سونوگرافی ۲ بعدی، ۳ بعدی و ۴ بعدی چیست؟/ مدت‌زمان سونوهای ۳بعدی و ۴بعدی چقدر است؟

دوران بارداری اما و اگرهای زیادی دارد و البته هر لحظه سوالات جدیدی در مورد موجود کوچکی که به زودی به شما می‌پیوندد، برایتان ایجاد خواهدشد. یکی از سوال‌های رایج مادران باردار در مورد انجام سونوگرافی است. در مطلب زیر به چند پرسش رایج در این مورد و پاسخ‌های آنها پرداخته‌ایم:

 سونوگرافی از جنین
دوران بارداری اما و اگرهای زیادی دارد و البته هر لحظه سوالات جدیدی در مورد موجود کوچکی که به زودی به شما می‌پیوندد، برایتان ایجاد خواهدشد. یکی از سوال‌های رایج مادران باردار در مورد انجام سونوگرافی است. در مطلب زیر به چند پرسش رایج در این مورد و پاسخ‌های آنها پرداخته‌ایم.

سونوگرافی ۲ بعدی، ۳ بعدی و ۴ بعدی چیست؟
سونوگرافی دوبعدی رایج‌ترین و معمولی‌ترین نوع سونوگرافی است که به صورت سیاه و سفید انجام می‌شود. سونوگرافی ۳بعدی هم چیزی شبیه به ۴بعدی است با این تفاوت که یک تصویر ثابت از جنین در آن مشاهده می‌شود و درواقع حرکتی ندارد. سونوگرافی ۴بعدی نوعی سونوگرافی رنگی است که چهره جنین و حرکات او را در ۳ بعد و بعد چهارم عکس‌العمل‌های جنین را طی مدت‌زمانی مشخص نشان می‌دهد. مادر می‌تواند عکس‌العمل‌هایی مثل خمیازه کشیدن، سکسکه یا مکیدن شست را در این سونوگرافی ببیند.

 چه زمانی باید سونوگرافی انجام بدهیم؟
جامعه متخصصان زنان و زایمان کانادا به تمام خانم‌های باردار پیشنهاد می‌کند بین هفته هجدهم تا بیست‌ودوم بارداری یک سونوگرافی انجام بدهند.

 آیا انجام سونوگرافی‌های ۳بعدی و ۴بعدی برای مادر و جنین بی‌خطر است؟
وقتی صحبت از امنیت می‌شود، درواقع تفاوتی بین سونوگرافی‌های مختلف نیست. در تمام سونوگرافی‌ها از یک فرکانس یکسان استفاده می‌شود. در تحقیقات ۵۰ سال گذشته نشان داده شده که با انجام سونوگرافی خطری جنین را تهدید نمی‌کند و درواقع یکی از ایمن‌ترین ابزارها برای بررسی جنین، سونوگرافی و تقریبا در تمام کشورها و در سیستم‌های پزشکی روز دنیا پذیرفته شده است.

 سونوگرافی‌های ۳بعدی و ۴بعدی چه مزایایی دارند؟
این سونوها برای بررسی دقیق‌تر جنین انجام می‌شود. نتایج مطالعات نشان داده است انجام سونوگرافی‌های ۳بعدی و ۴بعدی غیرمستقیم احساسات مادرانه مادر را افزایش می‌دهد و تحریک این احساسات مادرانه باعث می‌شود به تغذیه‌شان یا حتی ترک عادت‌های مضر در دوران بارداری مانند سیگار کشیدن توجه بیشتری نشان دهند زیرا فرزند خود را حس می‌کنند و با اطمینان از سالم بودن او، دوران بارداری را کم‌اضطراب‌تر سپری خواهند کرد.

 آیا در سونوگرافی ۳بعدی همواره می‌توانیم تصویر واضحی از صورت جنین را مشاهده کنیم؟
بعضی از فناوری‌ها و تجهیزات سونوهای ۳بعدی این امکان را به شما می‌دهند که صورت بچه‌تان را واضح ببینید مگر اینکه جنین در شرایط غیرعادی قرار گرفته باشد که می‌تواند به دلایل مقدار مایع، محل جفت و شکل قرارگیری دست‌ها اطراف صورت باشد. اگر صورت کاملا نامشخص باشد، مرکز سونوگرافی موظف است سونوگرافی مجددی بدون دریافت هزینه آن برای شما انجام دهد.

بهترین زمان برای گرفتن سونوهای ۳بعدی و ۴بعدی؟
این مساله به این بستگی دارد که شما دوست دارید چه چیزی ببینید. خیلی از خانم‌ها دوست دارند در دوران بارداری ۲ بار این کار را انجام دهند پس اگر جزو این گروه هستید، پیشنهاد ما یکی از هفته بیستم تا بیست‌وچهارم و دیگری از هفته بیست‌وششم تا سی‌وششم است. مسلما در سونوگرافی‌ دوم تصویر دقیق‌تری از صورت جنین خواهید دید. هفته‌های اول شاهد جنب‌وجوش و حرکات بیشتری خواهید بود و هفته‌های بعدتر تصویر واضح‌تری از چهره او مشاهده می‌کنید. بعد از هفته سی‌وچهارم، مشاهده تصویر واضح کمی سخت می‌شود ولی این در مورد هر جنین متفاوت است. پیشنهاد جامعه متخصصان زنان کانادا این است که یک بار و آن هم بین هفته‌های بیست‌ویکم تا بیست‌وچهارم سونوگرافی انجام دهید.

 آیا سونوگرافی‌های تشخیصی را پیشنهاد می‌کنید؟ چه زمانی؟
این موضوع به نظر پزشکی که تحت نظر او هستید، بستگی دارد اما معمولا بین هفته‌های هجدهم تا بیست‌ودوم پیشنهاد می‌شود.

 با چه روشی می‌توانیم در سونوگرافی تصویر دقیق‌تری ببینیم ؟
بیشتر متخصصان پیشنهاد می‌کنند برای حفظ سلامت در دوران بارداری و به‌خصوص قبل از انجام سونوگرافی مصرف مایعات را افزایش دهید زیرا خوردن مقادیر زیادی آب باعث شفاف شدن مایع آمنیوتیکی می‌شود. نتایج برخی از مطالعات نشان داده که اگر نیم ساعت قبل از انجام سونوی ۳بعدی یک لیوان آبمیوه طبیعی بنوشید، جنینتان در طول سونوگرافی هوشیارتر خواهد بود.

 مدت‌زمان سونوهای ۳بعدی و ۴بعدی چقدر است؟
معمولا بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

 آیا می‌توانیم سونوگرافی ۳بعدی انجام دهیم اما نخواهیم جنسیت فرزندمان را بدانیم؟
این امکان وجود دارد. برای برخی پدر و مادرها ندانستن جنسیت تا لحظه تولد یک سورپرایز محسوب می‌شود پس چنانچه دوست ندارید جنسیت فرزندتان را بدانید قبل از انجام سونوگرافی حتما این موضوع را مطرح کنید.

منبع خبر : bachegane.com

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *