه کند اما زنی که وزن تا ۶۰ کیلو دارد تا ۱۰ کیلوگرم وزن مجاز به اضافه کردن است اما خانمی که با وزن خیلی کم مثلا ۴۰ کیلوگرم باردار می‌شود می‌تواند، بیش از ۱۱ کیلو وزن اضافه کند.

تغذیه مناسب دوران بارداری
نیرومنش در مورد تغذیه زنان باردار اظهار کرد: در دروان بارداری رژیم غذایی باید سالم، متنوع و مقوی باشد و از تمام مواد غذایی به میزان لازم برخوردار باشد، برای مثال روزانه ۴ تا ۵ واحد لبنیات، ۳ تا ۵ واحد میوه مصرف شود و حتما سبزیجات، گوشت یا مرغ کاملا پخته و مواد نشاسته‌ای به میزان لازم مصرف شود.

چکاپ دوران بارداری
این متخصص و جراح زنان در مورد سونوگرافی دوران بارداری گفت: معمولا پزشک در حدود هفته هفتم یا هشتم بارداری سونوگرافی را برای اطمینان از جای‌گیری جنین در داخل رحم، ضربان قلب منظم و مشخص کردن چند قلو یا تک قلو بودن جنین توصیه می‌کند.

وی درمورد بررسی‌های بیماری جنین در دوران بارداری تصریح کرد: برای تشخیص سندروم داون و اختلالات کوروموزمی غربالگری در هفته یازدهم تا شانزدهم انجام و ضخامت پشت گردن جنین اندازه می‌شود زیرا اگر ضخامت پشت گردن جنین زیاد باشد احتمال سندروم دان بیشتر است؛ در کنار غربالگری آزمایش خون نیز توصیه می‌شود و اگر جواب این چکاپ‌ها مشکوک باشد پزشک آزمایشات پیشرفته‌تری را برای زن باردار در نظر می‌گیرد.

نیرومنش بیان کرد:‌ غربالگری دیابت نیز برای مادر انجام می‌شود تا احتمال دیابت بارداری تشخیص داده و با رژیم دستورات پزشک کنترل شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره زنان بارداری که شاغل هستند، بیان کرد: زنانی که در سن مناسب بین ۲۵ تا ۳۵ سالگی حاملگی تک قلو دارند، فشار بالا و دیابت ندارند، سابقه زایمان زودرس ندارند و جفت آنان پایین نباشد می‌توانند کار نسبتا سبک و را حتی تا چند روز قبل زایمان انجام دهند اما در مورد زنانی که شغل پر استرس دارند و ایستادن‌های طولانی و ساعت کار زیاد دارند به خصوص در سه ماهه سوم خطر زایمان زودرس در آنان بیشتر است.

وی در پایان گفت: تا ماه هفتم بارداری زن باردار باید ماهی یک بار توسط پزشک چکاپ شود و پس از آن تا زمان زایمان هفته‌ای یک بار مورد بررسی قرار گیرند و زنانی که در فصل پاییز باردار هستند زیر نظر پزشک واکسن آنفولانزا تزریق کنند.

منبع خبر : yjc

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *