دیدن فیلم ترسناک در بارداری باعث ناآرامی جنین می شود…
دیدن فیلم ترسناک در بارداری چه عوارضی برای جنین داره؟!
سلام هفته ۲۰ بارداری هستم و یک بارداری نرمال دارم. همسرم عاشق دیدن فیلمهای ترسناک و اکشن هستش البته منم قبل از بارداری باهاش نگاه می کردم اما تا الان که ماه پنجم بارداری هستم اینجور فیلمهای ترسناک رو تماشا نمی کنم. آیا دیدن فیلم ترسناک در بارداری برای جنین عوارض داره؟؟ گاهی دلم می خواد با همسرم بشینم و همراهی کنم اما نمی دونم که دیدن این فیلمهای خشن و ترسناک چه تاثیری روی جنین داره؟؟
پاسخ مشاور نی نی نما:
دیدن فیلم ترسناک در بارداری از این جهت که باعث ایجاد اضطراب و ترس ناگهانی در مادر می شود توصیه نمی شود. جنین کاملاً تحت تاثیر حالات روحی مادر است و ناآرامی و اضطراب و تنش مادر به جنین منتقل می شود.
شنیدن موسیقی آرامش بخش و قدم زدن و دیدن صحنه های زیبای طبیعت در دوران بارداری توصیه می شود.
* ناراحتی، استرس و حتی گریه کردن مادر بر سلامت جسم و روح جنین در دوران بارداری و حتی پس از تولد در آینده او تاثیر می گذارد.
اکثر مردم می دانند که هر چه یک مادر باردار می خورد یا می نوشد معمولا بر روی جنین وی تاثیر می گذارد. اما اغلب افراد از چگونگی تاثیر احساسات مادر بر فرزندش بی خبر هستند.
در یک مطالعه انجام شده انجمن علوم روانشناختی در این باره با برخی نتایج تکان دهنده رو به رو شدند. این یافته ها نحوه تاثیر احساسات یک مادر باردار را بر روی جنین ۶ ماه اش نشان می داد که به هچ وجه این تاثیرات گذارا و موقتی نبودند.
تحقیقات نشان داده است که اضطراب و استرس های طولانی مدت می توانند موجب سقط زودهنگام، مرده زایی، وزن بسیار پایین هنگام تولد و زایمان های زودرس شوند. ضمن اینکه در کودک برای ابتلا به بیماری های روانی چون افسردگی، ناآرامی و بیش فعالی را فراهم می کند. برخی تحقیقات از افزایش جنب و جوش جنین در شکم مادر خبر داده اند. این مساله شاخص مهمی است که نشان می دهد استرس مادر موجب درک تجربه ناخوشایند در جنین می شود و از نظر فیزیولوژیک وی را ناآرام می کند
حاملگی با تغییرات عمده ای در عملکرد غددی – عصبی همراه است. این تغییرات شامل تغییراتی در سطح هورمون ها به ویژه هورمون های مرتبط با استرس (محور هیپوتالاموس – هیپوفیز – آدرنال) و تغییر در مکانیسم های کنترل ترشح هورمون است که از جهت فراهم کردن محیط مناسب برای رشد و تکامل جنین اهمیت حیاتی دارد. «در هفته ۹-۷ بارداری توسط رحم، جنین و جفت هورمون ها، نوروپپتیدها، سیتوکین ها و فاکتور رشد تولید و ترشح می شود و از نظر عملکرد شبیه سیستم هیپوتالاموس – هیپوفیز – آدرنال است. در دوران بارداری سطح هورمون خاصی به نام هورمون CRH یا هورمون آزادکننده کورتیکوتروفین (Corticotrophin Releasing Hormone) که بنیه آن جفت است در خون مادر بالا می رود اما محور هیپوفیز – آدرنال را فعال نمی کند. CRH آزاد نقش اساسی در جریان تعادل از محیط پروژسترونی (محیط هورمونی غالب دوران بارداری) به محیط استروژنی (محیط هورمونی غالب حوالی زایمان) دارد. شواهد زیادی از نقش مرکزی CRH جفتی در ایجاد و هماهنگی رویدادهای هورمونی قبل از زایمان دارد.
از کارایی های مهم این هورمون نقش آن در زایمان زودرس و تأخیر رشد داخل رحمی جنین است. شواهد روزافزونی از مطالعات بالینی مطرح می کنند زنانی که زایمان زودرس دارند در آنها میزان CRH به طور مشخص بیشتر از سایر زنانی است که استرس نداشته و در همان سن بارداری به سر می برند». بنابر اظهارات دکتر ابراهیم پور سطوح بالای CRH معمولاً در چند هفته زایمان را تسریع می کند و از آنجا که CRH جفتی به استرس حساس است به نظر می رسد واسطه اعمال اثرات استرس مادر بر زایمان زودرس و رشد جنین است.
یافته اخیر دانشمندان تاییدی بر این تئوری است که وضعیت روانی مادر اثری عمیق بر کودک زاده نشدهاش دارد. جالب است بدانید تحقیقات قبلی محققان نشان داده بود که استرس مادر در بارداری میتواند خطر زایمان زودرس مادر را زیاد کند و موجب کاهش وزن نوزاد در زمان تولد شود. مطالعات دیگر هم حاکی از این است که اختلالاتی در ساختمان و عملکرد مغز این نوزادان در آینده بوجود میآید که با شیزو فرنی مرتبط است و بهنظر میرسد شروع این تغییرات از مراحل اولیه تکامل نوزاد است. با این حال محققان هنوز نتوانستهاند شواهدی پیدا کنند که از دست دادن یکی از عزیزان در زمان دیگری از بارداری (۶ ماه دوم) اثری بر نوزاد داشته باشد.
محققان فکر میکنند مواد شیمیایی که در پاسخ به استرس از مغز مادر آزاد میشود اثر مستقیم بر مغز جنین- که در حال تکامل است- دارد. این اثر ممکن است در اوایل بارداری که سد محافظ بین مادر و جنین هنوز کامل نشده، بیشتر باشد. علاوه بر این احتمال شیزوفرنی به عوامل دیگری از جمله ژنها هم ربط دارد. پروفسور فیلیپ بیکر از بیمارستان سن ماری منچستر میگوید: به تدریج ما داریم متوجه میشویم محیطی که جنین در رحم مادرش در آن قرار میگیرد نقش تعیین کنندهای در سلامت دراز مدت او دارد با این حال ما نمیخواهیم مردم را بیش از حد نگران کنیم.
استرس و گریه مادر باردار فرزند را گریان می کند
هر مادری بالاخره در دوران بارداری دچار استرس می شود. خوشبختانه، استرس گاه به گاه تاثیر ماندگار در نوزاد نگذاشته اما در مقابل نگرانی طولانی مدت، تنش، استرس و افسردگی تاثیر طولانی و ماندگار بر روی جنین می گذارند.
مادرانی که در بارداری بسیار نگران و مضطرب هستند به احتمال بیشتری فرزند آن ها بعد از تولد کولیکی می شود. کودک هایی که دچار دردهای کولیکی هستند بیشتر از ۳ ساعت در روز و سه روز در هفته یا حتی بیشتر گریه می کنند. به نظر می رسد برای تسکین کودک در این حالات، هیچ اقدامی اثر ندارد.
محققان در روند تحقیقات خود دریافتند که هر چند احساسات نمی تواند از جفت عبور کند اما هورمون ها و تغییرات آن می توانند از این طریق به جنین منتقل شوند. بدن شما در زمان استرس هورمون آن را در بدن تولید می کند. نوزادانی که به صورت منظم هورمون استرس را دریافت می کنند به استرس مزمن مبتلا می شوند.
بوی خوش این گیاه شما را سرحال و بانشاط می کند
به غیر از دارو، یوگا، ورزش، حمام کردن،نفس عمیق کشیدن، و استفاده از گیاهان مختلف که برای مادران باردار ضرر ندارد در ایجاد آرامش و حس نشاط در آن ها موثر است. استفاده از اسانس های گیاهی مانند اسطوخودوس در خانه به آرام بخشی و از بین بردن استرس کمک زیادی می کند.
منبع خبر : برگرفته از ninisite،yjc