بهداشت استخرهای زایمان در ابهام!/ عوارض و فواید زایمان در آب برای مادر و نوزاد

انجمن زنان و زایمان آمریکا، استخرهای زایمان را برای مراحل ابتدایی درد زایمان مفید اعلام کرده اما توصیه کرده است که زنان نوزادانشان را در این نوع استخرها به دنیا نیاورند!

ایسنا نوشت:

متخصصان حاضر در جامعه زنان و زایمان آمریکا می‌گویند غوطه ور شدن در آب برای مراحل ابتدایی درد زایمان می‌تواند کاهش درد و همچنین بی نیازی به اپی دورال را به دنبال داشته باشد، اما باید بین تسکین درد در آب و زایمان در آب تمایز قائل شد چرا که هنوز شواهدی مبنی بر منفعت زایمان در آب برای نوزادان پیدا نشده است.

زایمان در آب می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی برای مادر و نوزاد شود که شامل افزایش خطر عفونت، مشکل تنظیم دمای بدن نوزاد، افزایش احتمال آسیب بند ناف، دیسترس تنفسی ناشی از قورت دادن آب وان توسط کودک و پتانسیل برای خفگی (کمبود اکسیژن) و تشنج است.

بر اساس راهکارهای این جامعه، باید پیش از زایمان در آب راهکارهای خاصی ارایه شود تا سلامت و ایمنی مادر و نوزاد تامین شود. این راهکارها می‌تواند شامل انتخاب کاندیدا سالم برای این نوع زایمان، حفظ بهداشت و اطمینان از عدم وجود میکروب در داخل استخرهای زایمان، تحت نظر گرفتن مادر باردار در تمام مراحل زایمان در آب و حتی بیرون بردن مادر به محض احساس خطر باشد.

این توصیه‌ها در مجله “Obstetrics & Gynecology” منتشر شده است.

زایمان در آب، موضوعی است که خانم های باردار درباره آن سوالات زیادی دارند. این روش در واقع به دنیا آوردن نوزاد در وان یا یک استخر آب گرم است. در کشورهای غربی این روش خیلی طرفدار پیدا کرده است و در بیمارستان های زیادی انجام می شود اما در کشور ما، بیمارستان های معدودی این نوع زایمان را انجام می دهند. 

زایمان در آب و خطرات آن 

انتقاد دیگری که به این روش وارد شده، موضوع عفونتهاست اما اگر دقت شود و همه وسایل ضروری در دسترس باشد هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد. اگر در صورت آلودگی آب با خون یا مدفوع نوزاد یا مادر ، بلافاصله آب تعویض شود و برای هر بار یا مرحله استخر ضدعفونی شود، مشکل عفونت وجود ندارد. پزشکان سایر کشورها معتقدند که اگر زایمان با همراهی همسر بیمار باشد، می تواند یک زایمان بسیار خاطره انگیز و آرامش بخش باشد.

در روش زایمان به صورت کانگورویی که هم به صورت طبیعی و هم در آب انجام می شود، نوزاد بلافاصله روی پوست مادر قرار می گیرد؛ این روش نیز خیلی طرفدار دارد و آمار سزارین را پایین می آورد.

در سزارین مصرف مسکن ها زمان شیردهی را به تاخیر می اندازد. این در حالی است که با روش زایمان در آب مادر اعتماد به نفس پیدا می کند. به سرعت از جا بلند می شود و شیردهی را آغاز می کند. به همین دلیل است که باید روش زایمان در آب در کشور ترویج شود. این روش علاوه بر فوایدی که دارد، کم هزینه نیز است.

در صورت داشتن اضافه وزن، لازم است مادر برای این نوع زایمان وزن خود را پایین بیاورد. زیرا عوارض چاقی مانند فشار خون، دیابت و… زایمان در آب را ناممکن می کند. بنابراین در تمامی دوران بارداری باید وزن زائو کنترل شود. همچنین در روز قبل از زایمان باید روده ها تخلیه شود. کیسه آب مادر نیز نباید پاره شده باشد در غیر این صورت زایمان در آب انجام نمی گیرد.

ملاک انتخاب زایمان در آب
– برخی افراد معتقدند که این نوع زایمان طبیعی تر است و یک تجربه کم استرس برای خود و نوزاد است
– زائو احساس کنترل روی زایمان دارد
– ایجاد سبکی می کند
– با ایجاد آرامش، مادر می تواند بهتر روی زایمان تمرکز کند
– عضلات مادر را آرام می کند و جریان خون را بهبود می دهد
– پارگی واژن را کاهش می دهد و در نتیجه به بخیه کمتری نیاز پیدا می کند
– زمان زایمان و نیاز به بی حسی کاهش می یابد.

مزیت ها و ضررهای زایمان در آب
– زایمان در آب برای زنانی که مشکلات بارداری ، عفونت یا خون ریزی شدید ندارند، مفید است.
– مادر نباید تبخال داشته باشد زیرا عفونت به راحتی از آب به نوزاد منتقل می شود.
– زمان بارداری باید کامل طی شده باشد یا اینکه پس از ۳۷ هفته زایمان انجام شود.

خطرات احتمالی زایمان در آب
– بر اثر کمبود اکسیژن، ممکن است مغز نوزاد آسیب ببیند.
– قورت دادن آب
– انتقال عفونت های جدید به نوزاد از طریق آب آلوده 

منبع خبر : ایسنا

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *