IVF چند درصد امکان موفقیت دارد؟!/ شکست مکرر آی وی اف یا لقاح مصنوعی برای درمان ناباروری

دکتر سهیلا انصاری پور متخصص زنان و زایمان فلوشیپ نازایی جهاد دانشگاهی ابن سینا گفت: شکست مکرر I.V.F(لقاح مصنوعی) یکی از چالش های اصلی و پیچیده است که در حال حاضر توجه بسیاری از محققان مبحث نازایی را به خود معطوف کرده است .

وی در خصوص میانگین موفقیت سیکل I.V.F دردنیا ادامه داد: موفقیت این سیکل اصولا حدود ۴۰ درصد برآورد شده است؛ بنابراین، تحقیقات بسیاری جهت افزایش میزان موفقیت در حال انجام است.

این متخصص زنان و زایمان به مهمترین عوامل اصلی شکست لانه گزینی اشاره کرد و افزود: اختلالات مربوط به جنین و مخاط رحم، یا به عبارتی بستر لانه گزینی همچنین تعامل یا گفتمان این دو با یکدیگر از عوامل اصلی شکست لانه گزینی مطرح شده است که پس از اطلاق شکست مکرر( Recurrent implantation failure )برخی راهکارهای تشخیصی و درمانی در جهت شناسایی و درمان عوامل تاثیرگذار بر موفقیت سیکل I.V.F انجام می شود .

وی با اشاره به اینکه یک جنین به ظاهر نرمال، ممکن است در سطح بررسی ژنتیکی طبیعی نباشد، گفت: زنان می توانند با انجام تست هایی مانند غربالگری ژنتیکی جنین قبل از لانه گزینی در فرم پیشرفته آن که به تازگی مطرح شده، امید به افزایش میزان قابل توجه در I.V.F را داشته باشند.

به گفته این پزشک، شناسایی تورم لوله(چسبندگی لوله ی رحم) یا هیدروسالپنکس(عفونت مکرر رحم) در صورت وجود ضایعات پراکنده و عمقی آندومتریوز، انجام لاپاروسکوپی و برداشتن این ضایعات، بررسی مجدد اسپرم و انجام تست های تشخیصی مربوط به DNA در صورت لزوم ، انجام هیستروسکوپی(نوعی عمل جراحی) و بررسی دقیق تر رحم علاوه بر داپلر عروق رحم(تشخیص انسداد رگ های خونی) از جمله اقدامات تشخیصی و درمانی هستند که در صورت صلاح دید متخصصان انجام می شود.

انصاری پور در خصوص شکست لانه گزینی جنین یاد آور شد: آنچه مسلم است به علت دخالت عوامل مختلف در پروسه یک سیکل I.V.F ، تشخیص و درمان افراد مبتلا به شکست مکرر آن باید توسط تیمی متشکل از متخصصان مختلف زنان، آندرولوژی، جنین شناسی، ژنتیک، داخلی و تغذیه و روانپزشکی، عفونی همچنین پاتولوژی صورت پذیرد.
 

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. پریناز یگانه پاسخ

    هزینه هر دوره درمان ناباروری چقدر است؟
    دبیر اجرایی کنگره چالش‌های بالینی گفت: تعرفه درمان نازایی در بخش دولتی یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

    ساغر صالح پور فلوشیب ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر اجرایی کنگره بین‌المللی چالش‌های بالینی در مامایی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص تعرفه‌های درمان نازایی بیان کرد: مطابق با قانون تصویب شده از سوی وزارت بهداشت، تعرفه درمان نازایی یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در بخش دولتی است.این تعرفه در مراکز خصوصی ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تصویب شده است.

    وی افزود: در برخی مراکز دولتی مانند بیمارستان طالقانی هزینه‌های نازایی برای هر سیکل درمان تقریبا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.

    صالح پور با اشاره به وسایل گران قیمت درمان نازایی گفت: این تعرفه‌های بالا به دلیل این است که وسایل درمان نازایی چه در آزمایشگاه‌ها، چه در اتاق عمل بسیار گران قیمت و البته وارداتی هستند زیرا هنوز ایران در این خصوص تولید ندارد.

    وی همچنین خاطر نشان کرد: ۱۵ درصد از زوج‌های ایرانی ناباور هستند که ۶۰ درصد علل ناباروری متوجه آقایان و ۴۰ درصد باقیمانده به دلیل مشکلات خانم‌ها است.

    دبیر اجرایی کنگره بین‌المللی چالش‌های بالینی در مامایی و نازایی افزود: برای درمان ناباروری نسبت به کشورهای پیشرفته چیزی کم نداریم اما به طور کلی در هر سیکل درمان ناباروری تنها ۴۵ درصد موفق بوده‌ایم و این حاکی از چالش‌های زیادی است که پیش رو داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *