چرخش رحم در بارداری چیست؟

یکی از عوارض رحم در دوران بارداری تورسیون رحم یا چرخش رحم است که پدیده‌ای است نادر ولی در صورت بروز می‌تواند عوارض جدی برای مادر و جنین داشته باشد. در این پدیده رحم بیش از ۴۵ درجه حول محور طول خود پیچیده می‌شود و در اکثر موارد این چرخش حدود ۱۸۰ درجه می‌باشد. در صورتی که چرخش رحم در حدی باشد که سبب اختلال در جریان خون شریانی یا وریدی شود منجر به بروز علایم می‌گردد. علت این پدیده مشخص نیست ولی اختلالات ساختمانی رحم ممکن است از عوامل ایجاد آن باشد.

تورسیون رحم ممکن است بدون علامت بوده ولی اکثر بیماران علامت دار هستند. این علایم بسیار متنوع و غیر اختصاصی هستند مثل: درد حاد شکم، علایم گوارشی، خونریزی واژینال، انقباضات رحمی، پارگی زودرس کیسه آب، عدم پیشرفت زایمان، جدا شدن زودرس جفت و سنکوب مادر و اختلالات ضربان قلب جنین.

ادامه یا ختم حاملگی بستگی به سن حاملگی و وضعیت مادر و جنین دارد. معمولاً بعد از ۳۴ هفتگی ختم حاملگی با سزارین توصیه می شود.

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
3 نظر
  1. چرخش رحم (اغلب به سمت راست)در دوران حاملگی شایع است. در مقابل پیچ خوردگی کانل نادر است و معمولا در حدی نیست که سبب انفارکتوس شود پیچ خوردگی (تورسیون) ممکن اس با حاملگی شکمی اشتباه شود. در برخی موارد (اما نه در تمام موارد) سونو گرافی یا MRI تشخیص صحیح را امکان پذیر می سازد.

    واژن در حالت طبیعی به صورت ساختمانی Hشکل دیده میشود اما در موارد پیچ خوردگی به شکل Xپدیدار میشود.

  2. علت چرخش رحم به سمت راست در حاملگی چیه؟

    1. علتش میتونه تغییر پوزیشن و موقعیت جنین باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *