آثار آلودگی هوا بر جنین و نوزاد/ منوکسید کربن و تولد نوزادان کم وزن!

استاد متخصص بیماری های کودکان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تأکید بر این که بر اساس مطالعات اپیدمیولوژیک، آلاینده های هوا اثرات زیانباری بر سلامتی انسان دارد، گفت: اما آنچه مسلم است دامنه تاثیر آلودگی هوا بر همه گروه ها و در همه شرایط یکسان نیست.

 دکتر رویا کلیشادی افزود: آلودگی هوا می تواند تحت تأثیر عوامل مختلف مانند سن، جنس و خصوصیات دموگرافیک، داشتن زمینه بیماری، الگوی زمانی و موقعیت مکانی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی و بسیاری از عوامل دیگر متفاوت است.
وی با اشاره به تأثیر آلودگی هوا بر رشد و نمو جنین از طریق تنفس مواد آلاینده از سوی مادر و تأثیر آن بر روی جنین از طریق جریان خون و به عنوان نمونه، منوکسید کربن موجود در خون جنین سه برابر خون مادر است، اظهار کرد: آلاینده ها علاوه بر این که در طول بارداری به جنین منتقل می شوند، به میزان بیشتر در دوران شیردهی به نوزاد شیرخوار انتقال می یابد.
دکتر کلیشادی با بیان این که آلودگی هوا بر تولد نوزاد، پیآمدهای نامطلوبی همچون وزن کم در تولد نوزادان نارس، نقص های مادرزادی و به دنیا آمدن جنین مرده دارد، تصریح کرد: به عنوان نمونه، بر اساس مطالعه ای در اصفهان، ارتباط معناداری بین آلودگی هوا و تولد نوزادان نارس وجود دارد.
استاد متخصص بیماری های کودکان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پایان با تأکید بر این که به موجب مطالعه دیگری در ۴ نقطه آلوده تهران، مشخص شد که تولد نوزاد کم وزن با افزایش تجمع آلاینده های هوا، افزایش می یابد، خاطرنشان کرد: در این مطالعه، منوکسید کربن به عنوان مؤثرترین آلاینده در تولد نوزادان کم وزن تشخیص داده شد.

منبع خبر : شهردار آنلاین

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *