درمان ریفلاکس معده در بارداری/ ۷ ماده غذایی ضد اسید معده!

ریفلاکس معده از بالا آمدن اسید معده به سمت مری بروز می‌کند. اسید معده نیز مخاط مری را ساییده و باعث آسیب و سوزش می‌شود …

  

۷ ماده غذایی که اسید معده را در دوران بارداری متعادل می کند!

۱/ جو برای صبحانه

بهترین صبحانه برای فرد مبتلا به ریفلاکس جوی دوسر است. به این رژیم غذایی، رژیم ضدریفلاکس می گویند. جوی دوسر حاوی فیبر است و این ماده به عنوان پر کننده معده، مانع از ریفلاکس می شود. کشمش یکی از ترکیب هایی است که باید آن را همراه با جوی دوسر بخورید تا علاوه بر تامین گلوکز مورد نیاز بدن، به دلیل ترکیب هایی که دارد، معده آرام شود.

۲/ زنجبیل، گرم

طبع این گیاه گرم است. از طرفی حاوی ترکیب های ضد التهاب است. این دو ویژگی باعث کنترل ترشح بیش از حد اسید معده می شود. بهترین روش استفاده از این گیاه خوردن آن به شکل خام است. بهتر است آن را خرد کرده، همراه با ماست میل کنید یا آن را همراه با سبزی خوردن بخورید.

۳/ آلوئه ورا، ژل درمانگر

یکی از رایج ترین شکل های مصرف آلوئه ورا، کمپوت آن است. برگ این گیاه خوراکی است و می توان از آن کمپوت خانگی نیز تهیه کرد. ژل خاصی که در برگ های آلوئه ورا وجود دارد باعث کنترل و کاهش میزان اسید معده می شود. نوشیدن آب آلوئه ورا نیز باعث کنترل ترشح اسید معده می شود.

۴/ موز، منبع پتاسیم

این میوه حاوی پتاسیم است. این عنصر یکی از ترکیب های مهم برای جلوگیری از ترشح اسید معده و ایجاد تعادل اسید و باز در محیط معده است. به همین دلیل میزان PH معده روی ۵/۶ متعادل می شود. علاوه بر اینکه فیبر موجود در موز باعث کنترل ترشح اسید معده می شود.

۵/ مارچوبه

رنگ سبز و ظاهر خاص آن نشان می دهد گیاه ویژه ای است. اگر روزانه حداقل یک یا دو شاخه از آن را بخارپز کرده، بخورید مشکل معده برطرف می شود.

۶/ جعفری

عطر و طعم آن بی نظیر است؛ علاوه بر اینکه آنتی اکسیدان موجود در برگ های درشت، سبز تیره و پهن آن نشان می دهد این گیاه می تواند یکی از انتخاب های شما برای بسیاری از غذاها باشد. سوپ جعفری، جعفری همراه با مرغ و ماهی و اضافه کردن آن به سالاد بهترین راهکار استفاده از خواص این سبزی است.

۷/ برنج تیره

ماکارونی، برنج و نان سبوس دار بهترین انتخاب برای افراد مبتلا به ریفلاکس هستند. بنابراین درباره ماکارانی باید انواع غنی سازی شده و درباره نان نیز انواع سیاه آن را که حاوی سبوس بیشتری است انتخاب کنید. هیدارت کربن این خوراکی ها نیز مناسب بوده و مانع از افت قند خون می شود. در بسیاری موارد فرد سیر است، اما چون قند خونش پایین است، احساس ضعف کرده و غذای بیشتری میل می کند. اما تنظیم قند خون پرخوری بی دلیل را برطرف می کند. 

اشتراک‌گذاری
3 نظر
  1. بیشتر میوه‌ها و سبزیجات خاصیت قلیایی غذا را افزایش می‌دهند. موز و سیب‌زمینی اسید معده را خنثی می‌کنند. روغن‌ها و عسل نیز جز غذاهای خنثی‌کننده هستند. مقدار متعادلی از این غذاها به سلامت رژیم غذایی کمک می‌کند. البته از میوه‌هایی که اسیدی هستند باید پرهیز کنید.

  2. مصرف روزانه مارچوبه به علت غنی بودن از فولات به پیشگیری از نقائص لوله عصبی در نوزادان کمک می کند .

  3. رفلاکس معدی در اواخر دوران بارداری شایع است و اغلب شب هنگام رخ می دهد. اما می توان آن را تعدیل یا حتی بر طرف ساخت.
    محدود کردن دریافت مواد غذایی قبل از خواب، کم کردن مقدار غذا در هر وعده و تقسیم وعده ها به مقدار بیشتر در طول شبانه روز، نوشیدن مایعات در فواصل وعده های غذایی و نه در حین غذا، ممکن است این عارضه را بر طرف سازد. اجتناب از پوشیدن لباس های تنگ (مخصوصا در ناحیه کمر)، خوردن غذا به آهستگی، نشستن به حالت عمودی بعد از صرف غذا تا حدود ۳ ساعت و بالا بردن سر تختخواب هنگام خواب نیز تاثیرات مثبتی دارند.
    به هر حال سوزش سر دل در دوران بارداری قابل پیش بینی است اما اقدامات لازم برای کنترل آن، بیشتر جنبه روانی دارد زیرا ثابت نگه داشتن تعادل روحی مادر در این دوران از اهم امور است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *