درمان تخمدان پلی کیستیک برای بارداری/ درمان قطعی تخمدان پلی کیستیک

«سندروم تخمدان پلی کیستیک» زمانی اتفاق می افتد که زنی مقدار فراوانی فولیکول های آزاد داشته باشد که تخمک گذاری نمی کنند.

در دوران عادت ماهیانه یکی از آن فولیکول ها تخمکی را از تخمکدان و در دوران تخمک گذاری آزاد می کند اما این اتفاق با تخمدان پلی کیستیک نمی افتد.

دکتر «لورا شهین» می گوید: “بیشتر زنان بین ۱۰ تا ۱۵ درصد در طول سونوگرافی، فولیکول های در حال استراحت دارند اما زنانی که به «سندروم تخمدان پلی کیستیک» مبتلا هستند، ممکن است ۱۰ تا ۲۰ فولیکول را در هر کدام از تخمدان ها و یا حتی ۲۰ تا ۴۰ و یا بیشتر از آن را داشته باشند.”

نام این سندورم در واقع کمی بی معناست. دکتر شهین ادامه می دهد: “کیست تنها به معنای تجمع مایع است و این طبیعی است که در تخمدان های ما فولیکول هایی وجود داشته باشند. در بیماران مبتلا به سندروم نامبرده شده تنها تعداد این فولیکول ها بیشتر است.”

وی می گوید که امیدوار است که نام این سندورم به «سندروم پلی فولیکولار» یا «سندروم چند تخمی» تغییر پیدا کند.

اگرچه نشانه های مشخصی برای آن وجود دارد اما درمان به راحتی صورت نمی پذیرد. دکتر شهین در این باره می گوید: “برای این سندورم آزمایش خون خاصی وجود ندارد و نشانه ها هم به راحتی قابل تشخیص نیستند. ضمن اینکه نشانه های معمول برای آن در افراد گوناگون متفاوت است. ”

در میان این نشانه ها می توان به عادت ماهیانه نامنظم، فعالیت بیشتر آندروژن و تخمدان پلی کیستیک اشاره کرد. آندروژن یک هورمون مردانه است و زنان مبتلا به سندورم نامبرده شده آن را دارند.

دکتر شهین از نشانه های وجود آندروژن را وجود آکنه یا موهای زائد پوستی می داند. اگر موهای زائد روی پوست دارید آن را بی دلیل به ژن یا نژاد ربط ندهید و با پزشک مراجعه کنید.

بر اساس مطالعات اخیر، حدود یک سوم از زنان دو تا سه سال با این سندروم دست و پنجه نرم می کنند و سپس این بیماری تشخیص داده می شود. دکتر شهین هم به همین دلیل توجه به نشانه هایی که بدن برای فرد می فرستد را بسیار موثر می داند.

پزشکان دلیل اصلی این سندروم را نمی دانند
واقعیت آن است که متخصصین انجمن زنان و زایمان و نازایی آمریکا هم علت اصلی این سندورم را نمی دانند اما بر این باورند که علاوه بر عادت ماهیانه نامنظم و افزایش ترشح هورمون اندروژن و دخالت آن در تخمگذاری، فاکتورهای دیگری از جمله سطح انسولین (یعنی نوع دریافت مواد غذایی) می تواند تاثیرگذار باشد.

همچنین یکی از ریسک فاکتورهای ابتلا به این بیماری چاقی و اضافه وزن است. انسولین می تواند در افزایش ترشح آندروژن تاثیر داشته باشد اما هنوز به طور قطع تشخیص داده نشده که عوامل ذکر شده چه ربط هایی با این سندروم پیدا می کنند.

دکتر شهین نیز می گوید: “چیزهای بسیار زیادی در مورد این سندروم وجود دارد که ما هنوز نیازمند آگاه شدن از آنها را داریم و باید مطالعات بیشتری بر روی آن انجام دهیم.”

این تصور وجود دارد که زنانی با اضافه وزن تنها گزینه های ابتلا به «سندروم تخمدان پلی کیستیک» هستند اما برخی از زنان لاغر هم می توانند به آن ابتلا داشته باشند.

در واقع به همین دلایل هم است که نمی توان دقیقا گفت که نشانه های این سندروم چگونه در زنان پیشرفت می کند.

بر اساس یافته های انجمن «خدمات سلامت انسانی» آمریکا زنانی که مادر، خواهر و یا خاله آنها به این بیماری مبتلا بوده در معرض ابتلای بیشتری قرار دارند.

دکتر شهین می گوید اگرچه می تواند به تاریخچه ای خانوادگی باز گردد اما با این حال، هنوز جهش ژنی مشخصی برای آن یافت نشده.

پژوهش های اخیر انجام شده در دانشگاه «نورث وسترن» در حال بررسی «دی ان ای» در این ارتباط است و در حال دستیابی به ژن های ویژه مرتبط با این سندروم است البته هنوز نتواسته اند به آن دست پیدا کنند.

دکتر شهین می گوید: “در واقع ما هنوز نمی دانیم که چرا برخی از افراد به این سندورم مبتلا شده و برخی نمی شوند.”

مصرف قرص های ضدبارداری می تواند نشانه های این سندورم را به تاخیر بیاندازد.

زنانی که قصد بچه دار شدن ندارند و از قرص های ضدبارداری استفاده می کنند، به دلیل اینکه مصرف این قرص ها، عادت ماهیانه را تنظیم می کند، بارزترین نشانه «سندروم تخمدان پلی کیستیک» را مخفی می کنند.

این افراد ممکن است در تمام دوران ۲۰ سالگی شان این قرص ها را مصرف کنند و با کنار گذاشتن آن نشانه های سندروم را نمایان سازند. با این کار به زمان بیشتری برای باردار شدن نیاز دارند و این امکان نیز وجود دارد که در معرض سایر بیماری های مرتبط نیز قرار گیرند.

می تواند به بیماری های قلبی ربط پیدا کند
یکی از مشکلات وابسته به این سندروم می تواند ابتلا به بیماری های قلبی باشد چرا که «سندروم تخمدان پلی کیستیک» باعث افزایش فشارخون و میزان کلسترول می شود.

تحقیقات و پژوهش های اخیر انجام پذیرفته شده نشان داده که زنان مبتلا به این سندروم دو تا پنج برابر بیشتر به سندورم متابولیک مبتلا می شوند. البته ربط مستقیم و حتمی ای را نمی توان در نظر گرفت اما بی ربط هم نمی تواند باشد.

درمان تخمدان پلی کیستیک برای بارداری

درمان قطعی تخمدان پلی کیستیک چیست؟

درمان افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک یک درمان تیمی و کارگروهی به صورت مشاوره های تخصصی نیاز دارد که در آن باید به مسائل روانی و اجتماعی افراد کاملاً توجه شود.

پیش از استفاده از هر دارویی در درمان سندرم P.C.O، تغییر و اصلاح سبک زندگی به عنوان نخستین گام در جهت درمان این بیماری توصیه می شود، گفت: عادات غذایی نامناسب که افراد از کودکی یا در بزرگسالی به آن خو گرفته اند و سبب چاقی در آنها شده است و باعث ایجاد زمینه اضطراب، افسردگی، عدم اعتماد به نفس و … می شود نیازمند اصلاح می باشد.

اگر افراد مبتلا به این سندرم تنها ۵ تا ۷ درصد کاهش وزن داشته باشند، تا ۸۰ درصد شانس باروری در آنها افزایش می یابد که در نتیجه ، میزان مصرف دارو و عوارض آن را کاهش می دهد.

درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک به طور کلی بر پایه کنترل نگرانی‌های فردی شما مثل باروری، پرمویی، آکنه و چاقی است و دارویی که برای درمان پرمویی برای شما تجویز می شود با دارویی که برای تنظیم دوره های قاعدگی و باروری وجود دارد متفاوت و اثرات متقابلی دارد از این رو وابسته به تمایل بیمار و شرایط وی روش درمانی مناسبی توسط پزشک معالج وی تعیین میشود. در ادامه به درمانهای مختلف موجود برای مبتلایان به تخمدان پلی کیستیک اشاراتی شده است.

به طور منظم چکاپ شوید: کنترل طولانی مدت ریسک فاکتورهای بیماری‌های قلبی مثل چاقی، کلسترول بالا، دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا از اهمیت بالایی برخوردار است. برای کمک به درمان به موقع، پزشک نیاز دارد تا به صورت منظم برای انجام آزمایش‌های فیزیکی، اندازه‌گیری فشار خون و تعیین سطح گلوکز و چربی خون شما را ببیند.

دوره های قاعدگی خود را تنظیم کنید: اگر در حال حاضر نمی خواهید باردار شوید ممکن است پزشک قرص‌های ضد بارداری با دوز پایین برای شما تجویز کند که حاوی ترکیبی از استروژن و پروژسترون مصنوعی است. این قرص‌ها تولید آندروژن را کاهش داده و به بدن شما بعد از مواجهه طولانی با استروژن، استراحتی می‌دهد. این کار سبب کاهش سرطان آندومتر می‌شود و خونریزی‌های غیر معمول را اصلاح می‌کند.

یک روش دیگر مصرف پروژسترون برای ۱۰ تا ۱۴ روز در ماه است. این روش دوره‌های قاعدگی شما را تنظیم می‌کند و نقش حفاظتی در مقابل ابتلا به سرطان آندومتر دارد ولی سطح آندروژن را بهبود نمی‌بخشد. عارضه‌ای که در استفاده از این داروهای هورمونی وجود دارد ایجاد چاقی و یا تشدید آنست که می‌تواند از طرف دیگر سیر درمانی شما را دچار اختلال نماید.

برای جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ و همچنین متعادل کردن اختلال حساسیت به انسولین، متخصصین از داروی متفورمین به عنوان یک داروی اصلی در کنترل این بیماری استفاده می‌نمایند.

متفورمین یک داروی خوراکی است و سبب حساسیت بیشتر سلول‌ها نسبت به انسولین می‌شود. این دارو تخمک گذاری را بهبود می‌بخشد و در نهایت سبب ایجاد چرخه‌های منظم قاعدگی می‌گردد. همچنین اگر شما پیش دیابتی باشید، مصرف این دارو می‌تواند ابتلا به دیابت نوع ۲ را به تأخیر بیندازد و اگر تحت یک برنامه رژیمی و ورزشی هستید استفاده از این دارو می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند. جالب است بدانید که این دارو از آنجا که بر خلاف داروهای هورمونی عوارض آن داروها را نخواهند داشت.

از بین بردن رشد موهای زائد بر روی صورت و بدن: ممکن است پزشک شما برای کاهش تولید آندروژن مصرف قرص‌های پیشگیری از بارداری یا داروی دیگری به نام اسپیرونولاکتون را تجویز کند. این دارو تأثیرات آندروژن‌ها را بر روی پوست بلوکه می‌کند. از آنجا که اسپیرونولاکتون می‌تواند سبب نقص جنین شود، هنگام مصرف این دارو حتمن باید از یک روش مطمئن برای پیشگیری از بارداری استفاده نمایید، بنابراین برای بانوانی که قصد باردار شدن دارند این روش توصیه نمی شود.

تراشیدن موی صورت و استفاده از موم و کرم‌های موبر و یا استفاده از لیزر برای از بین بردن فولیکول‌های مو چندان توصیه نمی شود زیرا بدون تنظیم تعادل هورمونی بدن شما این روشها کارایی دائمی ندارند.

تحریک تخمک گذاری برای کسانی که می خواهند باردار شوند: اگر شما قصد بارداری داشته باشید شاید نیاز باشد تا برای تحریک تخمک گذاری داروی کلومیفن مصرف نمایید این یک داروی خوراکی ضد استروژن است که در نیمه اول چرخه قاعدگی مصرف می‌شود. لازم است ذکر شود که پزشکان برای تحریک تخمک گذاری معمولاً با متفورمین آغاز می‌نمایند و بعد در صورت لزوم از کلومیفن هم برای کمک به تحریک تخمک گذاری استفاده می‌شود. اگر با وجود مصرف کلومیفن و متفورمین باردار نشدید، ممکن است مصرف گنادوتروپین‌ها (هورمون محرک فولیکول FSH و هورمون جسم زرد یا LH) از طریق تزریق توصیه شود. به طور جد از مصرف خودسرانه این داروها بدون تجویز پزشک خود داری نمایید.

عمل جراحی

داروی باروری کلومیفن می‌تواند به شما کمک کند تا باردار شوید. اگر داروها به باردار شدن شما کمک نکنند یک جراحی بر روی تخمدان بوسیله لاپاروسکوپی می تواند یک گزینه درمانی دیگر برای بعضی از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد. پزشک می‌تواند به شما بگوید که آیا این نوع جراحی مناسب شرایط شما هست یا خیر. در این عمل، جراح یک شکاف کوچک بر روی شکم ایجاد کرده و از این طریق یک لوله که متصل به یک دوربین ریز است را وارد می‌کند (لاپاروسکوپ).

این دوربین تصاویر لازم از تخمدان‌های شما و اعضای تناسلی مجاور به جراح نشان می دهد. سپس پزشک وسیله جراحی را وارد کرده و از انرژی الکتریکی یا لیزر برای سوزاندن سوراخ‌های موجود درفولیکول روی سطح تخمدان‌ها استفاده می‌کند. هدف این کار تحریک تخمک گذاری بوسیله کاهش سطح آندروژن هاست .

اشتراک‌گذاری
30 نظر
  1. من نوزده سالمه و مجرد هستم و تخمدان راستم پلی کیستیک هست میخواستم بدونم این برا آینده من مشکل ساز هست یا خیر خودمم لاغر هستم

    1. نگران نباشید مشکل شما درمان دارویی دارد.

  2. سلام- من ۲۳ سالمه از ۱۵ سالگی مشکل نامنظمی پریود و چاقی و جوش بسیار شدید داشتم . با مشورت دکتر درمانم را از ۱۸ سالگی شروع کردم با قرص های ال دی در زمان مصرف کیست تخمدانها رفع میشد ولی وقتی قرص ها قطع میشدند باز کیست درست میشد . پریودم نامظم مشد گاهی تا ۶ ماه پریود نمیشدم( در طول این درمان مشکل جوش شدید همواره همراه من بود)
    این روند تا ۲ سال پیش ادامه داشت تا با دکتری اشنا شدم تیشان به من قول دادند که این مشکل خاصی نیست و حداکثر ۲ ساله خوب میشود .ازمایش دادم میزان هورمونهای مردانه ام خیلی بالا بود. من حدود ۱٫۵ سال قرص های اتیسترون و اسپیرانولاکتون را مصرف کردم. هم لاغر شدم مشکل جوشهای شدید بعذ ار حدود ۱۰ سال خوب شد پریودم هم منظم شد.
    الان ۳ ماه است که قرص مصرف نکردم منظم پریود شدم ولی باز جوش زدم هم روی سینه ام هم روی چانه.
    خیلی نگرانم تا کی من باید اسپیرانولاکتون مصرف کنم تا کی باید جوش بزنم بعد از قطع قرصها موهایم هم میریزد.
    میخواستم ببینم این بیماری خوب شذن داره؟ یعنی میشه من بدون اسپیرانولاکتون موهام نریزه و جوش نزنم؟
    عوارض پیش از حد استفاده از اسپیرانولاکتون چیه؟ میترسم به کلیه ام اسیب بزنه استفاده ی زیادش.
    ممنون میشم پاسخ بدید تا کی درمان باید ادامه داشته باشه؟
    خیلی نگرانم
    ممنون

  3. باسلام وخسته نباشید، بنده ۲۸ سالماز ۱۸ سالگی باانجام ازمایشات معلوم شد تخمدان هام پلی کیست عستند ازهمون موقع به قوق تخصص زنان مراجعه کردم قرص پروژسترون تجویز کردند ، وزنم بین ۶۰ تا ۶۴ ، و قدم ۱۶۶، با این قرص به موقع پریود میشم ، اما موهای اندام تناسلی و کشاله ران و دور سینه وشکم بسیار زیاد است بقیه بدنمم موهاش زیاد است . ازتون خواهش میکنم راهنماییم بکنید من الان بااین قرص درمان نشدم که اینطوریم ؟ ایا بعد ازد باردار میشم؟من حدود ۶ ماه پیش ازمایشات قند وچربی خون انجام دادم اما خداروشکر بالا نبودن.اما دکترم متفورمین رو گفتن کنار پروژسترون مصرف کنم ، اما من ازترس اینکه بابدنم سازگار نباشه مصرف نکروم . الان من باید جیکلر کنم چه کارهایی برای درمان ویا حداقل کردن اثرات این بیماری انجام بدم؟

  4. با سلام و خسته نباشید . دختری مجرد و ۳۳ ساله هستم ۱۵ سال است که از قرص سیپروترون کامپاند برای تخمدان پلی کیستیک استفاده میکنم اوایل سه ماه این قرص را میخوردم و دو ماه قطع میکردم ولی الان ۷ سال است مداوم مصرف میکنم چون بدون قرص هرگز پریود نمیشوم. هفته پیش آزمایش دادم کلسترول ۳۲۶ بود ضمن اینکه قدم ۱۶۴ و وزنم ۴۹ کیلو است . تست قند نیز ۹۱ بود. چند سال پیش دکتر گلوکوفاژ تجویز کردند ولی با خوردنش حالم بسیار بد میشد طوری که از رختخواب نمیتواستم خارج شوم بخاطر ضعف شدید. الان من چکار کنم تورو خدا راهنماییم کنید دیگه خسته شدم از این وضع چند ماه است صورتم شروع به جوش زدن کرده و موهایم به شدت میریزد. در صورت عدم مصرف سیپروترون چکار کنم که پریود شوم و سطح اندروژنم پایین بیاید؟

    1. سلام با توجه به شرح حال شما بهتر است مصرف قرص سیپروترون کامپاند را قطع کنید واز داروهای گیاهی قاعده آور مانند رازیانه و بومادران استفاده کنید .

  5. با سلام من ۲۶سالمه و یه فرزند پس دارم، از مجردی پریودم نامنظم بود،، برای بچه دار شدن نزد دکتر متخصص بودم، بعد از بچه دار شدن هنوزم پریودم نامنظمه و موهای زاعد روی صورتم و بدنم داره هر روز زیاد میشه،، سنو گرافی نشون داد تنبلی تخمدان و یا تخمدان پلی کیستیک دارم ازمایش خونم انجام دادم،، حالا هر بار دکتر متخصص میرم یه سری قرص برای منظم شدن پریود بهم میدن اما موهای صورتم رفع نمیشه لطفا راهنماییم کنید چه قرصها یی مصرف کنم،، از دکتر رفتن واقعا خسته شدم چون نتیجه بخش نیست. ممنونم

    1. عزیزم شما با وجود تخمدان پلی کیستیک باردار شدین؟ بدون دارو و درمان؟خیلی طول کشید باردار بشین؟ِآخه میکن با وجود تخمدان پلی کیستیک آدم باردار نمیشه اگرم بشه لحتمال سقط بالاست?ممنون میشم جواب بدی عزیزم

  6. سلام من ۲۵سالمه تنبلی تخمدان دارم یعنی تخمدان پلی کیست داشتم رفتم دکترقرص دزوسپینو تجویز کرد کیستم رفت بعد دکتر قرص لتراکس و چند داروی دیگه و چند جور آمپول نافی تجویز کرد ولی بازم باردار نشدم و پریودم هم زود تر از موعد شد راهنمایی کنید ممنون

    1. سلام باید صبور باشید و پروسه درمانی خود را تحت نظر پزشک مرکز تخصصی ناباروری ادامه دهید ضمنا باید همسر شما نیز آزمایش اسپرم انجام بدهند.

  7. سلام من ۲۶ سالمه بخاطر موهای زائد و پریود نامنظم دکتر رفتم که بعد از سونوگرافی معلوم شد تنبلی تخمدان وهیپوتیرویید دارم میخواستم بدونم با مصرف دارو موهای زائد از بین میرن؟؟چون الانم دارم لیزر میکنم و اینکه در اینده واسه بارداری برام مشکل پیش میاد؟

    1. سلام نگران نباشید بله با مصرف دارو علائم بیماری شما برطرف می شود و می توان آن را کنترل کرد.

  8. سلام..۲۴ سالمه ۸ ماه پیش بخاطره نامنطمی پریود رفتم دکتر سونو انجام داد دید کیست پلی کیستیک دارم با خوردن ۳ ماه متفورمین و کاهش وزن ۴ کیلو الان پریودم منظم..چجوری بفهمم تخمک گذاری دارم یا نه؟

    1. سلام می توانید در زمان تخمک گذاری از کیت تخمک گذاری استفاده کنید.

  9. ببخشید واسه کیست تخمدان پلی کیستیک چه ورزشی خوب و چه ورزشی بدو مضره؟
    ممنون میشم جواب بدید

    1. از نظر علمی ورزش خاصی توصیه نشده است کاهش وزن مد نظر است .

  10. ببخشیدفرق دیان و دوفاستون چیه؟واینکه برای رفع تخمدان پلی کیستیک کدومشون بهتره؟

    1. بستگی به شرح حال فرد و وضعیت جسمانی شخص دارد .

  11. سلام خسته نباشید من الان ۶ ماه هست ازدواج کردم اصلا هم از اون اول جلوگیری نداشتم و پریودمم نا منظم شد رفتم سونو گفت کیست ریز داری و بعد قرص مدروکسی تجویز کردن برای منظمی پریود. و بعد از اون منظم پریود میشم و هرماهم که از کیت استفاده میکنم مثبت میشه دکترمم گفت کیتت که مثبت میشه دیگه هرکاری کردم داروی محرک تخمدان برام ننوشت گفت یکسال اقدام کن نتیجه نگرفتی بیا. حالا به نظرتون من تخمک گذاری دارم؟ به نظرتون اقدام به بارداریم نتیجه میده؟

    1. سلام تا ۳ ماه دیگر برای بارداری اقدام کنید اگر نتیجه نگرفتید آن وقت در زمان تخمک گذاری خود سونوگرافی انجام بدهید .

  12. سلام من سی ساله و مجردم حدود هفت ماه پیش به تشخیص پزشک به خاطر کیست تخمدان جراحی شدم هیچ کدوم از نشانه هایی که برای مبتلایان به این عارضه میشماریند رو نداشتم حتی قاعدگی نامنظم و وزنم هم نرماله حتی میشه گفت لاغرم
    اما بعد از جراحی هنوز شکمم قسمت زیر ناف برامده س حتی با ورزش هم درست نمیشه و قاعده گی هام نا منظم شده
    میشه راهنماییم کنین
    یعنی ممکنه باز کیست داشته باشم؟

    1. سلام می توانید از شب پنجم قاعدگی شروع به مصرف قرص جلوگیری کنید.

  13. سلام خسته نباشید. من ۳۱ ساله هستم و الان ۶ ساله متوجه پلیکیستیک شدم. پریود هام منظم است اما آزمایش خون نشون میده هورمون مردانه خیلی بالا و کلسترول بالا . موهای زائد و اضافه وزن دارم .قد ۱۶۳ وزن ۶۳. توده چربی در ناحیه شکم زیاد شده درد های شکمی در پریود هام دارم. انگلیس زندگی میکنم دکتر زیادی رفتم اما دارویی نمیدن چون من به دارو ضد بارداری حساسیت دارم .و قاعدگی هام منظم هست . چیزی که عذاب ام میده دلدرد ها و افسردگی ها و احساسات زیاده. غیر عادیه .حس میکنم من نیستم . خیلی عذاب آور .منکه محروم اما روحم ذره ذره داره از بین میده … نمیدونم چه کنم؟ اگر مشاوره ای برای من دارید لطفا راهنمایی ام کنید.

  14. سلام من ۲۰ سالمه و ازوقتی پریود شدم پریودیام هر دوماه یکبار بود چن بار سونگرافی رفتم هرکدوم هم حرف های متفاوتی میزنن یکی میگه پلی کیستیک هست یکی میگه کیست معمولی چیکار کنم الان ممنون میشم جواب بدین

    1. سلام اگر در هر دوره سیکل قاعدگی بیشتر از ۷ روز پریود شما جلو می افتد می توانید تحت نظر پزشک دارو مصرف کنید.

  15. من پلی کیستیک بودم با داروی ساپوژکس درمان شدم. خواهرهای محترم لطفا شیمیایی ها رو مصرف نکنید صد جور عارضه داره. کبد و کلیه هامم نابود شد انقد قرص خوردم.

  16. خدايا منم به اين مشكل مبتلا هستم الان بيست و هفت سالمه از دوازده سالگي بخدا اعتماد به نفسمو نابود كرده خدايا خودت كمكم كن هر كي ميبينه ميگه چرا اينقد جوش جوشي هستي اخه من چقد دارو بخورم چقد ورزش كنم چقد مراعات غذايي كنم ديگه خسته ام ديگه بريدم دوست دارم بميرم و راحت بشم

  17. من از سن ۱۷سالگی موهای زاید زیر چانه ام بعد بقیه جاها روی بدنم دراومدند اول با آجیل درمانی خیلی خوب شدم ولی به علت هزینه ی زیادش ادامه ندادم بعد اسپیرونولاکتون مصرف کردم که مثل مسکن بود الانم داروی گیاهی مصرف میکنم که نمیدونم خوب میشم یانه، خواهش میکنم کمکم کنید این هورمونام تنظیم بشن خیلی ناراحتم میکنه، یک درمان راحت و قطعی بهم بگید

  18. سلام وعرض ادب من۲۰سالمه و متاهلم و۱سالو ۶ماه عروسی کردم اوایل پریودیم منظم بوداما ۵ الا۶ماه که نامنظم شده بودم دیر به دیر میشدم رفتم دکتر برااقدام به بارداری وگفتم به متخصصم که پریودیم نامنظمه و پرمویی دارروصورتم و ۵۵کیلو هستم برام سونو نوشت و گفت که تنبلی تخمندان پل کیستیک دارم و گفتش بادارو حل میشه اما من خیلی نگرانم که باردار نشم تروخدا بگین آیا امکان باردار نشدنم هست ??ازوقتی که فهمیدم کارم شده نگرانی و گریه

    1. سلام خیر مشکل جدی وجود ندارد باید برای بارداری اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *