چه کنم وابستگی فرزندم کم شود؟/ وابستگی کودک تا چند سالگی؟!

من دخترم ۱۸ ماهشه و خيلي وابسته اس به من! حتي تو خونه مثله چسب به من میچسبه! هرجا ميرم همش بايد تو بغل من باشه و سرشو ميچسبونه رو شونه من كه هيچكسو نبينه!حتي بغله باباشم نميره! من نگرانم که مبادا در آینده همینطور بمونه!

بین سنین ۶ تا ۱۸ ماهگی کودک بحران اضطراب جدایی را تجربه خواهد کرد. در این سن بنابر خلق و خوی کودک شاهد چسبیدن کودک به مادر هستیم به طوری که کودک پشت در دستشویی مادر ترسان و گریان از جدایی مادر خواهد بود. به همین دلیل در این سن کودک توانایی جدایی از مادر را ندارد. اما بعد از ۱۸ماهگی رشد مغز کودک وارد مرحله ای میشود که کودک توانایی به خاطر آوردن چهره مادر را در نبود او دارد. کودک در این سنین موقع نبود مادر حس بزرگسالی را دارد که مادرش را برای همیشه از دست داده است.وقتی کودک از مادر در این سنین جدا میشود، تصور میکند که هرگز دیگر او را نخواهد دید.

اما این یک پروسه همیشگی نیست و پس از ۱۸ ماهگی به مرور زمان وابستگی کم و از بین خواهد رفت . اما راهکارهایی هم وجود دارد که به مادر کمک میکند تا وابستگی کودک را از بین ببرد. از جمله:

◀️قایم موشک بازی:

 قایم موشک یکی از بهترین بازیهای جهانی برای کودک است. کودک در این بازی یاد میگیرد ندیدن مادر دلیل بر نبود مادر نیست. اگر کودکتان اضطراب جدایی دارد در روز بارها و بارها با او قایم موشک بازی کنید.

◀️بازی با همسالان:

کودک از سن هجده ماهگی توانایی برقراری ارتباط با یک کودک هم سن خود را دارد. فقط مراقب باشید کودک در بازی، دیگر بچه ها را کتک نزند، گاز نگیرد تا تجربه بازی دلپذیرتر شود. به مرور میتوان همبازی فرزندتان را اضافه کنید.

◀️رفتن خانه مادر بزرگ و خاله ها:

کودک را به مدت کوتاه کنار مادربزرگ خاله یا دوستی که با فرزندتان رابطه نزدیک دارد بگذارید. کم کم زمان ماندن کنار آنها را افزایش دهید.

◀️مهد کودک:

کودک را به محل بازی کودکان یا مهد ببرید و اجازه دهید کنار شما تجربه دلپذیری از دنیای بیرون داشته باشد.

◀️دقت در فرم خواب:

خوابیدن کودک در رختخواب با مادر همراه با تماس پوستی باعث ایجاد وابستگی اعتیاد گونه کودک به مادر خواهد شد. وقت خواب دست یا موی خود را در اختیار کودک نگذارید.

◀️از شیر گرفتن کودک:

شیر خوردن کودک تا ۱۸ ماهگی باعث ایجاد شخصیتی وابسته در فرزند خواهد شد. سعی کنید از ۱۵ ماهگی مقدمه از شیر گرفتن کودک را فراهم کنید و به مرور تا ۲ سالگی کاملا کودک را از شیر بگیرید. 

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *