چاقی و میزان اضافه وزن مجاز در بارداری/ در طول بارداری فکر کاهش وزن را از خود دور کنید!

دکتر حسن فرهاد غیبی متخصص تغذیه گفت: دوره‌ی بارداری دوره‌ی ویژه‌ای برای مادران می‌باشد که در آن مادران باید دقت بیشتری در تغذیه خود داشته باشند. مادران بطور معمول مرتب توسط پزشک زنان ویزیت می‌شوند، ولی متأسفانه مادران باردار اطلاعاتی راجع به این مطلب ندارند که باید در دوران بارداری، تحت ویزیت دوره‌ای تغذیه نیز باشند و در طی ارتباط با متخصص تغذیه، برنامه‌ی غذایی مخصوص بارداری را دریافت کنند.

 وی افزود: متأسفانه هنوز این تفکر غلط که مادر باردار باید دو برابر معمول غذا بخورد چرا که هم اکنون دو نفر است، در جامعه‌ی ما وجود دارد، در حالیکه ما معتقدیم که یک مادر باردار در سه ماه اول بارداری به علت رشد ناچیز جنین، به کالری خیلی زیادی نیاز ندارد و در طول بارداری نیز فقط یک واحد غذایی از گروه های هرم تغذیه ای به رژیم غذایی فرد باید افزوده شود.

وی با بیان اینکه افراد در طول بارداری فکر کاهش وزن را از خود دور کنند، گفت: یک مادر باردار اگر با وزن نرمال وارد دوران بارداری شود، می‌تواند ۱۱ تا ۱۶٫۵ کیلوگرم بر وزن خود اضافه کند.

فرهاد غیبی گفت:‌ بایدها و نبایدهایی در رابطه با تغذیه مادران باردار وجود دارد، که یکی از این بایدها این مطلب است که تغذیه ی مناسب از بسیاری از عوارض بارداری که در بین عموم مردم به ویار حاملگی معروف است می کاهد.

وی ادامه داد: مادران باردار همه روزه باید از خانواده‌ نان و غلات، خانواده‌، لبنیات، خانواده سبزیجات،‌ خانواده‌ی میوه‌ها و گروه پروتئین‌ها استفاده کنند، بنابراین اگر مادر بخواهد که بارداری مناسبی را پشت سر بگذارد باید از رژیم‌های نادرست غذایی خودداری کند و در این دوران ما کاهش وزن را حتی برای مادران چاق، قائل نیستیم .

وی سلامتی افراد بعد از زایمان را متاثر از کمبودهای تغذیه ای دوران بارداری عنوان کرد و گفت: افرادی که تصمیم بگیرند حامله شوند باید یک سری مشکلات جدی هم چون سوء تغذیه را درمان بکنند، مراقبت های دوران بارداری از سه ماه قبل از بارداری شروع می شود.

این متخصص تغذیه توصیه کرد که زنانی که تمایل به بارداری داشته باشند از چند ماه قبل از بارداری روزانه ۴۰۰ میکرو گرم مکمل اسید فولیک یا ویتامین B9 استفاده کنند.

وی بر رعایت رژیم غذایی مناسب در مردان نیز اشاره کرد و گفت: یک مرد نیز برای اینکه سلامت جنین را تضمین بکند لازم است قبل از تصمیم به فرزندآوری عادت های نامناسب تغذیه ای خود را کنار بگذارد.

وی همچنین گفت که در سه ماهه اول بارداری افزایش وزن نیم کیلو تا ۲ کیلوگرم در زن حامله عادی است ولی بعد از آن افزایش وزن در افراد چاق با افراد لاغر متفاوت است، افرادی که وزن کمتری دارند در هفته نیم کیلو گرم، افرادی که BMI نرمالی دارند در هفته ۴۰۰ گرم و خانم هایی که اضافه وزن دارند در هفته ۳۰۰ گرم باید افزایش وزن داشته باشند.

 فرهاد غیبی افزایش وزن دوران باداری را در حدود ۱۱٫۵ تا ۱۶ کیلو گرم مجاز دانست و گفت: این نسبت در زنان مختلف با توجه به BMI مختلف تفاوت دارد، یک مادر باردار اگر با وزن نرمال وارد دوران بارداری شود، می‌تواند ۱۱ تا ۱۶٫۵ کیلوگرم و فردی که BMI وی عددی بین ۲۵ تا۲۹٫۹ را نشان دهد، اضافه وزن داشته و در حدود ۷- ۱۱٫۵ کیلوگرم می تواند بر وزن خود اضافه کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر BMI فردی بالای عدد ۳۰ باشد تنها مجاز است در طول بارداری ۵ الی ۹ کیلو گرم و فردی که لاغر محسوب می شود و BMI وی کمتر از ۱۸٫۵ است، ۱۲٫۵ تا ۱۸ کیلوگرم می تواند بر وزن خود اضافه بکند.

منبع خبر : ایسنا

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. گروه انواع ویتامین‎ها نیز بسیار حائز اهمیت است که نباید از مصرف آنها غافل شد. همچنین به جای استفاده از شیرینی‎ها و شکلات‎ها که ارزش غذایی چندانی ندارند از موادغذایی طبیعی استفاده کنند. غلات، مغزها، سبزیجات، انواع میوه‎ها باید در این دوران مورد استفاده قرار گیرد؛ به‌عنوان مثال موز میوه‌‎ای است که به افزایش وزن نوزاد بسیار کمک می‎کند.

  2. نکته جالب توجه این است که افزایش وزن بیش از ۱۲ کیلوگرم حتی تا ۳۰ کیلوگرم در حاملگی در ایران یک امر بسیار معمولی است در حالی که باید بدانیم که بسیاری از عوارض حاملگی با افزایش وزن حین دوره‌ بارداری افزایش می ‌یابند که از جمله دیابت حین بارداری و بزرگ شدن جنین و افزایش احتمال زایمان دشوار و درنهایت سزارین را می‌ توان نام برد. به طور کلی مصرف انواع ویتامین‌ها، آهن و کلسیم در حاملگی توصیه می ‌شود. با مصرف اسید فولیک به مقدار یک میلی‌گرم از سه ماه قبل از حاملگی می ‌توان از بروز اختلالات سیستم عصبی جنین جلوگیری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *