اثرات معجزه آسای چای سبز مربوط به وجود پلی فنولهای کاتچین به خصوص اپی گالو کاتچین گالات(EGCG) است. ولی قرار نیست برای بهرهمندی از خواص مفید این نوشیدنی سبز، این نام سخت و طولانی را به خاطر بسپارید.
در اینجا ۹ علت خوردن چای سبز را به شما توصیه کردهایم که به شرح آنها میپردازیم:
۱- از بین برنده فوقالعاده چربیهای اضافی کل بدن است. این نوشیدنی به خاطر وجود ترکیبی در خود به نام EGCG سرعت سوخت چربی در بدن را افزایش میدهد. پژوهشها نشان میدهد نوشیدن روزانه سه فنجان چای سبز میتواند تا ۷۰ کالری انرژی ناشی از سوخت چربیها ایجاد کند.
۲- چربیهای اضافی شکم را از بین میبرد. طی نتایج حاصله از تحقیقات محققان دانشگاه توفتز، EGCG در چای سبز مانند دیگر کاتچینها، ژنهای سوخت چربی را در شکم فعال میکند و سرعت کاهش وزن را تا ۷۷ درصد افزایش میدهد.
۳- معمولا با افزایش سن، قندخون هم کم کم بالا میرود، خصوصا اگر به رژیم غذایی خود توجه کافی نداشته باشیم. وزن به مرور زمان بالا رفته و به دنبال آن احتمال بروز دیابت نوع دو هم افزایش مییابد.
مصرف روزانه پنج فنجان چای سبز میتواند از بروز دیابت جلوگیری کند. چای سبز قادر است از عوارض ناشی از دیابت همچون آب مروارید و بیماریهای کلیوی به طرز معجزه آسایی جلوگیری کند.
اما چای سبز چطور قادر به کاهش قندخون است؟ به نظر میرسد اصلیترین مکانیسم، مهار کردن فعالیت آنزیم آمیلاز بزاق و روده (آنزیم مسوول هضم نشاسته) است. با مهار شدن فعالیت این آنزیم، نشاسته با سرعت بسیار آهستهای می شکند و در نتیجه قندخون با سرعت کمی بالا می رود.
۴- مصرف این نوشیدنی در درمان سرطان ریه مفید است. طی نتایج تحقیقات منتشره در نشریه پیشگیری از سرطان در سال ۲۰۱۰ ، EGCG موجود در چای سبز به عنوان متوقف کننده رشد سلولهای سرطان ریه معرفی شد.
۵- ممکن است از بروز سرطان کلورکتال یا روده پیشگیری کند.
۶- مطالعه جدید نشان میدهد، ترکیبات آنتیاکسیدانی چای سبز ممکن است رشد و پیشرفت سرطان پروستات را کاهش دهد.
۷- از رسیدن هر نوع آسیب به پوست پیشگیری میکند. آنتی اکسیدانهای موجود درچای سبز سلولهای پوست را درمقابل آسیبها به ویژه رادیکالهای آزاد که یکی ازعوامل ایجاد سرطان وافتادگی و آسیب به پوستاند، محافظت میکند.
۸- چای سبز را به عنوان داروی ضدپیری (Anti – Aging) میشناسند. دلیل اصلی آن وجود میزان قابل توجهی آنتیاکسیدان در چای سبز به ویژه آنتیاکسیدانهای موثر در حفظ شادابی و جوانی است. آنتی اکسیدانها یکی از شاخصترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلولهای بدناند که باعث به تعویق انداختن شروع روند پیری سلولها هستند.
۹- چای سبز فعالیت سلولهای مغز به ویژه بخشهای مربوط به حافظه را تقویت و تحریک می کند. از طرفی چای سبز باعث کاهش میزان استیل کولین در سلولهای مغز شده و با این عمل مانع از تخریب سلولهای مغز و بروز بیماری آلزایمر میشود.
نحوه استفاده و میزان مصرف:
برای هر نفر یک قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر یک قاشق، یک لیوان آب داغ با دمای ۸۰ تا ۸۵ درجه به آن اضافه کرده و درب قوری را به مدت هفت تا هشت دقیقه بگذارید سپس آن را بنوشید.
یادآوری این نکته ضروری است که چای سبز مانند چای سیاه لزومی به دم کردن ندارد.
یک گروه تحقیقاتی بهتازگی اعلام داشتهاند که مواد تشکیلدهندهی چای سبز در بهبود بیماری «سندرم داون» بسیار مؤثر است.گروه تحقیقاتی یادشده به سرپرستی دکتر «رافائل دلا توره» و دکتر «مارا دایرسن» بیان داشتهاند که در چای سبز، مادهای به نام «اپیگالوستاچین گالت» وجود دارد که موجب بهبود حافظه تصویری شده و همچنین باعث میشود تا فرد سازگار پذیر بوده و رفتار انطباقی بیشتری از خود نشان دهد. محققان همچنین اظهار داشتهاند که بیمارانی که همزمان با درمان با چای سبز، تمرینات تقویت حافظه و توانایی درک را نیز به انجام میرسانند، برای بهبود شرایط خود شانس بیشتری دارند.
مطالعات صورت پذیرفته روی ۸۴ شرکتکننده که بین ۱۶ تا ۳۴ سال، سن داشتهاند نشان داده که تغییرات حاصله از این روش درمانی نهتنها روی درک، حافظه یادگیری و تمرکز حواس تأثیرات مثبت فراوانی داشته، بلکه روی اتصالل اعصاب در مغز نیز مؤثر است. مطالعات یادشده در مجله «نورولوژی لوسنت» منتشرشده و این تحقیق همچنان ادامهه دارد و کارشناسان آن فعالیتهای پزشکی خود را با اجرای این درمان روی کودکانی که بهطور مادرزادی به سندرم داون مبتلا هستند، آغاز نمودهاند.
پزشکان این تحقیق بیان داشتهاند: «نتیجه آزمایشات درمانی ما روی بزرگسالان مثبت بوده و بهواسطه رشد مغز، اختلالات گفتاری این بیماران تا اندازه زیادی برطرف شده است، بنابراین گمانهزنی میکنیم که اعمال این روند روی کودکان موثرتر خواهد بود و نتیجه بسیار بهتری از آن حاصل خواهد گشت.» در همین راستا، دکتر Dierssen اعلام داشته که: «این نخستین بار است که اجرای یک روش درمانی روی این عارضه، پاسخ مثبت داشته. اما لازم به یادآوری است که این راهکار یک درمان قطعی به شمار نمیرود و فقط کمک میکند تا بیمارانِ دچار این عارضه، کیفیت زندگی خود را بهبود بخشیده و فعالیتهای جدیدی از زندگی را تجربه نمایند.»