انتخاب کفش مناسب برای کودکان آسان نیست!

کفش مناسب برای کودکان باید نرم و انعطاف‌پذیر باشد و اجازه حرکت آسان را به کودکان بدهد و باعث شود جریان خون در سطح پاهای کودک به خوبی در گردش باشد… کفش‌های بندی از آن جا که کفش را با فرم پا وفق می‌دهد، گزینه مناسبی هستند…

کفش مناسب برای کودکان، ویژگیهایی کفش مناسب برای کودکان، راهنمای خرید کفش کودک، بهترین مارک کفش بچه گانه، بهترین کفش بچه گانه

فرهنگ غنی پور اظهار داشت: استفاده از کفش مناسب برای کودکان ضروری است و والدین باید در انتخاب کفش برای فرزندان خود دقت داشته باشند.

وی با بیان اینکه کفش نامناسب باعث آسیب به سلامت کودکان می شود، اظهار داشت: خستگی زودرس، ناتوانی در انجام فعالیت های بدنی و کمردردها از مهمترین عوارض پوشیدن کفش نامناسب است.

غنی پور با تاکید بر تشخیص صحیح مشکلات کف پای کودکان توسط متخصصان گفت: برخی افراد غیرمتخصص، برای کودکان به اشتباه کف پای صاف را تشخیص می دهند؛ در حالی که کف پای بسیاری از این کودکان به دلیل پوشیدن کفش نامناسب تغییر شکل می دهد.

فوق تخصص ارتوپدی اطفال با اشاره به اینکه کفش مچ دار برای کودکان تا حدود ۲ سالگی می تواند تغییرات چرخشی پا را اصلاح کند، اضافه کرد: لازم است والدین برای کودکان خود در این گروه سنی، کفش مچ دار تهیه کنند.

به گفته غنی پور، کفش باکیفیت بچه گانه باید سطح پاهای کودکان را به خوبی پوشش دهد، نرم و انعطاف‌پذیر باشد، تخت سفت داشته باشد و هیچ فشاری به هیچ قسمت از پای کودک به خصوص پنجه‌های او وارد نکند.

وی افزود: همچنین نرم و انعطاف‌پذیر بودن رویه کفش، اجازه حرکت آسان را به کودکان می‌دهد و باعث می‌شود جریان خون در سطح پاهای آنها به خوبی در گردش باشد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه امروزه تبلیغات تجاری برای کفش های طبی افزایش یافته است، ادامه داد: بسیاری از افراد برای تبلیغات کفش های طبی خود به مهدکودک ها و مدارس مراجعه و با تشخیص های غلط اقدام به فروش کفش های خود می کنند؛ در حالی که این مساله مبنای علمی ندارد.

غنی پور تصریح کرد: اگر کودکی مشکل تغییرات کف پا دارد، باید حتما برای تهیه کفش طبی برای او با پزشک مشاوره شود.

وی با اشاره به اینکه برخی از حرکات ورزشی برای مفاصل کودکان مناسب نیست، اظهار داشت: ورزش های پرشی و ژیمناستیک، فشار زیادی به استخوان ها و مفاصل می آورند و بهتر است کودکان از ۹ سالگی به بعد این ورزش ها را دنبال کنند. 

معیارهایی در انتخاب کفش مناسب برای کودک دلبندمان

هنگام خرید کفش برای بچه‌ها باید چند نکته را در نظر بگیریم. مانند: اندازه، مدل، کاربرد و قیمت. بهتر آن است که اولویت را در خرید کفش‌های چرمی بگذاریم. این جنس، به پا اجازه تنفس می‌دهد. کفش‌های بندی از آن جا که کفش را با فرم پا وفق می‌دهد، گزینه مناسبی هستند.

هنگامی که قصد خرید کفش برای کودک خود را دارید، به دنبال کفش‌هایی نباشید که مطابق گرایش‌های مد هستند. چیزی که مهم است، فیزیولوژی کفش است، نه رابطه آن با مد. برای انتخاب کفش مناسب برای او، اول باید اندازه دقیق پای کودک‌مان را بدانیم.

کفش‌ها نباید برای پای کودک خیلی بزرگ باشد، اما باید به اندازه کافی راحت باشد که کودک در آن احساس خوبی داشته باشد.

همیشه به پای کودکان همراه کفش، جوراب‌های ساق کوتاه کتان، به‌خصوص زمانی که هوا گرم است، بپوشانید. این جوراب‌ها، پای کودک ما را از آسیب و جراحت حفظ می‌کند.

کفش‌های کودک شما باید:
– از پاهایش محافظت کند.
– در محیط های صیقلی، چسبندگی خاصی داشته باشد.
– کودک در در سطوح متفاوت مانند آسفالت، شن و ماسه، بتواند براحتی بر روی آن راه برود.
– کاملا اندازه‌ او باشد که هنگام راه رفتن پاهایش جلوتر از بدنش قرار نگیرد.

در انتخاب کفش:

– فضای کافی برای انگشتان او در نظر بگیرید: فاصله‌ای در حدود یک و نیم سانتی متر بین بزرگترین انگشت و نوک کفش وقتی کودک ایستاده است.
– بین گوشه‌های کفش و انگشتان او، فاصله‌ای به اندازه پنج میلی‌متر در نظر بگیرید.

کفش‌های اصلاحی

کفش‌های اصلاحی، به آن دسته از کفش‌هایی گفته می‌شود که برای اصلاح بعضی مشکلات پا، هم چون صافی کف پا یا چرخش پنجه پا به داخل، استفاده می‌شود. بسیاری از کودکان احتیاجی برای به چنین کفش‌های خاصی ندارند. پاهای کودک شما، به‌طور طبیعی و با رشد او بزرگ می‌شود.

مشکل صافی پا

قبل از سن شش سالگی، تاق پا و انحنای طبیعی آن، که بین پاشنه و شصت کودک قرار دارد، رشد می کند. تقریبا همه کودکان قبل از ۱۸ ماهگی، پاهای صافی دارند. و داشتن پاهای صاف تا سن ۶ سالگی، در بین کودکان رایج است. برخی از بچه‌ها، حتی تا سن ۱۰ سالگی نیز، پاهای صافی دارند. اگر بعد از این سن، کودک شما،هم چنان، این مشکل را دارد، اما احساس درد یا ناراحتی نمی کند، نیازی به کفش‌های اصلاحی یا اورتز( کفی‌های اصلاحی ) ندارد. اما اگر او از درد پا، هنگام راه رفتن، شکایت کرد، با پزشک درباره راهکارهای مناسب، مشورت کنید.

مشکل چرخش داخلی پا

در این بیماری، پنجه پا در هنگام راه رفتن یا دویدن، به جای این که به سمت جلو بچرخد، به سمت داخل می‌چرخد. این مشکل در بین کودکان، شایع است. عموما، این مشکل، هنگام رشد کودک، حل می شود و احتیاجی به کمک کفش‌های اصلاحی نیست.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *