بهترین شیوه تمیز کردن کابینت این است که اسفنج یا دستمال نمدار را آغشته به مواد شوینده کنید و به قسمتهای کثیف بکشید…
کابینتها نقش مهمی در نمای داخلی آشپزخانه ی شما را بازی میکنند پس کابینتهای کثیف و پر لکه یا نم کشیده و پوسیده میتوانند تمام دکوراسیون داخلی آشپزخانه را تحت تاثیر قرار دهند. اگر میخواهید با بهترین روشهای نظافت و مراقبت از کابینتها آشنا شوید، این مطلب را بخوانید.
۱- برای پاک کردن کابینتهای ام دی اف ابتدا گرد و خاک آن را با یک دستمال خشک بگیرید. سپس از یک اسفنج مرطوب استفاده کنید. دور اسکاچ و شویندههای اسیدی را خط بکشید چون استفاده از این مواد به کابینت و یراق آلات آن آسیب میرساند.
۲- بهترین شیوه تمیز کردن کابینت این است که اسفنج یا دستمال نمدار را آغشته به مواد شوینده کنید و به قسمتهای کثیف بکشید. پس از آن با یک دستمال نمدار چندین بار پاک و در انتها خشک نمائید. میتوانید مقداری شامپو فرش را در آب حل نموده و با اسفنج بر روی کابینت بکشید تا به خوبی تمیز شود.
۳- برای پاک کردن درهایی که قاب پروفیل mdf یا آلومینیومی دارند، مراقب باشید مواد شوینده و آب به داخل درزها نفوذ نکند. چون آب به مرور باعث کپک زدگی و ایجاد باکتری میشود و در آخر درهای کابینت را خراب میکند.
۴- برای پاک کردن لک، اثرات دست، جوهر و ماژیک موادی مثل وایتکس، آستون، الکل صنعتی را مستقیما استفاده کنید زیرا این مواد میتواند به سطح رو کش دار mdf آسیب برساند. برای استفاده از این مواد بهتر است آنها را با آب رقیق کرده و مورد استفاده قرار دهید.
۵- برای پاک کردن لک چربیها از روی کابینت نیاز به تهیه یک خمیر ساده پاککننده دارید. برای تهیه خمیر نصف پیمانه جوش شیرین و نصف پیمانه روغن کفایت میکند این میزان را میتوانید با توجه به مساحت کابینتهای خود بیشتر کنید، اگر احساس میکنید خمیرتان غلیظ است از آب به سبب رقیقتر شدن آن کمک بگیرید. حال که خمیر شما آماده شد با کمک یک مسواک نرم روی لکهها را تمیز کنید. سپس با ابر و دستمال خیس آن را پاک کنید و قدرت جادویی این خمیر را در تمیز کردن سطوح چوبی خود ببینید.
۶- لکهها را هر چه زودتر تمیز کنید کار راحت تری برای از بین بردنشان خواهید داشت. پس از هر آشپزی بهتر است کابینتها را تمیز کنید، زیرا در زمان آشپزی ذرات روغن و مواد غذایی روی سطوح کابینت مینشینند. یک لیف حمام یا دستمال کهنه را در محلول آب و سرکه خیس کنید و با آن دربهای کابینت و زیر کابینتها را تمیز کنید.
۷- هرگز دستمالهای خیس آشپزخانه را برای خشک شدن از دربها یا دستگیره کابینت آویزان نکنید، زیرا تماس طولانی رطوبت با کابینت، باعث آسیب جدی به آن میشود.
۸- هرگز درهای کابینتهای دیواری را باز نگذارید. زیرا بخار و گرمای حاصل از پخت و پز باعث آسیب دیدن آنها میشود.
۹- در را بیش از زاویه معمول باز نکنید، زیرا رگلاژ درها بهم خورده و باعث سائیدگی بین درها و بدنه خواهد شد.
۱۰- به طور منظم داخل کابینتها را تمیز کنید. ادویه جات، ترشی جات و سایر مواد غذایی که در کابینتها قرار میدهید احتمالا گاهی اوقات نشت میکنند، بنابراین بهتر است داخل کابینت را هر چند هفته یک بار پاک کنید. همه چیز را از کابینتهای خود بیرون آورید و داخل آن را با سرکه رقیق و یا محلول مایع ظرفشویی پاک کنید. سپس کابینتها را با یک حوله خشک تمیز کنید و همه چیز را داخل آن قرار دهید.
۱۱- اگر میخواهید از ریختن مواد غذایی در کابینتها جلوگیری کنید بهتر است از ظروف نگهدارنده مناسب مثل ظروف فلزی و شیشهای استفاده کنید. این ظروف برای نگهداری از ادویه جات و مواد غذایی خشک مناسبتر هستند.
۱۲- اگر کف کابینتها را با ورقههای پلاستیکی یا پارچهای بپوشانید تمیز کردن آنها راحتتر خواهد بود. مثلا هنگامی که وقت کافی برای تمیز کردن کابینتهای خود را ندارید، میتوانید روکشها را در آورده و بشویید، سپس خشک کرده و دوباره در کابینتها قرار دهید.
۱۳- از تجمع آب دور سینک و گوشههای صفحه کابینت به مدت طولانی جلوگیری کرده و بعد از هر بار خیس شدن سطوح کابینتها، با دستمال آنها را خشک کنید چون در طولانی مدت باعث از بین رفتن آب بندی و ایجاد پوسیدگی در کابینت شما خواهد شد.
۱۴- ظروف داغ را مستقیما روی صفحه کابینت قرار ندهید و از زیر قابلمهای استفاده کنید.
۱۵- از گذاشتن اجسام سنگین بر روی قسمتی از صفحه که زیر آن خالی است (مثل جای قرارگیری لباسشویی و ماشین ظرفشویی) خودداری کنید.