زایمان در آب برای چه کسانی ممکن است؟/ روشهای انجام زایمان در آب

بیشتر افراد در آب احساس خوب و آرامی دارند و کمتر کسی پیدا می‌شود که با قرار گرفتن در آب احساس آرامش نکند. شاید به این خاطر باشد که زندگی تمام انسان‌ها در رحم درون مایع، آغاز می‌شود و این آشنایی اولیه با آب در طول زندگی با ما همراه است.

برای کاهش درد زایمان طبیعی، مادر درون حوضچه‌های استریل آب قرار می‌گیرد فوائد زایمان در آب و در صورتی که احساس آرامش کند، برای تولد نوزاد نیازی نیست از آب بیرون بیاید و زایمان به صورت طبیعی درون آب انجام می‌شود. نوزاد در طول ۹ ماه در مایع داخل رحم مادر رشد کرده است، بنابراین به راحتی با آب ارتباط برقرار می‌کند و زایمان بدون هیچ مشکلی درون آب انجام می‌شود.

مزایای زایمان در آب چیست؟
کاهش احتمال نیاز به انجام اپیزیاتومی یا همان برش پرینه در زایمان طبیعی
انجام شدن زایمان بصورت طبیعی که قطعا سالمتر از سزارین است
زایمان طبیعی در آب میتواند دردهای انقباضی شکم را کاهش دهد (این روش از زایمان، تفاوتی با زایمان طبیعی نداشته و تنها در کاستن از درد موثر است و نباید توقع زایمان بدون درد داشت.)
زنانی که در آب زایمان میکنند، نسبت به سایر افراد کمتر نیاز به آرام بخش و مسکن دارند.
کاهش احتمال نیاز به تزریق داروی بی هوشی اپیدورال ( اپيدورال روشی برای كاهش درد در زايمان میباشد که در آن تزريق داروی بيحسی به قسمتی از گودی كمر شما، با استفاده از يك سوزن خميده و توخالی است.)
در این روش مادر میتواند در هر حالتی که راحتتر است قرار بگیرد که این امر برای زایمان راحتتر است.
با کاهش استرس، هورمونهای استرس (که موجب افزایش فشار خون میگردند) کمتر در بدن مادر تولید میشود و فشار خون مادر در حین تولد کاهش مییابد.
خوابیدن و نشسن در آب باعث تولید اندورفین میشود که مهارکننده درد است.
متخصصان اظهار دارند که این نوع زایمان برای کسانی که دوره بارداری سالم و عادی را گذرانده اند و بیماری ثانویهای ندارند پیشنهاد میگردد.

چه موقع انجام زایمان در آب امکان پذیر است؟
زایمان در آب برای همه خانمها قابل انجام نیست. شرایط کلی برای این عمل به شرح زیر است:
در طول دوران بارداری نباید هیچ عارضه ايدر مادر وجود داشته باشد
ضربان قلب نوزاد باید خوب باشد و پیش از زایمان مدفوع نکرده باشد
مادر باید عفونت یا پارگی طولانی مدت کیسه آب نداشته باشد
لگن مادر باید در شرایط مناسب باشد و بچه هم خیلی درشت نباشد
زنانی که مایل به انجام زایمان در آب میباشند نباید به بیماری دیابت، بیماری قلبی، کلیوی و نیز به بیماری هرپس مبتلا باشند.

آموزش زایمان در آب
معمولا زنان قبل از آموزش از انجام زایمان در آب احساس نگرانی دارند، به همین دلیل به خانمهایی که میخواهند از این روش به عنوان یک روش کمکی برای کم کردن به دردهای زایمانی استفاده کنند توصیه میشود حتما کلاسهای آموزشی را گذرانده و از مراکزی که کار زایمان در آب را انجام میدهند، بازدید کنند.این کلاسها به صورت استاندارد، به مدت ۸ هفته و از هفته بیستم بارداری زنان شروع میشود؛ در این کلاسها، وان آب نیز با درجه حرارت بدن تنظیم شده و تمام پروسه زایمان زیر آب همراه با فیلمهای آموزشی، مرور و تمرین میشود. زنان باید همراه با همسران یا همراهی که قرار است در زمان زایمان او را همراهی کند در این کلاسها حاضر شوند؛ چرا که ممکن است در مراحل زایمان، مشکلی پیش آید که در صورت عدم آشنایی همسر و همراه با این مشکلات و پروسه زایمان، میتواند باعث ترس و وحشت همراه شده و این اضطراب و نگرانی به زنان در زمان زایمان منتقل شود.

روشهای انجام زایمان زیر آب
زایمان در آب به دو روش انجام می گیرد :

روش اول :
خانم باردار قبل از زایمان، تمام مراحل زایمان را در زیر آب انجام میدهد و زمانی که دهانه رحم کاملا باز شده و برای بیرون آمدن بچه آماده میشود، روی تخت زایمان رفته و مرحله آخر زایمان را روی تخت انجام میدهد.

روش دوم :
خانم باردار تمام مراحل زایمان و دردهای زایمانی را داخل آب تجربه کرده و نوزاد نیز در آب متولد و در آب رها میشود. پرسنل اتاق زایمان بچه را از زیر آب گرفته و به مراحل دیگر زایمان کمک و رسیدگی میکنند.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *