تشخیص انحراف ستون فقرات در کودکان یا اسکولیوز/ نشانه‌های هشداردهنده اسکولیوز در کودکان

اسکولیوز هنگامی رخ می‌دهد که ستون فقرات شروع به انحنا یافتن غیرطبیعی می‌کند.
این بیماری در دخترها شایع‌تر از پسرهاست و معمولا در ابتدای نوجوانی فرد را مبتلا می‌کند.

این عارضه ندرتا باعث درد و ناراحتی می‌شود، اما بدون درمان ستون فقرات به طور دائم کج باقی می‌ماند و ظاهر کودک را زشت خواهد کرد.

پزشکان اسکولیوز را ضمن معاینه جسمی معمول کشف می‌کنند، اما والدین باید نشانه‌های هشداردهنده آن را بشناسند:

*نامساوی به نظر رسیدن پای دامن یا پیراهن، آستین‌های پیراهن یا پاچه‌های شلوار.

*نامساوی بودن طول دست‌ها.

*نامساوی ‌بودن ارتفاع شانه‌ها.

* لنگیدن خفیف.

*شکایت از درد پشت، بی‌حسی یا گزگز کردن.

پس از انجام معاینه و آزمایش‌های پزشکی، پزشک معالج در مورد درمان اسکولیوز تصمیم می‌گیرد. انحناهای کوچک را پیگیری می‌کند و بیمار هر سه تا چهار ماه باید ویزیت شود. در ویزیت‌های مکرر، پزشک متوجه می شود چه زمانی به انجام رادیوگرافی نیاز است. گاه در انحناهای بیشتر یا وقتی انحنا شروع به پیشرفت کرد، استفاده از بریس، روش غیر جراحی خوبی برای پیشگیری از انحناست.

قبل از تجویز بریس پزشک باید موارد زیر را در نظر بگیرد:
 چقدر از رشد کودک باقی مانده است؟
 انحنا در کجا قرار دارد؟ چرا که انحناهای ناحیه ی پشتی نسبت به ناحیه ی کمری احتمال پیشرفت بیشتری دارند.
 انحنا چقدر شدید است و اثر آن بر زندگی کودک چگونه است؟
 احتمال بدتر شدن انحنا چقدر است؟ چرا که اگر مرحله ی رشد سریع بیمار باقی مانده و انحنا هم شدت زیادی دارد، این عارضه حتماً پیشرفت خواهد کرد.
بریس برای افرادی که دو سال از رشد آن‌ها باقی مانده است و انحنای آن‌ها بیش از بیست درجه باشد، توصیه می‌شود. در موارد انحنای اسکولیوز بیش از چهل درجه، بریس توصیه نمی‌شود و ممکن است جراحی نیاز باشد. این نکته مهم است که بدانیم بریس پیشرفت انحنا را متوقف می‌کند و نمی‌تواند انحنای قبلی را اصلاح کند. پوشیدن بریس یک موضوع مهم است که توجه کودک و والدین را می‌طلبد. در اینجا چند نکته کلیدی برای اثر بهتر بریس توصیه می‌شود.
فقط دستور پزشک را اجرا کنید.
پزشک در رابطه با نوع انحنا و مدتی که کودک هر روز باید بریس را بپوشد تصمیم می‌گیرد. اغلب کودکان لازم است ۲۳ ساعت از روز بریس بپوشند. پوشیدن تمام مدت بریس اهمیت خاصی دارد. در رابطه با ساعات خارج از بریس و فعالیت‌های مورد علاقه ی کودک باید با پزشک مشورت کنید. اگر کودک شما این عمل را دوست ندارد می‌توانید با مشورت پزشک برنامه ای برای آن فراهم نمایید.
بریس را درست به تن کنید.
گاه که کودک بریس را باز می‌کند و مجدداً آن‌را می‌بندد، باید دقت کند که صحیح بسته شود، اگر بریس به اندازه ی کافی محکم نباشد و در جای خودش پوشیده نشود اثر خودش را از دست می‌دهد.
 به لباس پوشیدن دقت کنید.

زیر بریس باید یک بلوز نخی و کاملاً اندازه کودک پوشیده شود و مراقب بود که چروک نشود، در غیر این صورت می‌تواند باعث تحریک پوست کودک شود. روی بریس لباس عادی بپوشید. گاه لازم است لباس‌های دو سایز بزرگ‌تر خریداری شود.

به هر حال باید دانست پوشیدن بریس، هم از نظر فیزیکی و هم از نظر روانی برای کودک خوشایند نیست. در واقع زمانی که کودک نمی خواهد با دیگران تفاوتی داشته باشد، بریس او را متفاوت از دیگران جلوه می‌دهد؛ اما با حمایت والدین، دوستان و کادر درمانی، او بریس را می‌پذیرد و در نهایت، پشت صاف که نتیجه ی صبر اوست، برایش رضایت بخش خواهد بود.

اسکولیوز در بالغین
بریس در جلوگیری از پیشرفت و درمان درد اسکولیوز بالغین نقشی ندارد؛ بنابراین به پوشیدن آن توصیه نمی‌شود.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *