عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه اختلالات شنوایی در نوزادان در بسیاری از مواقع ناشی از مشکلات دوران بارداری است، گفت:
استرس مادران باردار میتواند سبب ناشنوایی جنین شود.
احمدرضا ناظری در نشست خبری که در ارتباط با موضوع کمشنوایی و ناشنوایی برگزار شد، اظهار داشت: شنواییشناسی رشته جوان و نوپایی بوده که در ایران با موفقیتهای زیادی در جهت کمک به بیماران همراه شده است.
وی با بیان اینکه کمشنوایی را باید یک اختلال و نه یک بیماری دانست، عنوان کرد: کمشنوایی گاهی همراه با یک بیماری بوده، لذا اصطلاح بیماری به طورکلی باید از کمشنوایی و ناشنوایی برداشته شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه درمانپذیری و توانبخشی شنوایی با درمان طبی متفاوت بوده ولی مرتبط است، افزود: کمک به بیماران کمشنوا و ناشنوا نیاز به کار تخصصی تیمی شامل متخصصین اطفال، گوش و حل و بینی، متخصصین نوزادان و شنواییشناس است.
ناظری ادامه داد: برخی از اختلالات شنوایی نیاز به درمان طبی و جراحی دارد، ولی باید توجه داشت که آگاهیسازی خانوادهها و برخی از پزشکان در جهت کاهش مشکلات ناشی از کمشنوایی و ناشنوایی بسیار حائز اهمیت است، بنابراین کودکان باید بلافاصله پس از تولد، شنوایی آنها مورد بررسی قرار گیرد و خانوادهها نیز نسبت به این مسئله بسیار حساس باشند.
وی اضافه کرد: مشکلاتی در دوره بارداری همچون استفاده از داروهایی که نباید مادر مصرف کند یا در معرض تشعشعات قرار گرفتن، ضربههای مکانیکی به شکم مادر، پارگی کیسه آمونیوم و استرس احتمال ابتلا به ناشنوایی نوزاد را به همراه دارد. همچنین حین زایمان نیز ممکن است برخی از کودکان با کمبود اکسیژن مواجه شده و این مسئله اختلال شنوایی برایشان ایجاد کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد: مصرف مشروبات الکلی، استعمال قلیان و سیگار و حتی در معرض دود قرار گرفتن مادر باردار میتواند کمشنوایی و ناشنوایی جنین را به همراه داشته باشد، بنابراین خانوادهها باید پیشگیریهای لازم را هنگام بارداری در این زمینه انجام دهند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر اینکه تأثیر استفاده از وسایل ارتباطی همچون تلفنهای همراه و امواج وایفای بر روی ناشنوایی جنین اثبات نشده است، ولی تحقیقاتی در این زمینه صورت گرفته، گفت: تشخیص قبل از تولد ناشنوایی نداریم، ولی باید توجه داشت که گوش جنین در سه ماهگی قادر به شنیدن بوده و برای همین به مادران توصیه میشود در دوران بارداری قرآن بخوانند و از مواجه شدن با صدای بلند بپرهیزند.
با سلام لطفا بگید از چ داروی ضد اضطرابی در سه ماه اول بارداری استفاده کنیم متشکر
سلام بهتره در ۳ ماهه اول بارداری دارو مصرف نکنید وبا مشورت پزشک زنان به یک روانشناس مراجعه نمایید تا در صورت لزوم روانکاوی شوید یا اینکه زیر نظر متخصص از دم نوش های گیاهی آرام بخش استفاده نمایید.