چاقی :
کودکانی که در طول روز بیش از 2ساعت پای تلویزیون هستند احتمال اینکه دچار اضافه وزن شوند خیلی بیشتر است چرا که بچهها پای تلویزیون بیشتر میل به خوردن دارند. اگر به فرزندتان اجازه دهید که جلوی تلویزیون چیزی بخورد یعنی اینکه شما مدت زمان تماشای تلویزیون فرزند خود را افزایش دادهاید و او را به زیاد خوردن تشویق کردهاید. بنابراین اجازه غذا خوردن جلوی تلویزیون را به فرزندتان ندهید.
خواب نامنظم:
هرچقدر فرزند شما بیشتر تلویزیون تماشا کند احتمال دیرتر خوابیدن بیشتر میشود. برای رفع این مشکل باید تلویزیون و کامپیوتر را از اتاق خواب کودک تان دور کنید. کودکانی که در اتاق خود تلویزیون دارند بیشتر از کسانی که ندارند تلویزیون تماشا میکنند. کامپیوتر فرزندتان را در یک محل عمومی در خانه بگذارید و زمان تماشای او و همچنین سایتهایی را که او میبیند، کنترل کنید.
ضعیف شدن عملکرد درسی:
تحقیقات نشان داده است دانش آموزان ابتدایی که در اتاق خوابشان تلویزیون دارند، نسبت به کسانی که این وسایل را در اتاقشان ندارند عملکرد بدتری در امتحان از خود نشان دادهاند. بنابراين نه تنها به خاطر کمبود خواب است بلکه همچنین دقت و تمرکز آنها را برای یادگیری کاهش میدهد.
خشونت:
هرچه فرزندتان بیشتر فیلمهای تلویزیونی، آهنگهای ویدئویی و بازیهای کامپیوتری خشن را تماشا کند، نسبت به خشونت تمایل بیشتری نشان میدهد. این کودکان رفتار خشن را به عنوان بخش طبیعی زندگی قبول میکنند و از آن به عنوان راهی برای حل مشکلات استفاده میکنند.
بازیهای فعالتر را جایگزین کنید
هرچه کودک شما زمان بیشتری را پای تلویزیون صرف کند، زمان کمتری برای بازیهای خلاقانه و فعال خواهید داشت. این موضوع تاثیر شگرفی بر سلامت جسم و روان و سلامت اجتماعی دارد. با این روشها میتوانید فرزندتان رابه بازیهای فعالتر ترغیب کنید:
فعالیت جایگزین پیدا کنید:
فعالیتهای دیگر را پیشنهاد دهید. به جای اینکه به تلویزیون به عنوان یک سرگرمی متکی باشید به فرزندتان کمک کنید تا کارهای دیگری را انجام دهد. به فعالیتهای معمولی مثل کتاب خواندن، تخته بازی، ورزش یا بازی کردن در خارج از خانه بپردازید. او را به یک پارک محلی ببرید تا با توپ بازی کند. وقتی که هوا خوب است او را به بازی در بیرون از خانه یا کتاب خواندن ترغیب کنید.
تلویزیون را خاموش کنید:
اگر تلویزیون روشن باشد توجه کودک را به خود جلب میکند. اگرشما واقعا یک برنامه تلویزیونی را نگاه نمیکنید پس تلویزیون را خاموش کنید.
الگوی خوبی باشید:
با محدود کردن زمان تماشای تلویزیون خودتان الگوی خوبی برای فرزندتان باشید. اگر تلویزیون منبعی برای ایجاد تنش در خانوادهتان شده، آن را خاموش کنید یا برای مدتی بازیهای ویدئویی را کنار بگذارید. شما میتوانید یک روز در هفته را روز بدون تلویزیون درنظر بگیرید و برای آن برنامهریزی مفرحی کنید.
زمان تماشای تلویزیون را دلنشین کنید:
یک مسابقه ورزشی یا یک رویداد را همراه فرزندتان تماشا کنید. نمایشی را انتخاب کنید و زمان مشخصی را برای تماشای آن ترتیب دهید. بازیهای ویدئویی را انتخاب کنید که فعالیتهای فیزیکی بیشتری را ترغیب کند. حتی بهتر است بازیها را به یک تجربه خانوادگی تبدیل کنید. به رهنمودهای پدر و مادری تلویزیون توجه کنید. یک سیستمی که برنامهها را برحسب مناسب بودن برای فرزندان درجهبندی میکند. یک لیست از برنامههایی که کودک شما میتواند در طول هفته تماشا کند، تهیه کنید و آن را روی یخچال یا نزدیک تلویزیون که قابل دیدن باشد نصب کنید.