"پرهیز از مصرف دارو بدون مشورت پزشک در دوران بارداری، دوری مادر از قرار گرفتن در معرض اشعه و امواج صوتی همچنین معاینه نوزادان در بدو تولد به ویژه در کودکانی که نزدیکان آنها دارای بیماری قلبی هستند در پیشگیری از ابتلای جنین به مشکلات مادرزادی قلبی کمک کننده است"
تبعات تغذیه ناسالم در طول بارداری بر سلامت قلب کودک
تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهد رژیم غذایی نامناسب در طول بارداری عوارض وخیمی برای سلامت قلب کودک در آینده دارد.
دانشمندان مرکز سلامت دانشگاه وایومینگ آمریکا سلامت قلب بچه بابون های در حال رشدی که مادرشان در طول بارداری تغذیه نامناسب داشتند را مورد مطالعه قرار دادند.
آنها دریافتند قلب بابون های متولدشده از این مادران به شدت متفاوت از بابون های مادران تغذیه شده با رژیم غذایی عادی بود. به طورکلی قلب این بابون ها بدشکل بود، در پمپاژ خون از هر یک از دهلیزهای قلب و در بقیه قسمت های بدن، کارآمدی کمتری داشت و به نظر می رسید سریع تر پیر می شود.
بدتر اینکه این تغییرات با رسیدن بابون به سن ۵ سالگی که معادل ۲۰ سالگی در انسان هاست، کاملا مشهود بود و این موضوع نشان می دهد که چقدر تاثیرات رژیم غذایی نامناسب در طول بارداری بلندمدت و طولانی است.
به گفته محققان، تغذیه نامناسب مادر در طول بارداری منجر به بروز مشکلات قلبی در کودک تا ۲۰ سال بعد می شود.
این تیم تحقیق اذعان می کند که نوع تغییرات قلبی مشاهده شده در حیوانات مشکلات قلبی مزمنی نظیر بیماری قلبی، سکته و دیابت را در افراد به همراه دارد.
نارسایی قلب جنین به چه دلیل است؟
بیماری های مادر و مصرف دارو در دوران حاملگی از عوامل محیطی در نارسایی قلب جنین است، بیماری های زمینه ای مادر که اثر سوء در تکامل قلب جنین داشته باشد، دیابت است و شانس وقوع بیماری نارسایی قلب جنین را تا هشت برابر افزایش می دهد. مصرف داروهای مختلف از جمله داروهای اعصاب و ضد تشنج باعث نقایص قلبی در جنین و نارسایی قلب جنین می شود.نارسایی قلب جنین
همچنین ممکن است عوامل عفونی در دوران بارداری به ایجاد نقایص مادرزادی در قلب و نارسایی قلب جنین منجر شود که سرخجه از مهم ترین آنهاست. همه خانم هایی که قصد بارداری دارند باید از نظر ایمنی در برابر سرخجه بررسی شوند و در صورت ایمن نبودن سه ماه قبل از بارداری واکسیناسیون انجام گیرد تا خطر ابتلای نارسایی قلب جنین در آینده را برای فرزند خود را بکاهند .
شایع ترین علل بیماری نارسایی قلبی در نوزادان نقایصی است که در هنگام بارداری و تشکیل قلب جنین ایجاد می شود.
مهم ترین علل ایجاد این نقایص مادرزادی، بیماری های مادر مانند دیابت و داروهایی است که برای درمان در دوران بارداری مصرف می کند که سبب بروز مشکل در تکامل قلب جنین می شود.
علائم و نشانه های بیماری نارسایی قلب جنین
مهم ترین علائم نارسایی قلبی در نوزاد تعریق زیاد، تنفس پی در پی و مشکلات تغذیه ای وی، عفونت های تنفسی و مشکلات روده ای است و معمولا نوزادانی که دچار نارسایی قلبی هستند به خوبی وزن نمی گیرند.
علل ژنتیکی و اختلالاتی که در کروموزوم جنین وجود دارد نیز گاهی سبب بروز ایجاد نارسایی قلبی جنین می شود.
راه تشخیص و درمان نارسایی قلب جنین
بهترین راه تشخیص نارسایی قلبی جنین انجام اکوکاردیوگرافی جنین است که این نارسایی سبب تجمع مایع در نقط مختلف بدن جنین مشاهده می شود.
درمان نارسایی قلبی در نوزادان :پس از تحت نظر گیری نوزادان در بخش مراقبت های ویژه، ابتدا دارو درمانی را آغاز کرده و در برخی موارد عمل جراحی انجام می شود.