تاثیر سرب بر جنین/ آلودگی هوا و زنان باردار/ عوارض آلودگی هوا بر نوزادان

فوق تخصص نوزادان گفت: آلودگی هوا در مادران باردار باعث زایمان زودرس شده و ممکن است جنین‌ دچار کوچکی بدن و مشکل در سیستم خون‌رسانی شود.

 شاهین نریمان گفت: آلودگی هوا علاوه بر تحت تأثیر قرار دادن نوزادان و مادران، بر روی جنین نیز تأثیر خواهد گذاشت و خطراتی را برای آن‌ ایجاد می‌کند که می‌توان به ایجاد ناهنجاری در خون‌رسانی مادر به جنین و کندی رشد جنین اشاره کرد و درنتیجه ورود سرب در خون باعث تخریب داخلی بدن نیز می‌شود و تأثیرات ثانویه آن تأثیرات روحی بر مادر و جنین خواهد بود.

 وی در ادامه بیان کرد: متأسفانه آمار دقیقی مبنی بر تعداد فوت نوزادان و بستری شدن آن‌ها و جود نداشته اما آنچه مشخص است تعداد بستری شدن نوزادان در خصوص آلودگی هوا نسبت به سال‌های گذشته بسیار بیشتر بوده است و میزان بستری شدن آن‌ها و طول درمان آن‌ها هم به خاطر این آلودگی و تأثیراتی که در بدن آن‌ها داشته است و مقاومت به داروهایی که ایجاد کرده است طولانی‌تر شده است و تعداد مراجعات اورژانسی برای نوزادان، از هر ۹ مراجعه ۴ نفر از آن‌ها به بیماری‌های ناشی از آلودگی‌ها دچار شده‌اند.

فوق تخصص نوزادان در خصوص تأثیرات آلودگی هوا در ایجاد بیماری‌ها گفت: آلودگی هوا در خصوص گسترش بیماری‌های عفونی تأثیر نداشته و فقط باعث بیماری‌های تنفسی مثل آسم و ایجاد آلرژی می‌شود که نشانه‌های این بیماری سرفه‌های شدید و طولانی‌مدت و همراه با خلط و گاهی همراه با تب، حالت تهوع و ضایعات پوستی است.

 وی در خصوص تأثیر گزاری این نوع آلودگی در نقاط حساس بدن نوزادان گفت: ورود ذرات معلق و سرب موجود در هوای آلوده تهران به بدن نوزاد باعث بیماری‌های اولیه در ریه و ایجاد اختلال در مغز و پایین آمدن روحیه و کمبود خواب و در آخر باعث اختلالات در کلیه و گوارش و افزایش یبوست خواهد شد.

نریمان توصیه کرد: از مادران درخواست می‌کنم از بوسیدن و دست زدن مکرر به نوزادان جلوگیری کنند و از شیر مادر به‌جای شیر خشک و استفاده کنند؛ همچنین از مصرف چرک خشک‌ها خودداری کنند و حتی‌الامکان در مکان‌های شلوغ و پرتردد حاضر نشوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این آلودگی مختص به الآن نیست بلکه فقط امسال شدیدتر از سال‌های گذشته شده است و رعایت توصیه‌های بیان‌شده موجب حفظ سلامتی خود و جامعه ما خواهد شد.

منبع خبر : فارس

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. تحقیقات به طور مداوم داده های جدی تری را درباره اینکه هوای آلوده می تواند چه مشکلاتی را برای زنان باردار و نوزادان آنها بوجود آورد، آشکار می سازند. در اینجا بعضی از عواقبی که بایستی به آنها توجه خاص داشته باشید را بیان می نماییم.
    وزن کم تولد: نوزادان عادی بین ۲٫۷۲ تا ۴٫۰۸ کیلوگرم در ۳۸ تا ۴۰ هفتگی وزن دارند. نوزادانی که در هنگام تولد وزنی کمتر از ۲٫۴۹۳ کیلوگرم داشته باشند، نوزادان با وزن کم شناخته می شوند. به طور میانگین، یکی از هر ۱۲ نوزاد متولد شده در آمریکا دارای کمبود وزن می باشد (به دلایل مختلف) اما قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا گمان می رود که یکی از دلایل بروز این مشکل باشد.
    یک تحقیق جالب در پکن، یکی از بدترین شهرهای جهان از نظر آلودگی هوا، نشانه هایی از ارتباط آلودگی هوا با وزن کم تولد یافته است. محققین بر روی زنانی که در طول دوره المپیک ۲۰۰۸ در پکن باردار بودند و برای مدت دو ماه، شهر دارای آلودگی هوای کمتر و کیفیت هوای بهتر بود، تحقیق نمودند. این تحقیق مشخص نمود زنانی که در هنگام بازی های المپیک در ماه هشتم بارداری قرار داشتند (در مقایسه با زنانی که در این زمان نوزاد آنها متولد گردیده است) نوزادانی با حدود ۲۲٫۶۷۹ گرم وزن بیشتر بدنیا آورده اند. کماکان مشخص نیست که کدام سه ماهه، ماه یا هفته از بارداری بیشترین آسیب پذیری را در مقابل تاثیرات آلودگی هوا دارد اما این تحقیق وجود این تاثیر را اثبات می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *