خوردن ریواس در بارداری/ فواید و مضرات ریواس

فوايد مصرف ريواس در بارداري
ارزش تغذيه‌اي ريواس بسيار بالا بوده، ريواس غني از مواد مغذي است و در ضمن کالري بسيار پاييني دارد. ريواس غني از فيبر و ويتامين c بوده، در آب آن، پروتئين، قند، کربوهيدرات، کلسيم، ويتامين هاي A و B، سديم و پتاسيم وجود دارد و به دليل همين ارزش غذايي بالا، خوردن اين گياه در بارداري البته به مقدار متعادل به تامين نياز غذايي در دوران بارداري براي مادر و جنين کمک مي‌کند. در ضمن به خاطر داشته باشيد که ريواس براي پخت تنها به جوش کوتاهي نياز دارد و اگر اين مدت اضافه شود، خراب شده و از ارزش غذايي آن به مقدار قابل توجهي کاسته مي‌شود. به همين دليل بهتر است براي استفاده از خواص اين گياه در بارداري در پايان تهيه خورش، به آن اضافه شود.

مضرات مصرف ريواس در بارداري
يکي از زمان‌هايي که به هيچ وجه نبايد دارويي گياهي را بدون مشاوره با پزشک مصرف کرد، دوران بارداري است. يکي از اصول استفاده از خواص دارويي گياهان براي بيماري‌هاي مختلف اين است که همه گياهان دارويي کاملاً بي‌خطر نيستند و براي استفاده بيشتر و بهره‌گيري از خواص دارويي آنها، بايد ابتدا برخي از اطلاعات اساسي مانند خواص، ترکيب شيميايي آن گياه و عوارض جانبي مصرف آنها را بدانيم و بشناسيم.

به طور کلي اگرچه ترکيبات موثر داروهاي گياهي نسبت به داروهاي شيميايي رقيق‌تر و در نتيجه اثرات جانبي آن‌ها کمتر است، اما همچنان بايد در استفاده از داروهاي گياهي با احتياط عمل کرد، به ويژه در دوران بارداري که سلامت جنين ممکن است در خطر قرار بگيرد و از آن مهمتر برخي از گياهان باعث سقط جنين مي‌شوند.

مصرف بيش از اندازه ريواس در بارداري و به طورکلي زياده‌روي در مصرف آن، به دليل دارا بودن مقادير زيادي اکساليک اسيد که برابر با ۴۶۰ ميلي گرم در هر ۱۰۰ گرم مي‌باشد باعث جلوگيري از جذب کلسيم و منيزيم توسط بدن مي‌شود و باعث پوکي استخوان مي‌شود.

مقدار مجاز مصرف اکساليک اسيد در روز ۱۰ گرم براي بزرگسالان و ۳ تا۴ گرم براي کودکان مي‌باشد؛ که اين مقدار برابر است با چندين کيلوگرم ريواس، درنتيجه در صورت مصرف متعادل آن، ريسک ابتلا به پوکي استخوان به دليل مصرف ريواس بسيار کم خواهد بود. همچنين مصرف بيش از حد مجاز اکساليک اسيد موجود در ريواس، باعث آسيب رساندن به دستگاه گوارش و کليه‌ها نيز مي‌شود. بنابراين مصرف و خوردن غذاهاي حاوي ريواس، در بارداري مضر نبوده ولي بايستي تعادل رعايت شود.

ریواس سرشار از عناصر معدنی و انواع ویتامین‌ها است و به هضم غذا کمک می‌کند. حال اگر کنجکاو شده‌اید که با سایر خواص این گیاه خوش‌رنگ و لعاب آشنا شوید، به موارد زیر توجه کنید:

 ۱. کلسیم

کمبود کلسیم بر وضعیت جسمی و روحی تاثیر می‌گذارد. از طرفی گیاه ریواس سرشار از کلسیم بوده و می‌تواند در استخوان‌سازی و استحکام بدن نقش داشته باشد.

 ۲. لوتئین
ریواس حاوی ماده‌ای به نام «لوتئین» است که برای سلامت چشم و پوست افراد ضروری است. با توجه به اینکه افراد روزانه در معرض گرد و غبار قرار می‌گیرند، باید برای حفاظت از پوست و چشم خود مصرف ریواس را در اولویت قرار دهند.

 ۳. ویتامین K
دانشمندان بر این باورند مصرف این ویتامین برای سلامت کلی بدن حائز اهمیت است.

کمبود این ویتامین در بدن باعث می‌شود در صورت بروز کوچک‌ترین بردیگی بر روی بدنتان با خونریزی زیادی رو به رو شوید.

 ۴. کاهش وزن
ریواس در دسته سبزیجات کم‌کالری قرار داشته و مصرف آن برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، می‌تواند تاثیرگذار باشد، زیرا این گیاه با بالا بردن سوخت و ساز بدن به کاهش وزن کمک می‌کند.

 ۵. درمان آلزایمر
مصرف ریواس از اکسیداسیون سلول‌های مغزی جلوگیری می‌کند و با تحریک سلول‌های این عضو حیاتی بدن، روند اختلال‌های شناختی از قبیل آلزایمر را کند می‌کند.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *