مشکلات قلبی در نوزادان می تواند باعث شود که کودک انرژی بیشتری مصرف کند و تغذیه ی خوبی نداشته باشد و در نتیجه با کاهش وزن مواجه شود… از دیگر علائم مشکلات قلبی در نوزادان می توان به تنفس سریع و تعریق بیش از حد در هنگام تغذیه یا شیرخوردن اشاره کرد…
کودکی که مشکل قلبی دارد، ممکن است علائم آشکاری داشته باشد یا هیچ علامتی نشان ندهد. بعضی اوقات علائم به آرامی و با گذشت زمان به وجود می آیند، مانند زمانی که کودک به تدریج خسته و خسته تر می شود. متاسفانه شروع تدریجی علائم مشکلات قلبی در کودکان می تواند سبب تاخیر در تشخیص بیماری شود.
در مواردی ممکن است یک تغییر قطعی و قابل توجه مانند بی نظمی ضربان قلب یا همان آریتمی به وجود آید که می تواند نشان دهنده ی مشکلات قلبی در کودکان باشد. علائم مشکلات قلبی در کودکان بسیار به سن آنها وابسته است.
علائم مشکلات قلبی در نوزادان
نوزادان هنگامی که در رحم مادر هستند، مقدار کمی اکسیژن دریافت می کنند. هرچند بعد از تولد، مقدار دریافتی اکسیژن آن ها باید مانند بزرگسالان به میزان موردنیاز و طبیعی باشد. زمانی که نوزاد کمتر از مقدار طبیعی اکسیژن دریافت می کند، ممکن است پوستش بنفش و کبود شود که به آن سیانوز می گویند.
بیشتر بیمارستان ها به طور معمول مقدار اکسیژن نوزادان تازه به دنیا آمده را ارزیابی می کنند، این کار با استفاده از یک آزمایش ساده و بدون درد به اسم پالس اکسیمتری انجام می شود.
کار اصلی بدن نوزاد، رشد خوب است. اگر این کار به خوبی انجام نشود، می تواند یکی از علائم مشکلات قلبی در نوزادان یعنی نارسایی احتقانی قلب یا ناتوانی بدن در برطرف کردن نیازهایش به دلیل گردش خون ناکارآمد باشد (کم وزنی نوزاد و رشد کم).
نوزادان می توانند سریع تر از حد معمول نفس بکشند و به نظر می رسد که نفس نفس می زنند. این تنفس سریع تاکی پنه خوانده می شود. مشکلات قلبی در نوزادان می تواند باعث شود که کودک انرژی بیشتری مصرف کند، تغذیه ی خوبی نداشته باشد و در نتیجه با کاهش وزن مواجه شود.
از دیگر علائم مشکلات قلبی در نوزادان می توان به تعریق بیش از حد در هنگام تغذیه یا شیرخوردن اشاره کرد که البته این حالت خیلی شایع نیست.
گاهی تعریق بیش از حد ناشی از تیروئید پرکار است که در کنار آن علائم دیگر این بیماری هم باید وجود داشته باشد.
با تمام این اوصاف نباید با دیدن هر علامتی زندگی را به کام خود و خانواده تان تلخ کنید. گاهی در زمستان خانه بعضی خانواده ها بیش از حد گرم است و چون خودشان به این قضیه عادت دارند متوجه دمای بالای منزل شان نمی شوند.
دمای بالای محیط یکی از مهم ترین علل تعریق زیاد شیرخوار است.
در مواردی هم والدین بیش از اندازه لباس به فرزندشان می پوشانند در صورتی که محیط آن قدر ها هم سرد نیست. یادتان باشد گرم شدن بیش از حد بدن نوزاد و شیر خوار خطر سندرم مرگ ناگهانی شیرخوار را افزایش می دهد. پس دمای منزل و نوع پوشش فرزندتان را طوری تنظیم کنید که یک فرد عادی در آن دما یا پوشش احساس راحتی می کند.
تعریق بیش از حد در خواب:
گاهی برخی شیرخواران هنگام خواب در مرحله خواب عمیق دچار تعریق بیش از حد می شوند. خواب عمیق در نوزادان و شیرخواران طولانی تر است. بنابراین ممکن است هنگام خواب شبانه متوجه شوید که فرزندتان غرق عرق است.
علائم مشکلات قلبی در کودکان نوپا
به نظر می رسد کودکان نوپا برای پیر کردن والدین خود به وجود آمده اند!! کودک نوپایی که اغلب تنگی نفس و خستگی دارد و نمیتواند مانند همسالان خود باشد، ممکن است دچار مشکلات قلبی باشد.
به این دلیل که گنجینه ی لغات کودک نوپا خیلی گسترده نیست، اغلب نمی تواند احساسی که دارد را به درستی توصیف کند. برای مثال، ممکن است بی نظمی در ضربان قلب خود را به عنوان “صدای قلب”، “قلب تند”، یا “قلب فشرده” توصیف کند. یا ممکن است حتی به سادگی به قفسه سینه ی خود اشاره کند.
تجربه ی سنکوپ در کودکان نوپا شایع نیست، اما ممکن است در حالت های نادر اتفاق بیوفتد. همچنین بعضی از کودکانی که مبتلا به صرع تشخیص داده می شوند، ممکن است در واقع دچار مشکلات قلبی شده باشند.
علائم مشکلات قلبی در کودکان و نوجوانان
بعضی کودکان و نوجوانان درباره ی آنچه که در بدنشان اتفاق می افتد، کاملا آگاهی دارند، اما بقیه نه! بعضی ها می توانند هر ضربان قلب غیرطبیعی را درک کنند، در صورتی که دیگران احساسی به آن ندارند. هر موقع که کودکی با غش کردن (سنکوب) در اثر ورزش مراجعه کند، باید کاملا وضعیت او به دقت ارزیابی شود.
تنگی نفس فزاینده در اثر فعالیت، می تواند افتراق با آسم که بیماری شایعی است را مشکل ساز کند.
برخلاف بزرگسالان، درد قفسه سینه در کودکان به ندرت نشان دهنده ی مشکل قلبی است؛ اما اگر درد قفسه ی سینه در حین ورزش رخ دهد، باید به متخصص قلب و عروق مراجعه شود.
هنگام ارزیابی مشکلات قلبی در کودکان این مهم است که سابقه ی خانوادگی بیماری قلبی در والدین کودک بررسی شود. تیم درمانی می بایست از هر گونه مرگ ناگهانی و یا بدون دلیل آشکار در خانواده، بیماری صرع، آریتمی و وجود کودکی با بیماری های قلبی مادرزادی و عملکرد غیر طبیعی قلب در اقوام خبر داشته باشد.
منبع خبر : drhsnajafi