مرده زایی در چه کسانی شایعتر است؟/ دلایل مرده زایی چیست؟

مرده زایی به این معنا است که یک نوزاد بدون هیچ نشانه ای از زندگی در زمان به دنیا آمدن و یا بعد از ۲۴ هفتگی مرده به دنیا می آید، یک نوزاد ممکن است در اواخر بارداری (مرگ داخل رحمی) بمیرد، بیشتر غیر منتظره است که یک نوزاد در طول به دنیا آمدن بمیرد، نوازد مرده غیر معمول است اما متاسفانه نادر نیست.

چه چیزی باعث می شود که یک نوزاد در رحم مادر بمیرد؟

دلایل زیادی برای مرگ در رحم مادر وجود دارد، این دلایل عبارتند از عواملی چون جفت، ژنتیک ، سلامت و سن یک مادر ،شیوه زندگی و عفونت که بر روی نوازد تاثیر میگذارد.

مشکل جفت شایع ترین علت مرگ نوزاد در رحم مادر تصور می شود،اصطلاح پزشکی در مورد این مشکل نارسایی جفت می باشد،حدود دو سوم نوزادانی که در رحم میمیرند تصور می شود به دلیل نارسایی جفت از دست میروند، دلایل دقیقی برای اینکه چرا جفت به درستی کار نمیکند مشخص نیست.

اما پزشکان می دانند که اگر جفت به خوبی کار نکتد باعث می شود رگ های خونی یک مادر که متصل به نوزاد هستند تنگ می شود،که در نتیجه باعث میشود مواد مغذی و اکسیژن به جنین نرسد و باعث مشکلات رشد در جنین شود و مرده زایی در این زمان رخ می دهد.
بسیاری از نوزادانی که مرده هستند نارس و کوچکتر از آن چیزی هستند که باید برای آن مرحله از بارداری باشند.

بیماری بارداری پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری می تواند جریان خون به جنین را از طریق جفت کاهش دهد، گاهی اوقات یک نقص ژنتیکی یا کرومزومی ممکن است باعث شود مرده زایی شود، حدود ۱۰ درصد این دلیل تصور می شود که مغز ، قلب و یا اندام حیاتی دیگر خوب ساخته نشده است.

خون ریزی شدید در اواخر بارداری و یا در حین زایمان یکی دیگر از احتمالاتی است که ممکن است منجر به مرده زایی شود، محسوب می شود، این اتفاق می تواند هنگامی رخ دهد که جفت جدا شدن از رحم را شروع می کند (جدا شدن زودرس جفت).
شرایط جسمی مادر مانند دیابت،عفونت مانند آنفلونزا یا تسکوپلاسموز می تواند از عواملی باشد که منجر به مرده زایی می شود.

در بارداری در سنین بالا، خطر تولد نوزاد مرده بسیار زیاد است، بالاترین خطر در ۴۱ هفتگی می باشد، بنابراین در برخی از بیمارستان ها پیشنهاد می شود که قبل از ۳۹ هفتگی و ۴۰ هفتگی بچه زودتر از موعد مقرر به دنیا بیاید.

خیلی به ندرت پیش می آید که یک نوزاد در پایان بارداری مرده به دنیا بیاید،این ممکن است به دلیل مشکلات جفت باشد،در اغلب بیمارستان ها اگر یک زن ۴۱ هفته از بارداری خود را می گذراند پزشک پیشنهاد می کند که نوزاد را به دنیا بیاورد.
عوامل دیگری چون شیوه ی زندگی مانند چاقی ، نوشیدن مشروبات ، سیگار کشیدن در دوران بارداری خطر مرده زایی را افزایش می دهد، سیگار کشیدن میتواند رشد نوزاد در رحم را محدود کند و اکسیژن رسانی به نوزاد را از طریق جفت کاهش دهد. 

زمانی که نوزاد در رحم مادر می میرد چه اتفاقی می افتد؟

وقتی یک نوزاد در رحم مادر میمیرد ، مادر با حقیقت غم انگیزی روبرو می شود در صورتی که منتظر است که نوزاد خود را به دنیا بیاورد و سلامت جسمی و روحی خود را به تدریج به دست بیاورد.
بسیار نادر است که در هنگام عمل سزارین مرده زایی اتفاق بیفید.

با مرده زایی به شما یک شوک بزرگ وارد می شود، پزشکان به شما مشاوره ای می دهند تا بتوانید این زمان سخت را بهتر بگذرانید .تیم پزشکی شما حساس به احساسات شما خواهد بود و در مورد اتفاق هایی در آینده برای شما خواهد افتاد توضیح می دهند، در اغلب موارد هنگام مرده زایی درد زایمان به صورت غیر عادی شروع می شود، پزشکان با شما صحبت میکنند و به شما قبل از القای زایمان زمانی می دهند که صحبت ها را جذب کنید.

برخی از خانواده ها می خواهند که القای زایمان زود انجام شود، دیگران ترجیح میدهند برای یک یا دو روز صبر کنند تا ببینند چه اتفاقی میافتد تا زایمان به صورت خودکار شروع شود.

شما ممکن است احساس درستی از این تصمیم نداشته باشید، در حالی که همه ی پزشکان در مورد سلامتی شما نگران خواهند بود، اگر آنها متوجه شوند که یک فرصت برای سلامتی شما وجود دارد ممکن است شما را تحت تاثیر قرار دهد به عنوان مثال اگر متوجه شوند شما عفونت دارید به شما توصیه میکنند که القای زایمان را بلافاصله شروع کنید.

اینکه آیا شما به طور طبیعی زایمان را انجام میدهید یا دکتر شما توسط القا زایمان را انجام میدهد، شما در صورت مرده زایی هم یک اتاق زایمان خصوصی در بیمارستان خواهید داشت، ماما برای کاهش درد به شما مورفین تزریق میکنند.
اگر شما انتظار دوقلو یا بیشتر را دارید و یکی از نوزاد ها بمیرد ، دکتر به شما توصیه می کند که القای زایمان را انجام ندهید و شرایط خاص خود را دارد اینکه آیا نوزادان جفت را اشتراک نگذاشته اند و چه مرحله ای آن را از دست میدهند.
نوازدان شما ممکن است همزمان متولد شوند و باید بهترین راه را برای سلامت نوزادان انتخاب کنید، برخی از خانواده ها با این ایده حمل نوزادان ناراحت می شوند .

چه عاملی موجب مرده زایی می شود؟

بسیار نادر است که یک نوزاد در حین زایمان به طور غیر منتظره بمیرد، اغلب نوزادان موقعی می میرند که در رحم مادر هستند.
با این حال، متاسفانه، تعدادی از نوزادان به دلایلی در حین زایمان و تولد میمرند، هنگامی که زایمان خوب پیش نمیرود یک تجربه ی آسیب زا و ترسناک برای پدر و مادر است، آنها ممکن است درک نکنند چه اتفاقی میافتد ، به عنوان کارکنان بیمارستان خیلی سخت است که شرایط اضطراری را برای پدر و مادر توضیح دهند.
اگر نوزاد بسیار بزرگ باشد ، در موارد نادر ممکن است شانه های او در مجرای زایمان گیر کند و به شدت جریان اکسیژن او کاهش یابد، اکثر نوزادان بهبود پیدا میکنند اما به ندرت پیش می آید دیستوش شانه در یک نوازد باعث مرده زایی شود.
یکی دیگر از علل های نادر مرده زایی، مشکلات از دست دادن بند ناف نوزاد است که در نتیجه باعث ازدست دادن اکسیژن نوزاد میشود، بند ناف ممکن است قبل از دهانه ی رحم در اطراف گردن نوزاد بپیچد.

اشتراک‌گذاری
12 نظر
  1. سلام من یک سقط در هفته ۷داشتم قلب جنین از کار افتاده بود داشتم و یک مرده زایی در هفته ۲۴داشتم که الان ۳ماه میگذره و ما همه ازمایش های خود ایمنی ژنتیک وحتی تست اسپرم هم همسرم دادن خداروشکر مشکلی نبود.حالا من میتونم اقدام به بارداری کنم.خیلی میترسم دوباره بارداربشم.بنظزشما بازم ازمایشی هست که انجام نداده باشم

    1. سلام از نظر غلظت خون باید بررسی شوید.

  2. سلام خسته نباشید.خانم بنده زایمان کردسروقت خودش نوزاد دنیاامده یک کیلوبودولی ازدست دادیمش دکتراگفتن دستگاه تناسلی تشکیل نشده ویک دستش هم کمی کوتاهتربودبه نظرتون مشکل چیه البته بچه اولم سالم سالمه .خدا قوت

  3. سلام من در پنج ماهگی دچار مرده زایی شدم و همه چی هم نرمال بود .و زایمانم هم طبیعی بود ولی هنوز مشکلو نفهمیدم . از جفت هم آزمایش گرفتم ولی جوابش هنوز نیومده . به نظر شما من کعی میتونم دوباره اقدام به بارداری کنم. در ضمن اول بچم بود و هفده سالم بود

    1. سلام بارداری های زیر ۱۸ سال جزء بارداری های پر خطر محسوب می شوند بهتر است از ۱۸ سالگی اقدام به بارداری داشته باشید.

  4. اگر دلیل مرده زایی مربوط ب بند ناف و جفت باشه فاصله بارداری بعدی چقدر باشه مناسبه؟

  5. در بارداری در سنین بالا، خطر تولد نوزاد مرده بسیار زیاد است، بالاترین خطر در ۴۱ هفتگی می باشد، بنابراین در برخی از بیمارستان ها پیشنهاد می شود که قبل از ۳۹ هفتگی و ۴۰ هفتگی بچه زودتر از موعد مقرر به دنیا بیاید.
    ? من ۴۵ سالمه قصد بارداری برای اولین بار دارم با توجه به اینکه هیچ نوع بی نظمی قاعدگی، اضافه وزن و فشارخون و چه مسائل روانی یا سایر عوامل خطر رو نداشته باشیم باز هم مطالب بالا ممکنه شامل حال ما باشه؟ زایمان طبیعی ممکنه ؟

    با آرزوی بهترین ها برای فعالان سلامتی

  6. بارداری سالم پس از ۴۰ سالگی نیز ممکن است. منتهی یکسری راهکارهایی دارد :
    ?ارتباط درست پزشک و بیمار با مراقب از وضعیت بیمار رابطه مستقیم دارد. پزشکی را انتخاب کنید تا در طول شبانه روز از طریق تلفن هم بتوانید مشکلات خود را بیان و راهکار لازم را دریافت کنید. پزشکانی که برای بیماران خود ارزش قائل هستند . پس انتخاب پزشک متخصص و با ظرفیت معنوی!
    ?. برای اطمینان از سلامت بدن پیش از بارداری انواع آزمایش های لازم را انجام دهید. عفونت های دستگاه تناسلی، بیماری های تیروئید، بیماری های قلبی یا عروقی، دیابت…
    ? برای بالا بردن کیفیت اسپرم تلاش کنید و شما نیز تغذیه مناسب پیش از بارداری داشته باشید و همه انواع ویتامین، پروتئین و مواد معدنی را به بدن خود برسانید. غلات، حبوبات و سبزیجات بیشتری مصرف و تا حد امکان، مکمل هایی همچون قرص های کلسیم یا اسید فولیک رابه برنامه روزانه خود اضافه کنید. بعلاوه ورزش هایی همچون یوگا یا ۳۰ دقیقه پیاده روی در روز.
    ? در صورت عدم باروری میشود از فناوریIVF و
    “تخمک دهنده” استفاده کنید !

    ???

  7. سلام “نی نی نما”
    برای سال آینده دارم برنامه ریزی میکنم که فرزندی بیاروم چه از نظر مالی و چه از نظر آگاهی و تغذیه . حتی نظرات رو هم میخونم پس شاید کسی هم نظر منو بخونه و استفاده کنه. هدفم اینکه به مادران عزیز برسونید که یک کانال خصوصی در تلگرام بزنند و نکته هایی که رعایتش مهمه برای عمل کردن اونجا کپی کنند مثلا همسرم هر از گاهی سیگار میکشه ولی برای بالا بردن کیفیت اسپرم می باید ترک کنه و خودم که کم و بیش مشکل تیروئید دارم و اگه یادم بره با این مشکل باردار بشم عواقب زایمان زودرس و نوزاد کم وزن … رو خواهم داشت بنابراین تو کانال خصوصی خودم که اسمش رو گذاشتم “فرزند سالم ” در اونجا یادداشت کردم تا بعدا تو زحمت فراوان نیفتم. یک کانال خصوصی برای یادداشت پیشنهادمه!!
    ممنون

  8. غذاهایی که شامل میزان چشمگیری از اسید فولیک هستند شامل جگر، عدس، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سویا، نخود چشم سیاه، لوبیای مرمری، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، برگ شلغم، گندم، کدو تنبل (کدو حلوایی) و مارچوبه می‌باشدا.سید فولیک در جوشاندن و حرارت دادن غذا از بین می‌رود…. برای آقایان (کیفیت اسپرم) و زنان یائسه و سایر گروه ها نیز ضروریه!

  9. سلام من نه ماهه بودم که فرزندم مرده به دنیااومدم الان پنج ماهه اززایمانم میگذره اقدام کردم البته قبلاآزمایش دادم وگفتن که میتونم اقدام کنم به نظرتون همون ماه باردارمیشم یاخیلی طول میکشه ممنون

    1. سلام بستگی دارد تا ۶ ماه دیگر برای باردار شدن زمان دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *