به گزارش سلامت نیوزبه نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر سارا مسیحی اظهار کرد: یکی از بیماریهای بسیار شایع در دوره بارداری، دیابت بارداری است و یک درصد از زنان باردار به آن مبتلا میشوند.
وی افزود: دیابت بارداری نوعی از دیابت است که در خانمهای باردار ایجاد میشود. علائم و عوارض این بیماری با شروع دوره بارداری آغاز شده و با اتمام آن به پایان میرسد و در واقع فرد تنها در دوره بارداری خود به دیابت مبتلا میشود.
مسیحی عنوان کرد: برخی از خانمها قبل از بارداری مبتلا به دیابت بوده و از بیماری خود نیز اطلاع دارند، اما برخی دیگر پیش از بارداری به دیابت مبتلا نیستند و بدون اطلاع از بیماری خود مراجعه میکنند.
وی گفت: خانمهایی که پیش از اقدام به بارداری به دیابت مبتلا شدهاند باید چهار ماه قبل از اقدام، مراجعه کرده و کنترل دیابت خود را انجام دهند.
فوق تخصص زنان مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اهواز در خصوص دسته دوم از خانمهای باردار مبتلا به دیابت توضیح داد: خانمهای بارداری که به بخش زنان مراجعه میکنند، بررسی دیابت آنها از اولین اقداماتی است که در مورد آنها انجام میشود. در مرحله اول، تست قند خون ناشتا در مورد وی انجام میشود و اگر قند خون وی در محدوده نرمال باشد، چنانچه شرایط خاص، سابقه دیابت در حاملگی قبلی، سابقه دیابت خانوادگی یا مرگ جنین در رحم نداشته و مبتلا به چاقی نیز نباشد، در مرحله بعد در هفته ۲۴ تا ۲۸ یک آزمایش استاندارد تست تحمل دیابت در مورد او انجام میشود.
مسیحی ادامه داد: اما بیماری که سابقه دیابت خانوادگی، مرگ جنین در داخل رحم و دیابت در بارداری قبلی داشته یا چاق باشد، تست تحمل دیابت در همان مرحله اول برای وی انجام خواهد شد.
این فوق تخصص زنان، وراثت را عامل اصلی ابتلا به دیابت بارداری دانست و گفت: عوامل بسیاری در ابتلا به دیابت دوره بارداری دخالت دارند، ولی عامل اصلی در ابتلا به این بیماری، وجود زمینه خانوادگی است.
وی با اشاره به عوارض ابتلا به دیابت در بارداری، تصریح کرد: عوارض این بیماری بیشتر مربوط به موارد کنترل نشده است و چنانچه دیابت در دوره بارداری کنترل نشود، حتی میتواند موجب مرگ جنین شود اما در صورت کنترل تقریبا هیچگونه عوارضی برای مادر یا کودک ندارد.