خوردن بیش از اندازه فولیک اسید می تواند سرطان زا باشد!

از مصرف خودسرانه فولیک اسید پرهیز کنید زیرا مصرف بیش از حد اسیدفولیک بدون تجویز پزشک می تواند باعث تحریک سلولهای سرطانی بشود.

تحقیقات نشان داده اند مصرف روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میکروگرم فولیک اسید خطر بروز سرطان را افزایش می دهد. بنابراین افرادی که سابقه ابتلا به سرطان دارند، باید از مصرف میزان بیش از حد مجاز اسید فولیک، اجتناب کنند.

بخوانید: فولیک اسید در دوران پریودی مجاز است؟

خوردن بیش از اندازه فولیک اسید، مصرف بیش از حد اسید فولیک قبل از بارداری

همچنین اگر اسید فولیک به صورت خوراکی و به میزان زیاد و برای مدت طولانی مصرف شود خطرناک خواهد بود. مقدار بیش از اندازه اسید فولیک منجر به بروز مشکلاتی می شود، از جمله :

    گرفتگی شکم
    اسهال
    جوش های پوستی
    اختلالات خواب
    تحریک پذیری
    آشفتگی
    تهوع
    مشکلات و آشفتگی معده
    تغییر در رفتار
    واکنش های پوستی
    تشنج
    گاز معده
    هیجان و بیقراری

این نگرانی وجود دارد که مصرف فولیک اسید در طولانی مدت و به اندازه زیاد از حد مجاز منجر به بروز عوارض جانبی جدی شود.

به گفته محققان مصرف فولیک اسید به میزان ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میکرو گرم در روز در افرادی که مشکلات قلبی دارند، خطر حمله قلبی را افزایش می دهد. برخی بررسی های دیگر نیز حاکی از آن است که مصرف بیش از حد و اضافی فولیک اسید خطر بروز سرطان هایی مانند سرطان ریه و سرطان پروستات را افزایش می دهد.

 تمام افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند (عوارض کمبود اسید فولیک در بارداری) نیز به مکمل نیاز خواهند داشت. باید بدانید که کمبود اسیدفولیک باعث بروز عوارضی مانند خستگی، بی اشتهایی، کاهش وزن، ضعف، سوزش معده، اسهال، یبوست، افسردگی، تپش قلب، ضعف سیستم ایمنی و غیره می شود. توصیه می کنیم در صورتی که تصور می کنید با کمبود این ویتامین مواجه هستید آزمایش خون داده و با پزشکتان در ارتباط باشید.

اسید فولیک یا ویتامین B۱۲ به طورطبیعی در انواع محصولات حیوانی یافت می‌شود و در ماهی‌های نظیر سالمون، تون و قزل آلا بسیار بالاست. سایر منابع B۱۲ شامل مرغ، تخم مرغ، ماست، شیر و گوشت گوساله هستند.

تأثیر ویتامین B۱۲ بر عملکرد دستگاه عصبی یکی از موضوعات مورد توجه دانشمندان است. کمبود این ویتامین در بدن باعث بروز بیماری‌های عصبی و جسمانی می‌شود و گاه عوارضی جبران‌ناپذیر دارد.

ویتامین B12 یا "کوبالامین" یکی از ویتامین‌های بسیار مهم برای تشکیل و تجدید گلبول قرمز و عملکرد مطلوب دستگاه عصبی انسان است و از این رو درمانی مؤثر برای کم‌خونی حاد، اختلالات و فشار روانی و افسردگی به شمار می‌رود.

در سال‌های اخیر تأثیر این ویتامین بر سیستم عصبی خودمختار که مسئول برقراری ثبات شرایط داخلی بدن می‌شود مورد بررسی قرار گرفته است. این ویتامین در تشکیل DNA، ساخت غلاف میلین (پوشش سلول‌های عصبی)، تکثیر سلولی و تولید گلبول قرمز، جذب آهن و اسید فولیک مؤثر است.

عوارض کمبود اسید فولیک یا ویتامین B۱۲ عبارتند از کم‌خونی، احساس ضعف و سستی و بی‌حالی، حواس‌پرتی، زوال عقل و عدم تمرکز، زخم دهان و زبان، کاهش وزن، اختلال در راه رفتن و بوی بد دهان. علائم حاد کمبود این ویتامین توهم، افسردگی، از دست دادن حافظه و پارانویا است.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *