احتمال بارداری بعد از بارداری شیمیایی، کم می شود؟!

بارداری شیمیایی، همیشه به این معنا نیست که شما برای باردار شدن یا یک زایمان سالم و موفق مشکل دارید. اگرچه درمانی برای این نوع سقط جنین وجود ندارد، اما راه هایی وجود دارد که بتوانید بعد از آن دوباره باردار شوید.

در صورتی که بیش از یک بار بارداری های شیمیایی و سقط جنین زودهنگام را تجربه کنید، پزشکتان می تواند برای شما آزمایشاتی تجویز کند تا علت زمینه ای این مشکل آشکار شود.

اگر بعد از تشخیص مشکل اصلی، پزشک بتواند آن را درمان کند، احتمال سقط جنین های بعدی کاهش می یابد.

بارداری شیمیایی چیست؟

بارداری شیمیایی، درواقع همان سقط جنینی است که در مدت کوتاهی بعد از لقاح و بارور شدن تخمک اتفاق می افتد.

در واقع این نوع بارداری، می تواند علت ۵۰ تا ۷۵ درصد سقط جنین ها باشد.

بارداری های شیمیایی یا سقط جنین زود هنگام، زمانی اتفاق می افتد که هنوز سونوگرافی برای تشخیص جنین انجام نشده است، اما سطوح هورمون های hCG (گنادوتروپین جفتی انسان)، به کمک آزمایش بارداری مشخص شده است. hCG، در واقع همان هورمونی است که بعد از تخمک گذاری توسط جنین ایجاد می شود.

پزشک می تواند بارداری های شیمیایی را به کمک آزمایشات مخصوص تشخیص دهد.

سقط جنین، بعد از گذشت تنها دو هفته از مثبت شدن تست بارداری، می تواند بسیار ناامید کننده باشد.

علائم بارداری شیمیایی
بارداری شیمیایی ممکن است هیچ گونه علائمی نداشته باشد. برای برخی از زنان این نوع سقط جنین حتی قبل از این که بدانند باردار هستند اتفاق می افتد. اما اگر علائمی وجود داشته باشد، می تواند به صورت گرفتگی های شکم حین قاعدگی و یا خونریزی های واژینالی باشد که در روزهای مثبت شدن تست بارداری اتفاق می افتد.

البته باید توجه داشت که خونریزی خفیف بعد از مثبت شدن تست بارداری، الزاماً و همیشه به معنی بارداری شیمیایی نیست. در طول فرایند لانه گزینی، معمولا خونریزی امری طبیعی است؛ یعنی زمانی که نطفه جنین در رحم بسته می شود. این فرایند می تواند باعث پارگی یا آسیب عروق خونی کوچک قشر رحم شود. از این رو ممکن است خونریزی خفیف اتفاق بیفتد.

این لکه بینی ها ممکن است به صورت ترشحات صورتی یا قهوه ای رنگ باشد و غالباً ۱۰ تا ۱۴ روز پس از لقاح، این حالت طبیعی است.

معمولا بارداری شیمیایی بسیار زودتر از زمانی که علائم بارداری مثل حالت تهوع یا خستگی ایجاد شود، اتفاق می افتد.

این نوع سقط جنین، با انواع دیگر سقط جنین تفاوت دارد. سقط جنین های دیگر، در هر زمان از دوره بارداری ممکن است اتفاق بیفتند، اما شیوع آن ها معمولا تا پیش از هفته بیستم بارداری بیشتر است.

از سوی دیگر، بارداری شیمیایی همیشه مدت زمان کمی بعد از لانه گزینی جنین به وقوع می پیوندد. از آنجا که علائم اصلی این نوع سقط جنین بسیار شبیه گرفتگی و خونریزی قاعدگی است، زنان معمولا متوجه آن نمی شوند و ممکن است آن را با قاعدگی اشتباه بگیرند.

لقاح خارج رحمی (IVF)
بارداری شیمیایی بعد از لقاح از طریق آی وی اف نیز ممکن است اتفاق بیفتد. به کمک این روش، تخمکی را از تخمدان شما خارج کرده و آن را با اسپرم ترکیب می کنند. سپس جنین (تخمک بارور شده) را به رحم انتقال می دهند.

اگر یکی از شرایط زیر را داشته باشید، می توانید از طریق آی وی اف باردار شوید:

آسیب دیدن لوله های رحم
مشکلات تخمک گذاری
بیماری اندومتریوز
سایر مشکلات ناباروری
بسته به کلینیکی که در آن لقاح آی وی اف را انجام می دهید، معمولا بین ۹ تا ۱۴ روز بعد از این اقدام، می توانید تست بارداری بدهید.

اگر طی این مدت لانه گزینی جنین انجام شده باشد، آزمایش خونتان مثبت خواهد بود. اما متاسفانه، ناهنجاری هایی که در جنین رخ می دهند ممکن است تا آن زمان باعث بارداری شیمیایی شوند.

سقط جنین بعد از انجام فرایند آی وی اف نیز می تواند بسیار ویرانگر و ناامید کننده باشد، اما از طرف دیگر نشانه این است که بارداری برای شما امکان پذیر است و باز هم می توانید شانس خود را امتحان کنید. اقدامات آی وی اف بعدی می تواند موفقیت آمیز باشد.

بارداری شیمیایی به چه دلیل اتفاق می افتد؟
علت دقیق بارداری های شیمیایی مشخص نیست. اما در اغلب موارد، این نوع سقط جنین به دلیل مشکلاتی که در کیفیت تخمک یا اسپرم وجود دارد، رخ می دهد.

علل احتمالی دیگر شامل موارد زیر است:

ناهنجاری های هورمونی
ناهنجاری های رحمی
بارداری های خارج از رحم
عفونت هایی مثل کلامیدیا یا سفلیس
احتمال بارداری های شیمیایی در مادران بالای ۳۵ سال و همچنین در افرادی که دچار بیماری های خاص هستند، بیشتر است؛ از جمله وجود لخته های خونی یا اختلالات هورمونی.

متاسفانه هیچ راهی برای پیشگیری از این نوع سقط جنین وجود ندارد.

پیشگیری و درمان بارداری های شیمیایی
بارداری شیمیایی، همیشه به این معنا نیست که شما برای باردار شدن یا یک زایمان سالم و موفق مشکل دارید. اگرچه درمانی برای این نوع سقط جنین وجود ندارد، اما راه هایی وجود دارد که بتوانید بعد از آن دوباره باردار شوید.

در صورتی که بیش از یک بار بارداری های شیمیایی و سقط جنین زودهنگام را تجربه کنید، پزشکتان می تواند برای شما آزمایشاتی تجویز کند تا علت زمینه ای این مشکل آشکار شود.

اگر بعد از تشخیص مشکل اصلی، پزشک بتواند آن را درمان کند، احتمال سقط جنین های بعدی کاهش می یابد.

مثلا اگر علت سقط جنین زودهنگام، وجود عفونتی باشد که قبلا تشخیص داده نشده است، پزشک می تواند با تجویز آنتی بیوتیک، عفونت را برطرف کرده و از سقط جنین های بعدی در آینده پیشگیری کند.

همچنین اگر علت آن مشکلات رحمی باشد، ممکن است برای رفع مشکل نیاز به جراحی داشته باشید تا بعد از آن بتوانید یک بارداری سالم را تجربه کنید.

بالا بودن سطح هورمون های hCG می تواند در بارداری های خارج رحمی نیز اتفاق بیفتد؛ یعنی زمانی که یک تخمک در خارج از رحم بارور می شود.

از آنجا که بارداری های خارج رحمی نیز می تواند شرایطی مثل بارداری های شیمیایی ایجاد کند، پزشک می تواند برای تشخیص علت دقیق مشکل، آزمایشات مختلفی انجام دهد.  

منبع خبر : salamati24

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *