بروز اختلاف میان والدین، امری طبیعی و اجتنابناپذیر است، اما مشکل از جایی شروع میشود که این اختلاف نظر، در حضور کودکان، مطرح و حتی گاهی از آنها، بهعنوان ابزاری برای قضاوت میانشان، دفاع یا طرد یکی از والدین مورد استفاده قرار گیرد. وقتی کودک، تحت فشاری که والدین به او وارد میکنند، مجبور میشود علیه پدر یا مادرش حرف بزند، نتیجهاش آزردگی شدید و به وجود آمدن این ذهنیت در اوست که «من، بابا یا مامان رو ناراحت کردم و دیگه نمیتونم روی حمایت اون حساب کنم.»
در درون کودکان چه می گذرد؟
وقتی بچهها، ناظر جروبحث والدین هستند، بهخصوص وقتی میشنوند که پدر یا مادر میخواهد خانه را ترک کند یا درباره طلاق حرف میزند، احساس خطر کرده و بدون اینکه از او خواسته شده باشد، خودش را قاطی دعوای بزرگترها میکند. مثلا تصمیم میگیرد میانداری کند، خودش را به مریضی میزند، صدای تلویزیون را بیش از حد بلند میکند یا هرکار دیگری که توجه پدر و مادر را جلب کرده و دعوا را خاتمه میدهد؛ ولی چرا او، دست به دامن این راهحلها و ترفندها میشود؟ چون از اختلاف نظر شما وحشت کرده و احساس ناامنی میکند؛ بنابراین به هر روشی متوسل میشود تا شما را دوباره آرام و مهربان ببیند.
حل اختلاف؛ چه زمانی و کجا؟
همانطور که پیش از این اشاره شد، بحث و اختلاف نظر، در همه خانوادهها به وجود میآید، اما مهم این است که این اختلافها، چگونه و کجا مطرح شود. شما میتوانید زمانی که فرزندتان در منزل نیست، مشکلاتتان را با همسرتان درمیان بگذارید یا حتی از کودک بخواهید که برای مدتی کوتاه، شما را تنها بگذارد تا بتوانید با هم حرف بزنید. در هر صورت، فرزند شما باید مطمئن باشد که هنوز دوستش دارید و قرار نیست تنهایش بگذارید؛ بلکه مثل همه بزرگترها احتیاج دارید که کمی با هم تنها باشید.
وقتی اختلاف نظر، کلاس درس میشود
درست است که نمیتوانیم همیشه و همهجا، شرایط را کنترل کنید و گاهی فرزندتان، شاهد اختلاف نظر شما میشود یا به کدورت میانتان پی میبرد، اما اگر نظرتان را به شیوهای محترمانه و بدون داد و فریاد و بیاحترامی مطرح کنید، در واقع، به شیوهای غیرمستقیم، به کودک میآموزید که ابراز عقیده، حق طبیعی هر انسان است که در هیچ شرایطی، از او سلب نمیشود.
وقتی هوای خانه، آفتابی است
اختلاف، مثل تگرگی است که تند و غیرمنتظره، در آسمان خانه شما ظاهر میشود، ولی این جروبحثها، همیشگی نیستند. پس، وقتی مشکلات حل میشود، اجازه دهید فرزندتان، علاقه و احترام شما و همسرتان را نسبت به یکدیگر ببیند. همدیگر را با عناوین محبتآمیز خطاب کنید و به کودک بفهمانید که چهقدر همدیگر را دوست دارید. این کار باعث از بین رفتن نگرانیهای احتمالی کودک میشود و به او، احساس آرامش خاطر و امنیت میبخشد.
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…