سوالات رایج درباره سه ماهه سوم بارداری!

دارم چربی ذخيره می کنم تا مرا بعد از تولد در برابر سرما محافظت کند. الان در ابتدای سه ماهه سوم ۱/۵ کيلوگرم وزن دارم. چشم ها و ريه هايم تکامل يافته اند و ناخن های انگشتانم دارند خودشان را نشان ميدهند.
من حالا می توانم به طرف پايين بچرخم.
وزنم به سرعت دارد زياد می شود. مواد غذايی انرژی زا مثل نان، برنج و روغن که می خوری من بهتر وزن می گيرم.
ميوه ها هم سرشار از ويتامين هستند و وقتی می خوری من بهتر رشد می کنم و مقاوم تر می شوم. استخوان انگشت ها و پنجه هايم محکم تر شده اند در حالی که دندان هايم هنوز به تکامل خود ادامه می دهند. هنوز هم احتياج دارم که روزی ۴ ليوان شير بخوری ضمنا مشغول ذخيره کردن آهن در کبدم هستم.
اين کار مرا از کم خونی نجات می دهد.
اين کار مرا با خوردن گوشت و يا جانشين های آن، قرص آهن، سبزی های سبز و نان سبوس دار تامين کن. من حالا مزه ها را هم تشخيص می دهم.
رفلکس هم دارم و رفتارهايم نيز مشخص شده است.
روز بزرگی در پيش است. بنابر اين بايد غذای بيشتری به من برسد. همه اعضاء بدنم، ريه ها، اعضاء جنسی و به خصوص مغزم تقريبا کامل شده اند.
دارم خودم را زيبا می کنم. چين ها و قرمزی پوستم کمتر شده اند. هنوز هم دارم وزن می گيرم تا به کلی چين های پوستم را از بين ببرم بنابراين غذاهای انرژی زا، آهن دار و ميوه، يادت نرود. وزن من موقع تولد حدود ۲/۷ تا ۳/۵ کيلوگرم خواهد بود.

در سه ماهه سوم هر چند وقت یک بار به پزشک یا ماما مراجعه کنم؟
بین هفته ۲۸ تا ۳۶ شما باید هر دوهفته یک بار به پزشک یا ماما مراجعه کنید. و ماه آخر ( هفته ۳۶ به بعد ) این زمان را به هفته ای یک بار ارتقاء دهید.

در هر ویزیت پزشک چه کارهایی انجام می شود؟
در هرجلسه پزشک از وضعیت جسمی و روحی شما سوال می کند و مشکلات احتمالی هفته های قبل را پیگیری می کند. همین طور در باره انقباض ها و گرفتگی عضلات، خون ریزی واژن ، ترشحات غیر عادی سوال می کند اگر شما احساس اضطراب و افسردگی دارید. با پاسخهای دقیق و درستی که به او می دهید اجازه دهید تمام علائم و نشانه های اتفاق افتاده را بداند و پیگیری کند.
پزشک درباره حرکات جنین درون رحم سوال خواهد کرد و از شما می خواهد هروقت احساس کردید که مدتی جنین بی حرکت مانده است، حتما خیلی فوری او را مطلع کنید. شاید از شما بخواهد که هر روز تعداد حرکات او را در مدتی مشخص بشمارید.
وزن شما را کنترل می کند و همین طور انجام تست ادرار برای نشانه های پره اکلامیسی ، عفونت دستگاه تناسلی و مشکلات دیگر. چک کردن فشار خون ، تورم مچ دست و پا و صورت نیز مورد توجه قرار می گیرد.
چک کردن ضربان قبل کودک و معاینه شکم شما برای تخمین اندازه و موقعیت کودک. فاصله استخوان شرمگاهی و بالای رحم اندازه گیری می شود تا روند رشد طبیعی نوزاد تخمین زده شود.
بررسی دهانه رحم و معاینه لگنی نیز مورد انتظار است. بسیاری از مراقبین دوران بارداری ( ماما یا پزشک ) این بررسی ها را برای پیش بینی زایمان زودرس انجام می دهند و در هفته های آخر نیز برای پیش بینی زمان تولد و نیاز یا عدم نیاز به عمل سزارین نیاز به بررسی دهانه رحم می باشد.
به شما درباره چیزهایی که باید مراقبش باشید خواهد گفت. علائم زایمان زودرس را برای شما شرح می دهد و تذکر درباره علائم خطرناکی که باید بلافاصله به پزشک اطلاع داده شود. یا علائمی که باید بلافاصله به بیمارستان مراجعه کنید.
به همراهی همسرتان از سوالاتی که در ذهن دارید، لیستی تهیه کنید و برای ویزیت بعدی همراه خود ببرید.
در مورد تصمیم هایی که باید پس از زایمان بگیرید صحبت کنید. مثلا ختنه کردن نوزاد پسر یا جلوگیری از بارداری پس از زایمان. درخصوص انتخاب یک پزشک برای مراقبت و ویزیت دوره ای کودک پس از زایمان ممکن است بتوانید از پزشک خود بخواهید تا کسی یا کسانی را معرفی کند.

چه آزمایشاتی احتمالا مورد نیاز است؟
بسته به وضعیت شما ممکن است ازمایشات زیر مورد نیاز شود:
هماتوکریت / هموگلوبین : این تست برای تشخیص کم خونی است که معمولا در سه ماهه سوم تکرار می شود. اگر شما این تست را قبلا انجام داده باشید و نتیجه طبیعی بوده باشد، احتمال عدم تکرار آن وجود دارد.

آزمایش دیابت حاملگی: احتمالا شما در هفته های ۲۴ تا ۲۸ یک تست غربالگری گلوکز ( قند ) انجام داده اید. اگر نتیجه آن تست طبیعی بوده است شما نیازی به تکرار آن در سه ماهه سوم ندارید. ولی درصورت غیرطبیعی بودن این تست، حتما باید در سه ماهه سوم تکرار شود.

غربالگری آنتی بادی Rh : اگر شما Rh منفی دارید ، این تست تکرار خواهد شد( معمولا همزمان با آزمایش قند خون انجام می شود) و احتمالا نیاز به یک نوبت تزریق گلوبولین ( ایمنی ) در هفته ۲۸ خواهید داشت. در موارد خیلی نادر وارد شدن خون نوزاد به جریان خون شما باعث می شود Rh نوزاد نیز منفی شود. و دریافت گلوبولین می تواند از این امر جلوگیری کند.( درصورتی که پدر کودک هم Rh منفی داشته باشد ، حتما کودک نیز Rh منفی خواهد داشت و نیازی به انجام تست نیست.)

تست درباره عفونتهای قابل انتقال از راه های جنسی: اگر شما در معرض خطر برای ابتدا به کلامیدیا و سوزاک و سفلیس هستید بهتر است تست دهانه رحم را انجام دهید. همین طور برای اطمینان بیشتر تست HIV را توصیه می کنیم. تشخیص این بیماریها قبل از زایمان می تواند راه های پیشگیری داشته باشد تا کودک شما به آنها مبتلا نشود.

آزمایش استرپتوکوک گروه B : این آزمایش بین هفته های ۳۵ تا ۳۷ در ناحیه واژن و مقعد انجام می شود. شما نمی توانید از این آزمایش صرف نظر کنید زیرا هیچ درمانی تضمین نمی کند که مجددا باکتری ها بازنگردند و مشکل دوباه عود نکند. در عوض این مشکل با تزریق وریدی آنتی بیوتیک به راحتی قابل درمان است.

تست و بررسی وضعیت جنین: از آنجایی که ممکن است شما موقع دقیق حاملگی خود را ندانید و برای تشخیص دقیق زمان زایمان ، وضعیت جنین در رحم بررسی می شود تا زمان درست زایمان مشخص شود. 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *