تغذیه همزمان نوزاد با شیر مادر و شیرخشک کاملا امکان پذیر است. هنگامی که در کنار کودکتان هستید به او شیر بدهید و هنگامی که سر کار هستید به پرستار او اجازه دهید تا با شیر خشک تغذیه اش کند.
شاید دوشیدن شیر در هنگامی که سرکار هستید، دشوار باشد و یا زمان کارتان طولانی و پر اضطراب باشد و شما نتوانید احتياجات کودکتان را از نظر شیر تأمین کنید. تغذیه ترکیبی، یعنی ترکیب شیر مادر و شیرخشک، باز هم برای کودک شما بهتر از ندادن شیر مادر به طور کلی است.
بهتر است شیر مادر را به تدریج قطع کنید و این کار را مدتی قبل از برگشتن به سر کار انجام دهید. اگر نوزاد را ناگهان از شیر بگیرید، ممکن است دچار آماس پستان شوید. حدود سه تا هفت روز طول می کشد تا پستان هایتان خودشان را به کنار گذاشتن یک وعده شیر عادت دهند.
در بهترین حالت، می توانید در هر هفته یک وعده را حذف کنید. هر بار که این وعده را کنار می گذارید، پستان هایتان پر از شیر می شوند و شما باید مقداری از آن را بدوشید تا احساس راحتی کنید، اما پستان ها را خالی نکنید. هنگامی که دیگر پستان های شما پر نشدند، می توانید وعده ی دیگر را در هفته بعدی حذف کنید.
نکات بهداشتی قبل و بعد از استفاده از شیر مادر و شیر خشک
١- مادران باید ناخن ها را حتی الامکان کوتاه نگاه دارند و قبل از شیر دادن دستهای خود را بشویند.
۲- قبل از شیر دادن نوک پستان و اطراف آن را با آب سالم شستشو دهند و در صورت امکان روزی یک بار استحمام کنند.
٣- برای این که ترشح شیر، لباس را کثیف نکند می توان از یک پارچه ی لطیف و تمیز که در داخل سینه بند قرار می گیرد استفاده کرد تا شیری که ترشح می شود جذب پارچه شده لباس را خیس نکند.
دو نکته ی اصلی در تنظیم برنامه شیردهی نوزاد باید رعایت شود:
۱- به کودک در هر زمان و به هر میزانی که نیاز داشت شیر داده شود.
۲- هر نوزادی عادت می کند که به فواصل معینی احساس گرسنگی کند و اگر اندکی او را هدایت کنید این عادت زودتر به وجود می آید همچنین هر نوزادی به تدریج که بزرگتر می شود فواصل رفع گرسنگی و تغذیه ای را زیادتر می کند.
تغذیه همزمان شیر مادر با شیر خشک گاهی لازمه دختر من ۶ ماهه هستش خوب وزن نمی گرفت در کنار شیر خودم دو وعده بهش شیر خشک میدم یکم بهتر شده وزن گیری بچم.