استرس در بارداری و سقط جنین/ آیا عصبانیت باعث سقط جنین میشود؟!

هفته دوازدهم بارداری هستم و با همسرم دعوای لفظی شدیدی داشتم و ساعتها حال روحی خوبی نداشتم. آیا استرس و عصبانیت باعث سقط جنین می شود؟ نگران سقط جنین هستم…

نگران نباشید! استرس و عصبانیت و بحث و جدل گذرا و کوتاه مدت سبب سقط جنین نمی‌شود. اما استرس طولانی مدت و مزمن با سقط جنین رابطه دارد.

۷۶ درصد از افرادی که در پژوهشی شرکت داشتند؛ بر این باور بودند که حوادث استرس برانگیز می‌توانند منجر به سقط جنین شوند. اما شما خیال‌تان راحت باشد، چون استرس و عصبانیتی که در طی بارداری تجربه می‌کنید شما را در معرض سقط جنین قرار نمی‌دهد.

در واقع این باور اشتباه نباید خودش تبدیل به منبع دیگری از اضطراب بشود، اما همیشه سعی کنید استرس خود را کنترل کنید.

استرس بیش از حد همراه با افسردگی می‌تواند احتمال زایمان زودهنگام، کم وزنی نوزاد هنگام تولد، و یا متولد شدن کودکی با مشکلات رفتاری در آینده را افزایش بدهد. پس اگر استرس‌های شما مشابه استرس‌های روزمره‌ای که همیشه داشتید هستند جای نگرانی وجود ندارد. راه‌هایی برای تسکین استرس و آرامش بیشترتان پیدا کنید مانند مدیتیشن و ماساژ.

چه چیز‌هایی سبب سقط جنین می‌شوند؟

فاکتور‌هایی که می‌توانند (نه همیشه) منجر به سقط جنین شوند یا احتمال سقط جنین را افزایش بدهند شامل موارد زیر می‌شوند:

بیماری‌های خاصی مانند دیابت شدید. عفونت‌های شدیدا جدی یا آسیب‌های شدید. تعداد غیرعادی کروموزوم‌ها در تخمک بارور (که تصادفا پیش می‌آید و قابل پیشگیری نیست). بعد از بیش از دو سقط جنین پشت سر هم اگر جنین‌تان سقط شده فراموش نکنید که تنها نیستید و احساس ناراحتی و اندوهی که دارید طبیعی و قابل قبول است و شما مرتکب هیچ خطایی نشده‌اید.

سوالات رایج درباره احتمال سقط جنین!

آیا مصرف آسپرین طی بارداری سبب سقط جنین می‌شود؟

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف آسپرین طی بارداری ممکن است احتمال سقط جنین را افزایش بدهد. از سویی دیگر، برخی از پزشکان حتی ممکن است به عنوان بخشی از درمان سقط جنین‌های مکرر، دوز کمی از آسپرین را تجویز کنند. خانم‌هایی که به علت سندرم آنتی فسفولیپید، سقط جنین‌های مکرر دارند، مصرف دوز کمی از آسپرین می‌تواند ریسک سقط جنین را پایین بیاورد. سندرم آنتی فسفولیپید، نوعی اختلال لخته شدن خون است. اما طبق یافته‌ها، در خانم‌هایی که سقط جنین‌های مکرر ندارند، مصرف آسپرین طی اوایل بارداری می‌تواند ریسک سقط جنین را افزایش بدهد.

آیا حمام داغ سبب سقط جنین می‌شود؟

وان یا حمام داغ در دوران بارداری می‌تواند احتمال سقط جنین را افزایش بدهد. در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ صورت گرفت، احتمال سقط جنین با استفاده از حمام یا وان داغ طی سه ماهه اول بارداری تقریبا دو برابر شده بود و با تکرار استفاده از حمام داغ، این احتمال بیشتر هم شده بود. مشکل استفاده از حمام داغ برای بارداری این است که دمای بدن بالا می‌رود و بالا رفتن دمای بدن، با نقص لوله عصبی در جنین مرتبط است. اگر دوست دارید از حمام گرم داغ لذت ببرید طبق توصیه‌ی انجمن بارداری آمریکا، اجازه ندهید دمای بدن‌تان از ۱۰۱ درجه فارنهایت (۳۸ درجه سانتیگراد) بالاتر برود (یعنی دمای آب باید کمتر از این اندازه باشد) و بیشتر از ده دقیقه در حمام یا وان داغ نمانید.

آیا رابطه جنسی حین بارداری باعث سقط جنین می‌شود؟

شواهدی وجود ندارد که نشان دهد رابطه جنسی حین بارداری خطری برای جنین دارد. پس بدون تردید نباید نگران ارگاسم‌ها یا انقباضات رحمی‌تان باشید، چون سبب سقط جنین نمی‌شوند. اما چند استثنا وجود دارد مثلا زنانی که دچار عارضه‌ای به نام جفت سر راهی یا پلاسنتا پرویا هستند یا نارسایی گردن رحم دارند نباید حین بارداری فعالیت جنسی داشته باشند.

آیا کرم پروژسترون از سقط جنین جلوگیری می‌کند؟

عجله نکنید و کرم پروژسترون نخرید! برخی از پزشکان عقیده دارند مکمل‌های پروژسترون به زنانی که دچار سقط جنین‌های مکرر هستند کمک می‌کند، اما باور بحث برانگیز است و هیچ پشتوانه‌ی علمی ندارد که نشان بدهد این مکمل‌ها برای خانم‌ها غیر از آن‌هایی که تحت IVF هستند و درصد کمی از زنانی که سقط جنین‌های مکرر دارند، مفید است. کرم‌های پروژسترون موجود در داروخانه‌ها حاوی دوز‌های بسیار متفاوتی هستند و برخی از آن‌ها حتی حاوی هیچ پروژسترون فعالی نیستند.

آیا چاقی احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد؟

ظاهرا چاقی می‌تواند ریسک سقط جنین را بالا ببرد، اما ارتباط میان وزن بدن و سقط جنین، هنوز کاملا شناخته شده نیست؛ بنابراین هر چند چاقی را با سقط جنین و سقط جنین‌های مکرر می‌توان مرتبط دانست، اما معلوم نیست که آیا داشتن اضافه وزن داقعا سبب سقط جنین می‌شود یا خیر.

آیا بالا بودن سن مادر (بالاتر از ۳۵ سال) احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد؟

ریسک سقط جنین برای مادران بالای ۳۵ سال بیشتر است و برای مادرانی که در دهه‌ی چهل زندگی خود به سر می‌برند این احتمال به ۵۰ درصد هم می‌رسد. اما مهم است که بدانید که برای یک مادر ۳۵ ساله، احتمال اینکه یک بارداری نرمال داشته باشد همچنان بالاتر از احتمال سقط جنین است.

منبع خبر : برگرفته از bartarinha

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *