ترس از مدرسه کلاس اولی ها به دلیل ناآشنا بودن با محیط جدید و جدایی از والدین می تواند طبیعی باشد. مادر باید به کودک کمک کنند تا مکان های مختلف مدرسه را بشناسد. همچنین والدین می توانند با بیان خاطرات خوش خود از دبستان، تمایل کودک را برای حضور در مدرسه افزایش دهند… دادن هدیه به کودک در روز اول مدرسه، باعث می شود تا او خاطره خوشی از مدرسه رفتن داشته باشد…
درمان ترس کودکان از مدرسه کلاس اولی ها
محمد زارع نیستانک، دکترای روانشناسی کودک و نوجوان، در ارتباط با تمهیدات والدین برای سال جدید تحصیلی گفت: والدین بهتر با صحبت کردن در خصوص ارتباط با دوستان، مدرسه را برای فرزندشان دلچسب و جذاب کنند و توضیحات و خاطراتی برای فرزندان خود بیان کنند.
وی افزود: از این طریق کودک می تواند بر اضطراب تنهایی و ترس جدایی از والدین غلبه کند.
عضو هیات علمی دانشگاه یادآور شد: بیدار شدن از خواب یکی از مشکلات کودکان در روزهای آغازین مهرماه است. بنابراین بهتر است والدین پیش از آغاز مدرسه کودک را به زودبرخاستن از بستر و صرف صبحانه تشویق کنند.
وی گفت: والدین می توانند با بیان خاطرات خوش خود از دبستان، تمایل کودک را برای حضور در مدرسه افزایش دهند.
دکترای روانشناسی کودک و نوجوان گفت:
مادر باید هنگامی که فرزندش را به مدرسه می برد، به وی اطمینان دهد که پس از تعطیلی حتما به سراغ وی می آید.
زارع نیستانک تاکید کرد: مادر باید به کودک کمک کنند تا مکان های مختلف مدرسه را بشناسد. برای این منظور باید آبخوری و سرویس های بهداشتی را به کودک نشان دهد تا وی اطمینان حاصل کند که می تواند مدرسه را محیط امنی مانند خانه بداند.
عضو هیات علمی دانشگاه تاکید کرد: دادن هدیه به کودک در روز اول مدرسه، باعث می شود تا او خاطره خوشی از مدرسه رفتن داشته باشد.
*برخی اوقات نیز والدین خودشان به حدی مضطرب هستند که این نگرانی را به فرزندشان منتقل میکنند. به عبارتی والدین اینقدر در زمان جدایی کودک از آنها اضطراب دارند که سبب میشوند فرزندشان احساس امنیت نکند.
برخی از کودکان به علت اینکه در شش ماهگی تا ۲ سالگی احساس وابستگی ایمن در آنها به خوبی شکل نگرفته است اضطراب جدایی بالایی را در سنین مدرسه تجربه میکنند. احساس وابستگی ایمن در صورتی در کودک شکل میگیرد که در بین سنین شش ماهگی تا ۲ سالگی هر زمانی که کودک نیاز داشت والدین یا مراقبانش در دسترس باشند و سریع به کمک او بشتابند.
اگر دانشآموزی اضطراب جدایی بالایی دارد، والدین میتوانند هفته اول آغاز سال تحصیلی در مدرسه حضور داشته باشند و سپس به تدریج ساعات حضور خود را در مدرسه کاهش دهند. والدین نباید کودکی که اضطراب جدایی بالایی را دارد، به زور از خودشان جدا کنند، زیرا در این صورت اضطراب دانشآموز افزایش پیدا میکند.
والدین باید یک تا ۲ سال قبل از رفتن کودکان به مدرسه آنها را برای ورود به اجتماع آماده کنند. برای اینکه کودک بتواند با اضطراب جدایی کنار بیاید میتوان از بازیهایی مانند قایمباشک کمک گرفت.
والدین باید وقتی که کودک برای مدت زمانی دور از آنها یا در جمع همسالانش بود با بیان جملاتی از قبیل: «دخترم یا پسرم؛ خوشحالم از اینکه بزرگ شدی» اعتماد به نفس فرزندشان را تقویت کنند.
والدین باید این اطمینانخاطر را در کودک ایجاد کنند که وی را تنها نمیگذارند.
پدر و مادران نباید خاطرات منفی را که خودشان از دوران مدرسه داشتند، برای فرزندانشان بازگو کنند.
معلمان باید در جلب انگیزه دانشآموزان برای یادگیری تلاش کنند، معلمان باید در عین حال که مهربان هستند، اقتدار لازم را برای ایجاد نظم در کلاس داشته باشند همچنین والدین باید هر چند وقت یکبار به طور منظم با معلم فرزندنشان درباره مسائل آموزشی و تربیتی کودک صحبت کنند.
منبع خبر : farsnews،yjc