فواید و مضرات مصرف “کاهو” در بارداری/ نقش کاهو در پیشگیری از بیماریهای تنفسی

بررسی ها نشان می دهند، اگر خانم های باردار در دوران بارداری هر روز کاهو مصرف کنند فرزندشان تا سال ها در برابر بیماری تنفسی بیمه خواهد بود.

گفتنی است؛ آمار های داخلی نشان می دهند که حدود ۱۳ درصد کودکان به بیماری اسم و تنفسی دچار می شوند و این در حالی است که آمار کودکان مبتلا به این بیماری روز به روز بالاتر می رود.

اسیدفولیک موجود در برگ کاهو باعث پیشگیری از نقائص هنگام تولد کودک شده و فیبر موجود در آن نیز منجر به هضم مناسب تر غذا و پیشگیری از یبوست می شود.

با این حال دو خطر مهم درباره مصرف کاهو در زمان حاملگی وجود دارد؛ اول اینکه لازم است بدانید تجمع ماده مضر “نیترات” در سبزیجاتی مثل کاهو و اسفناج بیشتر از سایر سبزی هاست؛ به خصوص ساقه(مغز) کاهو که بیشترین محل تجمع نیترات در این گیاه است.

پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید:
کاهو خواب را به همراه می‌آورد و غذا را نیزهضم می‌نماید.
امام صادق (ع) می‌فرماید:
شما را به خوردن کاهو سفارش می‌کنم چرا که خون راتصفیه می‌نماید.
کاهو جزیی از سبزی‌های سرد و تر است.
کاهو دارای ویتامین‌های A,B1,B2,B3,C است.
این سبزی شامل بسیاری از املاح است که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
آهن، ارسنیک، پتاسیم، سدیم، روی، فسفر، کلسیم، مس، منیزیم و منگنز.
از فواید درمانی آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
برای درمان آفتاب سوختگی
برای تنظیم فشار خون.
برای درمان یبوست و روماتیسم تاثیر بسزایی دارد.
یرقان را درمان و مسکنی برای دلهره و بیماری‌های اعصاب است.
کاهو خواب آور است و بی خوابی را درمان می‌کند، آرام بخش است وخستگی را از بین می‌برد.
اشتها آور است و به هضم غذا نیز کمک می‌کند.
توان جنسی را افزایش می‌دهد.
هر چند برگ‌های کاهو برای کسانی که تنگی نفس توصیه نمی‌شود، ولی مغزآن دارویی است برای تنگی نفس.
از عصاره آن برای محافظت و رطوبت پوست استفاده می‌شود.
نه تنها خون را تصفیه می‌کند بلکه خون ساز نیز هست.
کاهو درد معده را تسکین می‌دهد وبرای ضعف اعصاب مفید است.
ملین است و ادرار آور، زخم‌های مجاری ادرار و مثانه را نیز بهبود می‌بخشد کاهوی پخته شیر زنان را افزایش می‌دهد و درد سینه را کاهش می‌دهد.
کاهو اثر ضد تشنج دارد.
تخم کاهو نیز دارای طبیعتی سرد وخشک است.
تخم کاهو نیز خواب آور است، زکام را درمان و درد سینه را بهبود می‌بخشد. خوردن تخم کاهو برای مجاری ادرار مفید است.

مضرات کاهو
اگر در خوردن کاهو افراط نکیند این گیاه به هیچ وجه مضر نیست زیاده روی در خوردن کاهو باعث کم شدن قدرت جنسی ، فراموشی و کم شدن حافظه ، ضعف دید چشم و نفخ شکم می‌شود. 

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. کاشت جعفری و فواید آن پاسخ

    جعفري ( parsley ) با نام علمي ( Carum petroselinum ) و نام هاي مترادف Petroselinum crispum و P. sativum متعلق به خانواده چتريان (۱) است. جعفري يکي از سبزيجات مورد علاقه ي ايرانيان است و مصارف زيادي دارد. واريته هاي مختلفي از آن ايجاد شده که برخي نيز مانند هويج ريشه و غده ايجاد مي نمايند.
    جعفري يک گياه دوساله است، به اين صورت که سال اول ايجاد سبزي خوراکي نموده ليکن سال دوم گل و ميوه توليد مي نمايد. زميني که براي کاشت جعفري استفاده مي شود بايستي کاملاً نرم و سست باشد و با کود حيواني مخلوط شده باشد. خاک آن همچنين بايستي نشت کامل داشته باشد. زمين را در مکان آفتاب رو و يا آفتاب و سايه انتخاب نماييد. بذر را در اوايل بهار هنوز که هوا خنک است بکاريد و آبياري نماييد. در طول بهار و تابستان مي توانيد از آن استفاده نماييد. هر چند مرتبه که جعفري را برداشت نماييد دو مرتبه سبز مي شود. موقع برداشت سعي کنيد که بته را کاملاً از بن قطع ننماييد ( به اندازه ۴- ۳ سانتي متر از سطح زمين فاصله بگذاريد) تا جوانه انتهايي صدمه نبيند و دو مرتبه رويش نمايد. کودهاي شيميايي ( به خصوص اوره ) در رشد آن بسيار مؤثر است. هر دو هفته يک بار با کود اوره تغذيه نماييد. کود را درست قبل از آبياري بپاشيد. برخي از واريته ها مقاوم هستند و تمام زمستان را چنانچه خيلي سرد و يخبندان نشود محصول خواهند داد. معمولاً جعفري در آخر سال به گل مي نشيند و بذر توليد مي کند. براي تأمين بذر سال آينده خود مي توانيد چند بته سالم و خوب را در حاشيه کرت براي توليد بذر حفظ نماييد. بذر جعفري را همچنين مي توانيد در پاييز بکاريد. در اين حالت قبل از زمستان سبز شده و ريشه آن تقويت شده و در بهار و تابستان سال بعد محصول خوبي به شما خواهد داد. جعفري علاوه بر اين که جزء سبزيجات مورد علاقه بسياري است گفته مي شود که معالج برخي از ناراحتي ها مانند باد مفاصل، اختلالات جريان خون، اختلالات قاعدگي نيز مي باشد.
    حشرات ممکن است به گياه آسيب برسانند و از برگها تغذيه نمايند. قارچ ها و ويروس هاي بيماري زا نيز ممکن است به محصول آسيب برسانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *