برای درمان عرق سوز شدن نوزاد پارچه خیس و خنک را روی قسمتهایی از بدن کودک که عرقسوز شدهاند قرار دهید…
در صورتی که نوزاد بیش از اندازه عرق کند، منافذ پوست او بسته می شود و عرق نمیتواند خارج شود و همین باعث عرقسوزشدن نوزاد میشود (کودکان کم سن مخصوصا نوزادان بیشتر در معرض این بیماری هستند، به این دلیل که منافذ پوست آنها کوچکتر از بزرگسالان است).
اگر کودک در هر فصلی میزان زیادی لباس پوشیده باشد یا تب شدید داشته باشد که باعث عرق کردنش شود و یا به دلیل لباس تنگ بدن کودک عرق کند و لباس به تنش بچسبد، باز هم احتمال دارد عرق سوز شود.
گاهی اوقات هم مالیدن پمادهای موضعی مخصوص سرفه روی سینه کودک، موجب عرقسوز شدن این ناحیه در نوزاد میگردد. عرق سوز شدن نوزاد مشکل جدی نیست اما باید بدانید که عرقسوز شدن به این معنی است که کودک بیش از اندازه گرمش شده است. و باید عرق سوز شدن کودک را جدی بگیرید و سریع نوزاد را خنک کنید ،چون امکان دارد نوزاد دچار گرمازدگی یا ضعف در اثر گرما شود.
خطرات عرق سوز شدن نوزاد
عرقسوز شدن معمولا دردناک نیست، اما میتواند خارش وسوزش زیادی داشته باشد. بعضی از جوشها ممکن است نسبت به لمس حساس باشند.
برای درمان عرق سوز شدن نوزاد چه کنیم؟
سعی کنید کودک را خنک کنید. لباسهای کودک را از تنش درآورید و کودک را به اتاقی خنک یا جایی که سایه باشد منتقل کنید. قرار دادن پارچه خیس و خنک روی قسمتهایی از بدن کودک که عرقسوز شدهاند نیز مؤثر است. اگر کودک را حمام کردید بدن کودک را با حوله خشک نکنید بگذارید بدن کودک خود به خود خشک شود. روی ناحیه عرقسوز شده کرم یا پماد و همینطور پودر بچه ( اکسید روی ) نمالید، این کار با جلوگیری از جریان یافتن هوا، عرقسوز را بدتر میکند.
استفاده از دستگاه تهویه برای شب های گرم اتاق نوزاد توصیه می شود. اگر تهویه ندارید در اتاق کودک پنکه روشن کنید. باد پنکه را مستقیم به جایی نزدیک به کودک هدایت کنید، اما نه مستقیم به سمت خود او؛ بهتر است پنکه را از کودک دور کنید تا اندازه ای که فقط نسیمی خنک داشته باشد. مراقب باشید کودک بیش از اندازه خنک نشود! ناخنهای کودک را حتما کوتاه کنید تا قسمتهای عرقسوز شده را نخاراند.
درمان خانگی عرق سوز شدن نوزاد
برای همه ما تابستان را فصلی دوست داشتنی است. اما مادر صاحب نوزاد و پرستار کودک در این ماه سختی های زیادی دارند. عرق سوز شدن نوزاد در این فصل به دلیل گرم شدن هوا بیشتر اتفاق می افتد.
در ادامه راههای درمان خانگی این بیماری را بررسی می کنیم:
استفاده از جوی دوسر
استفاده از کمپرس آب سرد
برگ درخت سنجد برای درمان عرق سوز شدن
استفاده از جوش شیرین
آلوئهورا برای درمان عرق سوز شدن
استفاده از آرد نخودچی
انبهی خام برای درمان عرق سوز شدن
استفاده از خیار
گلاب برای درمان عرق سوز شدن
استفاده ازماست
پیشگیری از عرق سوز شدن نوزاد
با پوشاندن لباسهای گشاد و سبک به تن کودک مخصوصا در هوای گرم، کودک را راحت و خنک نگاه دارید. از لباسهای نخی برای کودک استفاده کنید زیرا لباسهای نخی وگشاد باعث میشود کودک راحت تر عرق کند. از پوشاندن لباسهایی با الیاف مصنوعی و پلاستیکی به تن کودکتان استفاده نکنید.
در روزهای خیلی گرم کودک را در خانه نگه دارید یا به دنبال مکانهای خنک یا سایهدار برای نشستن یا بازی برای کودک باشید. به اندازه کافی به کودک آب و مایعات بدهید تا بدنش کم آب یا دهیدراته نشود. به طور مرتب کودک خود را از این لحاظ که زیاد گرمش است یا نه کنترل کنید. اگر مطمئن نیستید، پوستش را لمس کنید. اگر گرم و نمدار بود به این معناست که بیش از اندازه گرمش شده است.
نوزادان را خشک و خنک نگه دارید. در هوای گرم یا هوای مرطوب، لباس نخی خنک و عرق گیر به تن کودک بپوشانید.نوزادان را در فضایی قرار دهید که تهویه هوای مناسب داشته باشد یا از پنکه با دور آرام استفاده کنید، ولی آن را در فاصله دور از پنکه قرار دهید تا حدی که فقط یک باد ملایم به کودک برسد. کرم، پماد و پودر بچه به پوست کودک نمالید. این مواد جلوی عرق سوز شدن نوزاد را نمیگیرد، بلکه فقط روزنههای پوستشان را می بندد.استفاده از لباس نخی خنک از عرق سوز شدن پوست کودک جلوگیری می کند.
چه زمان کودک عرق سوز شده را نزد پزشک ببریم؟
توصیه: اگر موفق به درمان عرق سوز شدن نوزاد نشدید او را نزد پزشک ببرید. درصورت شدت گرفتن مشکل یا دچار تب ۳۹ درجه شد او را نزد پزشک ببرید.
منبع خبر : mehrparvar