از چه زمانی به کودک اجازه بدهیم خودش غذا بخورد؟

دختر من ۳ ساله است و اکثر اوقات خودم بهش غذا میدم. مگر اینکه غذاش حالت ساندویچی یا لقمه ای باشه. از چه زمانی به کودک اجازه بدهیم خودش غذا بخورد؟؟

پاسخ مشاور:

کودکان از حدود ۲ سالگی می توانند به طور مستقل با قاشق غذا بخورند. اما بهتر است این تمرین از یکسالگی کودک آغاز شود که تا ۲ سالگی بتواند خودش غذا بخورد. البته شما می توانید با قطعه قطعه کردن محتوای بشقاب به او کمک کنید.

از چه زمانی به کودک اجازه بدهیم خودش غذا بخورد؟

عظیم عظیمی روانشناس کودک، گفت: استقلال در غذا خوردن کودک از زمانی آغاز می‌شود که او توان گرفتن اشیا را داشته باشد که در این زمان باید اشیاء خوردنی نرم که خطرناک نیست مثل بیسکویت را در اختیار او قرار داد تا در زمان گرسنگی آن را در دست گرفته و بخورد.

به گفته عظیمی، در این زمان نباید برای خوردن خوراکی به کودک فشار آورد و از او انتظار داشت با رعایت نظم و انضباط و به دور از هر گونه ریخت و پاش غذا بخورد چرا که چیزی که در این زمان اهمیت دارد این است که باید کودک نحوه غذا خوردن درست را بیاموزد.

وی افزود: زمانی که کودک بزرگتر شد باید با مشارکت مادر و با استفاده از قاشق غذا خوردن را یاد بگیرد و در این هنگام مادر باید او را در پر کردن قاشق، تکه کردن نان و خوردن غذا کمک کند.

به گفته این روانشناس کودک، کودکان باید از سن حدود دو سالگی بتوانند قاشق را برداشته و به طور کامل غذا بخورند.

عظیمی ادامه داد: از سن سه سالگی قدرت حسی و حرکتی کودک کامل می‌شود و هماهنگی کامل بین چشم و دست او بودجود می‌آید و توان غذا خوردن او تقریبا کامل می‌شود، با این حال باید غذا خوردن او در حضور والدین باشد، چون احتمال پرت شدن غذا به گلو و خفگی کودک در این سنین وجود دارد.

به گفته عظیمی غذا خوردن کودک تا سنین چهار یا پنج سالگی باید در حضور مادرش باشد، اما از سنین پنج سالگی به بالا که قدرت انتخاب کودک بالا می رود و استقلال بیشتری می یابد، می تواند به تنهایی غذا بخورد.

این روانشناس کودک در ادامه با بیان اینکه ظرفیت معده کودکان کم است و در عین سرعت رشد آنها بالا است، گفت: کودکان باید در دفعات بیشتری غذا بخورند و ممکن است چندین بار در روز غذا بخورند.

عظیمی افزود: در سنین دبستان می توان کودک را به نشستن سر سفره یا پشت میز عادت داد و کم کم به او یاد داد که همچون بزرگسالان در سه وعده غذایی غذا بخورد.

منبع خبر : خبر تکمیلی از ایسنا

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. آموزش آداب غذا خوردن به کودک:
    اگر کودک شما عادت دارد که ظرف پر از غذای خود را روی زمین پرتاب کند غذای او را کم کم بکشید تا با انگشتانش آن را بخورد و پس از پایان دوباره از ظرف اصلی برایش غذا بریزید.
    در مواقع غذا خوردن در پشت میز که امکان کثیف شدن کف زمین وجود دارد، با روزنامه ی باطله کف زمین را بپوشانید و پس از غذا آنها را مچاله کنید و در سطل زباله بیندازید.
    اگر کودک شما روی میز غذا می خورد قبل از شروع غذا یک نایلون شفاف که شکل های قشنگ و جذابی نیز دارد روی میز بیاندازید تا میز کثیف نشود. پس از پایان صرف غذا، نایلون را جمع کنید و داخل سطل زباله بیندازید.
    اگر کودک شما عادت دارد که در حین غذا خوردن دستان چرب خود را داخل موهایش کند، یک نایلون بی رنگ روی سرش بکشید تا موهایش را کثیف نکند؛ همانطور که خود شما در حمام نایلون روی سرتان می کشید.
    اگر خواستید کودک شما شیری را که می نوشد روی زمین نریزد، از او بخواهید که شیر را بانی بمکد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *