اسیدفولیک از سقط مکرر جنین پیشگیری می کند!/ منابع اسید فولیک

سطح پایین فولیک اسید میزان سقط مکرر جنین را افزایش می‌دهد. زنان باردار باید در روز در حدود ۶۰۰ میلی‌گرم فولیک اسید مصرف کنند که در سبزیجات با برگ سبز، لوبیا و مرکبات وجود دارد…

اسید فولیک و سقط جنین، اسید فولیک 1 یا 5،  تاثیر فولیک اسید بر جنسیت جنین،  تاثیر فولیک اسید بر تخمک گذاری،  عوارض نخوردن اسید فولیک در بارداری،  مصرف اسید فولیک در دوران بارداری

اسیدفولیک یا ویتامین B9 از جمله ویتامین های محلول در آبی است که در رشد و تکامل سلول های جنین و تشکیل و تکامل سیستم عصبی در جنین نقش دارد. به همین دلیل پزشکان زنان و زایمان به دریافت کافی این ماده مغذی توسط خانم ها توجه ویژه ای می کنند.

اسیدفولیک در بسیاری از سیزیجات و میوه حات مانند کلم بروکلی، گل کلم، شلغم، چغندر، اسفناج، کاهو، مرکبات و کیوی به مقادیر قابل توجهی وجود دارد. در واقع با مصرف متنوع این سبزیجات و میوه جات می توان میزان نیاز به اسیدفولیک را تا حدی مرتفع نمود.

در حالی که توصیه کلی پزشکان به دریافت مکمل اسیدفولیک می باشد، اما خانم های که در بارداری های قبلی دچار سقط جنین یا تولد نوزادانی با مشکلات سیستم عصبی شدند، باید در بارداری های بعد خود حتما از مکمل درمانی با اسیدفولیک با دوزهای مشخص تر توجه نمایند و در این راستا نیاز است که حتما قبل از بارداری در این زمینه با پزشک زنان مشورت نمایند.

سقط مکرر جنین چیست؟

سقط مکرر جنین به بروز سه بار یا بیشتر سقط جنین قبل از نیمه اول بارداری اطلاق می‌شود.

مطالعات نشان مي‌دهد دو درصد از زنان تجربه دو بارداري ناموفق متوالي و یک درصد از زنان تجربه سه بارداري ناموفق پشت سر هم را تجربه مي‌كنند. سقط مكرر جنين مي‌تواند ناشي از اختلالات ژنتيكي، مشکلات آناتومیکی، مشکلات پزشكي يا سبك زندگي نادرست باشد. رژيم غذايي مناسب مي‌تواند سقط مكرر جنين را كاهش دهد. خوردن غذاهای طبیعی و تامین مواد معدنی مناسب برای بدن نه تنها بر روی سلامتی عمومی بدن تاثیرگذار است بلکه میزان باروری در فرد را افزایش می‌دهد و منجر به باروری راحت‌تر و سریع‎‌تر می‌شود.

تاثیر رژيم غذايي مناسب بر روی بارداری

غذايي كه فرد مصرف مي‌كند می‌تواند بر روی موارد زير تاثير گذار باشد:

سلامتي تخمک
ميزان تعادل هورموني
ايجاد يك سيستم توليدمثل سالم
كاهش سقط مكرر جنين

به منظور توليد اسپرم و تخمك سالم بايد رژيم غذايي فرد حداقل از ۹۰ روز قبل از در دوران بارداري آغاز شود. اين امر ميزان شانس بارداري موفق را افزايش مي‌دهد.

آیا عدم مصرف برخی غذاهای خاص می‌تواند از سقط مکرر جنین جلوگیری کند؟

طبق نظر محققین اگرچه عادات غذایی معمول منجر به سقط مکرر جنین نمی‌شود اما یک عفونت باکتریایی یا انگلی که از غذا بدست می‌آید می‌تواند باعث سقط جنین شود. زنان در دوران بارداری باید از مصرف بعضی از مواد خاص پرهیز کنند مثل پنیری که از شیر غیر پاستوریزه تهیه شده است، خمیر کیک که می‌تواند سالمونلا داشته باشد، ماهی یا حلزون خام مانند سوشی که می‌تواند حاوی باکتری یا انگل باشد.

همچنین توصیه می‌شود زنان در دوران بارداری از مصرف ماهی با جیوه بالا خودداری کنند. زنان باردار نیز باید از مصرف گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس که ممکن است آلوده به لیستریا باشد پرهیز کنند.

مصرف اسید فولیک. اسید فولیک که به عنوان ویتامین B9 نیز شناخته می‌شود برای زنان باردار ضروری است. فولیک اسید برای رشد لوله عصبی جنین که در نهایت تبدیل به مغز و ستون فقرات می‌شود، حیاتی است.

طبق مطالعات دانشگاه مریلند سطح پایین فولیک اسید میزان سقط مکرر جنین را افزایش می‌دهد. زنان باردار باید در روز در حدود ۶۰۰ میلی‌گرم فولیک اسید مصرف کنند که در سبزیجات با برگ سبز، لوبیا و مرکبات وجود دارد.

مصرف ويتامين و مكمل‌ها. يكي از مهم‌ترين گام‌ها براي افزايش داشتن يك بارداري سالم و كاهش سقط مكرر جنين مصرف ويتامين‌ها و مواد معدني مهم براي بدن است. مصرف ويتامين‌ها و مواد معدني براي داشتن يك سيستم توليدمثل سالم و تعادل هورموني ضروري است.

حذف مصرف كافئين. زنانی که در روز حدود ۲۰۰ میلی‌گرم یا بیشتر (دو فنجان) کافئین مصرف می‌کنند، به میزان دو برابر در معرض خطر سقط مکرر جنین هستند. بسياري از مطالعات نشان مي‌دهد كه مصرف كافئين مي‌تواند بر روي تعادل هورموني تاثير بگذارد و مانع از تخمك‌گذاري در زن شود. محققین معتقدند که کافئین بر روی رشد سلول تاثیر می‌گذارد.
عدم مصرف بیش از حد الکل، سیگار و دارو. مصرف زیاد این مواد می‌تواند منجر به سقط مکرر جنین شود چرا که اثر مخربی بر روی رشد سلول می‌گذارد.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *