انتی بادی ضد اسپرم چیست؟!/ درمان آنتی بادی اسپرم چیست؟

تست پادتن ضد اسپرم، نشان مي دهد كه ايا آنتي بادي(پادتن) ضد اسپرم كه مي تواند باعث به هم چسبيدن اسپرم ها يا از بين رفتن قابليت حركت يا قدرت باروري ان ها شود در مني وجود دارد يا نه . اين پادتن ها زماني توليد مي شوند كه بدن اسپرم را به عنوان عامل خارجي تشخيص دهد و بر عليه ان وارد عمل شود . در درمان پادتن ضد اسپرم ، ممكن است از كورتون ها نيز استفاده شود . در اين افراد ممكن است روشIVF يا ICSI پيشنهاد شود.

يكي از اين ابهامات تشكيل پادتن بر عليه اسپرم خود بيمار يا ايجاد پادتن در زن بر عليه اسپرم شوهر است‌. چه اتّفاقي مي‌افتد كه مكانيسم‌ دفاعي بدن اسپرم‌هاي خودش را از بين مي‌برد يا اينكه ترشحات دهانه‌رحم زن اينكار را مي‌كند، مشخص نيست‌. به‌نظر مي‌رسد كه اسپرم‌ همانند باكتريها يا ويروسها عمل مي‌كند. اين واقعه مي‌تواند ثانويه به‌ التهاب‌، آسيب بيضه‌ها، جراحي‌، عفونت و يا انسداد باشد.

مسائل و مشكلات از زمان تشخيص شروع مي‌شود. اگر در تجزيه‌ مايع مَني اسپرمها به يكديگر چسبيده باشند، بايستي به وجود پادتن‌هاي ‌ضداسپرم مشكوك شد. يك آزمايش پس از مقاربت ضعيف و نامناسب‌ مي‌تواند دليلي براي اين موضوع باشد زيرا وجود اسپرمهاي بي‌حركت‌ يكي از دلايل وجود پادتن در ترشح دهانه رحم است‌.

یک دسته از عوامل ایجادکننده ناباروری، آنتی بادیهای ضد اسپرم هستند که علیه آنتی ژنهای سطحی اسپرم عمل می نمایند. 

روشهاي مختلفي براي نشان دادن پادتن‌هاي ضداسپرم در دسترس ‌است‌. با استفاده از يك نمونه خون زن و شوهر و با روش ELIZA مي‌توان به وجود پادتن ضداسپرم در آنها پي‌برد. گرچه آزمايش ساده‌اي‌است ولي تفسير آن مشكل است‌. در چه مواردي مي‌توان آزمايش را مثبت تلقي نمود؟ آيا وجود اين آنتي‌بادي‌ها مي‌تواند علت ناباروري‌ باشد؟ عده‌اي از پزشكان با اين نظر موافق نيستند و معتقدند كه وجود پادتن در خون اهميت چنداني ندارد. با اينحال هنوز در اين زمينه شك و ترديد وجود دارد؟ همچنين مي‌توان اين آزمايشات را روي خود اسپرم انجام داد كه نام آن ايمونوبيد است و در اين روش پزشك مي‌تواند بفهمد كه چه پادتن‌هايي روي سر يا دُم اسپرم وجود دارد.

ابهامات زيادي در مورد درمان اختلالات ايمني اسپرم وجود دارد و يكي از آنها تجويز تستوسترون به منظور مهار توليد اسپرم است تا اينكه با عدم تشكيل اسپرم‌، ديگر پادتن بر عليه اسپرم‌ها تشكيل نشود.

تجويز كورتيكوستروئيدها به منظور مهار توليد پادتن با موفقيت همراه‌ بوده است‌. اما اين داروهاي قوي هم عوارض جانبي شديد و متعددي دارد.

از روشهاي ديگر مي‌تواند به شستشوي اسپرم به منظور حذف مايع ‌مَني كه حاوي پادتن است در زمان تلقيح و IVF (باروري در محيط‌آزمايشگاه‌) و ICSI (تزریق اسپرم بداخل سیتوپلاسم تخمک‌) كه مي‌تواند مفيد واقع شود اشاره نمود.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *