از عوارض فاصله سنی زیاد برای ازدواج می توان شکل گیری رابطه والد-کودک و تحمل ناپذیری خامی و ناپختگی زوج جوانتر را نام برد…
رقیه نوری پور لیاولی روانشناس و مشاور، در خصوص فاصله سنی زیاد برای ازدواج اظهار کرد: اگر یکی از زوجین بیش از اندازه از همسر خود بزرگتر باشد این امکان وجود دارد که حوصله او را نداشته باشد و نتواند خامیها، بیتجربگیها و کندی او درباره مسائل زندگی را تحمل کند.
نوری پور بیان کرد: ممکن است یکی از زوجین از اینکه شاهد هستند همسرشان با مسائلی دست به گریبان است که آنها مدتها پیش آن مسائل را پشت سر گذاشتهاند، خسته شوند.
این روانشناس با بیان اینکه افرادی که از همسر خود بسیار بزرگتر هستند، تمایل دارند بیشتر اوقات نقش والد را بازی کنند، اضافه کرد: چرا که فکر میکنند تجربه بیشتری دارند و تقریباً غیرممکن است که بتوانند از پند و اندرز دادن و نصیحت کردن همسرشان چشم بپوشند.
وی افزود: همین مسئله باعث میشود که همیشه با همسرشان مانند یک کودک رفتار کنند و در دام ارتباط مداوم والد-کودک بیفتند، این ارتباط باعث خشم و انزجار همسرشان نسبت به آنها و عصبانیت متقابل فرد نسبت به او میشود و تأثیر مخربی بر رابطه شان میگذارد.
نوری پور با تاکید بر اینکه افرادی که از همسر خود بسیار بزرگتر هستند، در رابطه قدرت بیشتری پیدا میکنند، گفت:
آنها وسوسه میشوند که همسرشان را کنترل کنند و به دلیل بالاتر بودن سن، تجربههای بیشتر و احتمالاً موفقیتهای مالی بیشتر دارند و ممکن است همسر خود را کنترل کنند تا دست به کارهای ناپخته و حساب نشده نزند.
این روانشناس تصریح کرد: گاهی ممکن است بخواهند خود را جوانتر از سن واقعی شان نشان دهند، افراد در هر سنی نیازهای خاصی دارند، اما وقتی فردی با همسری بسیار جوانتر از خود ازدواج میکند ممکن است از پاسخ دادن به نیازهای سنی خود دست بردارد و برای رضایت خاطر همسرش سعی کند که رفتارهای سنین پایینتر را انجام دهد.
وی با بیان اینکه اگر یکی از زوجین بیش از اندازه از همسر خود جوانتر باشد، ممکن است به عنوان الگو و آموزگار به همسر خود نگاه کند، افزود: این کار در فرد احساس ضعف و حقارت ایجاد میکند.
نوری پور بیان کرد:
هنگامی که همسرتان به مراتب از شما بزرگتر است، طبیعی است که موفق تر باشد و این موضوع میتواند ناخودآگاه فرد را تحت تأثیر قرار دهد، به طوری که احساس کند همسرش از او باتجربهتر و از لحاظ اقتصادی با ثباتتر است.
این روانشناس با تاکید بر اینکه ممکن است افرادی که از همسر خود سنی کمتر دارند، همیشه برای همسرشان نقش کودک را بازی کنند، افزود: این افراد از آنجایی که تجربه کمتری دارند و مشاهده میکنند که همسرشان با تجربهتر است، ممکن است به طور ناخودآگاه در مقابل او در اکثر مواقع نقش یک کودک را بازی کنند.
وی در نهایت خاطر نشان کرد: ممکن است این افراد بخواهند خود را مسنتر از سن واقعی خود نشان دهند، برای اینکه تفاهم بین خود و همسرشان را بیشتر کنند، احتمال دارد رفتارهای مطابق با سن خود را کنار گذارند و مطابق میل او رفتارهای سنین بالاتر را نشان دهند.
منبع خبر : برگرفته از yjc