نشستن کودکان به شکل w یا ۷۷ چه عوارضی دارد؟!/ بدترین حالت نشستن کدام است؟

نشستن w شكل، يكي از حالتهاي مرسوم نشستن در بچه هاست. اين نحوه نشستن توانايي كودكان براي كنترل تنه و چرخش بدن آنها را تقويت مي­كند اما اين نحوه نشستن براي همه كودكان توصيه نمي شود ،‌ لذا والدين مي بايست از اين موضوع با خبر باشند كه نشستن در اين حالت براي مدت زياد ميتواند مشكلات ارتوپدي در فرزندانشان ايجاد كند. كودكاني كه به اين نحوه نشستن عادت دارند معمولا از اين روش براي افزايش پايداري تنه و لگن براي بازي كردن و اعمال ديگر استفاده مي­ كنند…

نشستن به شکل w یا ۷۷ عضلات میان تنه را ضعیف می کند
نشستن قورباغه ای در کودکان یا "به شکل w نشستن" وضعیتی است که در میان بسیاری از کودکان شایع است. در این وضعیت نشستن، کودک روی باسن نشسته، زانوها را به عقب خم می کند، کف پاها برگردانده شده و پاها به طرفین باز می شوند و در کل پاها به شکل حرف انگلیسیw درمی آیند.

این مدل نشستن، ستون پشتی بدنی کودک را گسترده کرده و در مقایسه با سایر اشکال نشستن، باعث می شود وقتی او سرگرم بازی و حرکت است، نیاز کمتری به جابجایی وزن بدن، کنترل وضعیت بدنی و تعادل داشته باشد. در نتیجه کنترل بالاتنه کمتر شده و عضلات میانی بدن تحلیل می روند.
W شکل نشستن می تواند موجب دررفتگی استخوان لگن شود
این شکل نشستن می تواند دررفتگی استخوان لگن را دربرداشته و در بچه هایی که از پیش مشکلات استخوانی دارند، اگر گروه های عضلانی اصلی در وضعیت کوتاه شده قرار بگیرند، مشکلات استخوانی شان بدتر خواهد شد.

"هر وقت کودک شما به این شکل نشست، فورا به او توصیه کنید چهارزانو بنشیند، یا پاهایش را دراز کند و یا آنها را در یک طرف قرار دهد"

عضلات شروع به سفت شدن کرده و باعث می شود عضلات همیشه در حال کوتاه شدن باشند، که می تواند هماهنگی، تعادل، وضعیت بدنی، توانایی راه رفتن و رشد مهارت های حرکتی را تحت تاثیر قرار دهد.
همچنین می تواند منجر به درد لگن و کمر شود، چون به ابداکتورهای لگن، زردپی های پشت زانو، چرخنده های داخلی و تاندون های پاشنه فشار وارد می شود.
یکی از مهارت هایی که این بچه ها آن را از دست می دهند، توانایی بلند شدن بعد از افتادن است که نیاز به این دارد فرد بتواند بچرخد و وزنش را جابجا کند. این بچه ها همچنین ممکن است در رشد مهارت های دستی و تسلط در پریدن، پرتاب کردن و شوت زدن تاخیر داشته باشند.

بهترین کار برای پیشگیری از این نحوه نشستن، تداوم و جدیت در منع آن می باشد. هر وقت که کودک شما به این شکل نشست، فورا به او توصیه کنید چهارزانو بنشیند، یا پاهایش را دراز کند و یا آنها را در یک طرف قرار دهد.

تناوب میان این نوع نشستن ها به تقویت میان تنه کودک کمک کرده و تمرینی است برای مهارت ها مهم حرکتی او.
اگر کنترل وضعیت نشستن فرزندتان برای شما دشوار است، برایش میز و صندلی تهیه کنید تا هنگام بازی روی آن بنشیند. همچنین می توانید از کمک یک کاردرمانگر برای تمرین های روزانه بهره ببرید.

بد‌ترین نوع نشستن کدام است؟
نحوه نشستن تأثیر بسزایی در سلامت زانو‌ها، کمر و گردن دارد. بنابراین با اصلاح سبک زندگی و الگوی نشستن می‌توان سلامت این قسمت‌های بدن را تضمین کرد.

دکتر کورش منصوری، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: دو نوع الگوی نشستن روی صندلی و نشستن روی زمین وجود دارد. در حالتی که افراد روی زمین می‌نشینند، بهتر است پا‌ها دراز باشد و حتماً تکیه‌گاه داشته باشند.

 درحالتی که افراد چهار زانو یا دو زانو می‌نشینند، فشار زیادی بر مفصل زانو و قوس کمر وارد می‌شود و البته حالت دو زانو با توجه به اینکه علاوه بر موارد ذکر شده، وزن بدن هم روی زانو‌ها می‌افتد بد‌ترین نوع نشستن است.

وی افزود: درحالتی که افراد روی صندلی می‌نشینند، انتخاب صندلی مناسب و نشستن درست روی صندلی حائز اهمیت است. صندلی مناسب باید طوری باشد که ارتفاع پاشنه پا تا زانو، همچنین اندازه نشیمن‌گاه مناسب فرد باشد و این در افراد با قد مختلف متفاوت است.

دکتر منصوری ادامه داد: قرار دادن یک مثلث زیر پنچه پا‌ها با زاویه ۴۵-۳۰ درجه بسیار مطلوب است. همچنین داشتن دسته صندلی برای قرارگرفتن آرنج‌ها بطور قائم و تکیه‌گاه پشت صندلی که با قسمت استخوانهای کتف را پوشش دهد توصیه می‌شود.

 این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: نشستن کودکان به فرم دبلیو (W) یا قورباغه‌ای بسیار بد است چرا که در کودکان باعث تغییر فرم زانو‌ها به حالت ضربدری می‌شود.

اشتراک‌گذاری
7 نظر
  1. ممنون از اطلاعاتی که درمورد نحوه نشستن کودکان نوشته ای و خیلی استفاده داشت

  2. ممنون از اطلاعات مفیدی که ارائه دادید.

  3. سلام، مطلب جالبی بود

  4. سلام بسیار ممنونم از اطلاعات مفید و خوبتون!

  5. با سلام میشه نشستن به صورت w به علت نقص مادرزادی در استخوان لگن باشه

  6. پس چرا میگید برای رفع پای پرانتزی باید به صورت قورباغه ای بشینید

  7. پسر دو ساله ام وقتی میشینه قوز میکنه ولی در حالت ایستادن و راه رفتن عادی هستش باید چیکار کنم؟؟

    پاسخ دکتر سید محمد خاتمی، متخصص اطفال:
    مادر عزیز، باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید به احتمال زیاد به دلیل عادت کردن به بد نشستن و منشاء این عادت به یادگیری از طریق سایرین بر میگردد یعنی دیدن و انجام آن توسط خود است یا می تواند به علت کمبود ویتامین دی نیز باشد. پس در واقع می تواند یک ریشه آناتومیک داشته داشته باشد که نیاز به اصلاح از طریق دارو یا گاهی ورزش دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *