جدیدترین روش بچه دار شدن در سنین بالا؟/ امکان جوانتر کردن تخمکهای پیر!

جوانسازی تخمک به چه معناست؟ آیا الان انجام میشه؟

پاسخ مشاور:

با پیشرفت روش‌های کمک‌باروری نوین، روشی را ابداع کرده‌اند که با جوان‌سازی سلول جنسی ماده یعنی تخمک، احتمال باروری زنان مسن که تخمک‌هایشان قابلیت باروری ندارد افزایش می‌یابد.

میتوکندری سلول تخمک که انرژی سلول را تأمین می‌کند اگر با میتوکندری سلول‌های جوان‌تر تعویض شود می‌تواند انرژی بیشتری تولید کند و احتمال باروری تخمک را بالا ببرد. برای تأمین این میتوکندری جدید می‌توان از میتوکندری اهداییِ سایر افراد و یا میتوکندری سایر سلول‌های جنسی که هنوز به مرحله‌ی تخمک نرسیده‌اند، استفاده کرد.

این روش اگر اجرایی شود می‌تواند امکان بارداری افراد مسن را بدون کمک گرفتن از دیگران و استفاده از تخمک اهدایی فراهم کند.

با این حال این روش نیازمند هزینه‌های زیاد و تحقیقات بیشتری است که در نهایت نمی‌تواند صد در صد جایگزین باروری طبیعی یک فرد جوان شود. بهترین راه‌حل، تشویق زنان به بارداری در سنین جوانی است تا با چنین مشکلات ناباروری‌ای که از سن بالا ناشی می‌شود روبه رو نشوند.

لطفاً خبر زیر را مطالعه فرمایید:

متخصصان لقاح مصنوعی در انگلیس از سازمان باروری و جنین شناسی انسان برای کسب اجازه به منظور اجرای یک کارآزمایی بالینی بر روی ۲۰ زن درخواست کرده اند که می تواند سال آینده اجرایی شود.

تخمک گذاری و جوانسازی تخمک زنان مسن

برخلاف مردان که در کل دوران زندگی خود می توانند اسپرم تازه تولید کنند، زنان با همه تخمک هایشان متولد می شوند که هر سال پیرتر شده و زایمان را برای آن ها سخت تر می کند.

اما دانشمندان نشان داده اند که می توان با تغییراتی در تخمک های مسن، آن ها را مجددا جوان کرد.

لقاح مصنوعی و تخمک گذاری زنان مسن برای مادر شدن

همه سلول ها، بسته های نیرو ، موسوم به دی ان ای میتوکندریایی را با خود حمل می کنند. در این بین، نوعی سلول موسوم به سلول پیش ساز تخمک، از دی ان ای میتوکندریایی بسیار جوانتر برخوردار است که می تواند جمع آوری و به داخل یک تخمک پیرتر منتقل شده، انرژی مورد نیاز آن را تامین کند. 

پرفسور سیمون فیشل از کلینیک مراقبت از باروری که از سازمان باروری و جنین شناسی انسان برای آزمایش این درمان درخواست اجازه کرده، این شیوه جدید را یک تغییر الگوی بالقوه خوانده است. 

وی اظهار کرد:شواهد علمی زیادی وجود دارد که نشان می دهند میتوکندریای تخمک های برخی بیماران که پس از لقاح مصنوعی، جنین های بی کیفیت تولید می کنند، بخشی از مشکل دستیابی به جنین های زنده برای آن ها هستند.

رویکرد جدید می تواند گزینه های جدید و انقلابی برای زنانی که خواستار کودک خود هستند، ارائه کند.
این شیوه که درمان "تقویت" (Augment) نام دارد، توسط آزمایشگاه باروری OvaScience ایجاد شده اما هنوز توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تائید نشده است، از این رو انگلیس می تواند نخستین کشوری باشد که کارآزمایی این درمان پیشگامانه را انجام می دهد. 

اشتراک‌گذاری
4 نظر
  1. علمی ، مفید و کاربردی…?

  2. من ۵۲ سالمه دوماهه ازدواج کردم میخواهم بچه دارشوم سونو انجام دادم به دلیل یائسه بودن فاقد فولیکول هستم چکار کنم بچه دارشم لطفا”کمکم کنید استطاعت مالیم خیلی پایینه

    1. دوست عزیز با توجه به شرح حال شما بهتر است به کلینیک تخصصی نازایی که دولتی هستند مانند بخش نازائی بیمارستان شریعتی و….. مراجعه نمایید .

  3. آیا در ۵۲ سالگی باوجود یائسه گی و فاقد فولیکول در زن میتواند بچه دارشود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *