بالا آوردن نوزاد بعد از شير دهي طبيعي است؟

بعضي وقت‌ها نوزادان شير را بعد از خوردن بالا مي‌آورند. اين موضوع اغلب به اين دليل اتفاق مي‌افتد كه نوزاد بيش از حد شير خورده است يا با آروغ مقداري شير را بالا مي‌آورد. بسياري از نوزادان در بعضي وعده‌ها و بسياري حتي در همه وعده‌هايي كه شير مي‌خورند، همراه با آروغ‌شان مقداري از شير را بالا مي‌آورند. دليل اين موضوع هم آن است كه دستگاه گوارش نوزاد هنوز تكامل نيافته است و اين موضوع كاملا طبيعي است. تا زماني كه نوزاد شما به رشد خود ادامه مي‌دهد و وزن مي‌گيرد و تا وقتي موقع بالا آوردن شير بي‌قراري نمي‌كند، اين اتفاق طبيعي است. البته شيري كه نوزاد بالا مي‌آورد هميشه بيش از مقدار واقعي آن به‌نظر مي‌رسد، چرا كه لباس‌هاي شما يا خودش را كثيف مي‌كند اما واقعيت چيز ديگري است. خيلي از مادران نگران اين هستند كه با بالا آوردن شير، ديگر چيزي در معده نوزاد براي تغذيه خودش باقي نمي‌ماند اما در واقع قسمت بيشتر شير هنوز در معده كوچولوي شما باقي است.
اگر نوزاد شما شير را با فشار بالا مي‌آورد، يا اگر بيشتر شيري كه خورده را بالا مي‌آورد، بهتر است اين موضع را به پزشك اطلاع دهيد. علت اين موضوع در موارد اندكي ممكن آلرژي يا مشكلات گوارشي باشد.
البته قبل از مراجعه به پزشك بهتر است به اين موضوع توجه كنيد كه نوزاد شما دقيقا چند بار در روز و اغلب در چه وعده‌هايي شير زيادي بالا مي‌آورد، اين اطلاعات به پزشك در تشخيص مشكل كمك مي‌كند.


اگر پزشك نيز به شما گفت كه بالا آوردن نوزاد شما طبيعي است، در آن صورت مي‌توانيد روش‌هاي زير را براي بهبود اين مشكل به كار ببنديد:

  •   در هنگام دادن شير مادر، هر ۳ تا ۵ دقيقه يك‌بار و هنگام دادن شير خشك هر ۳۰ تا ۵۰ سي‌سي يك‌بار، آروغ نوزاد را بگيريد.

  •    به جاي دادن مقدار زيادي شير در يك زمان، مقدار كمتري شير در وعده‌هاي بيشتر به نوزاد بدهيد.

  •    بعد از شير دادن به نوزاد، او را راست نگه‌داريد و بلافاصله نخوابانيد يا ننشانيد. در بغل نگه داشتن نوزاد بهترين كار بعد از شيردهي است.

  •   بلافاصله بعد از خوردن شير با نوزاد بازي نكنيد و او را قلقلك ندهيد!

  •   دقت كنيد هنگام شير خوردن، سر بچه همواره نسبت به بدنش در سطح بالاتري قرار داشته باشد، به عبارت ديگر او را شيب‌دار نگهداريد ولي نه رو به پايين!

  •   سر گهواره يا تخت شيرخوارتان را كمي بالا بياوريد. براي اين كار مي‌توانيد يكي دو حوله دستي كوچك يا يك پتوي نازك را تا كرده و «زير» تشك شيرخوار قرار دهيد نه «روي» آن چون ممكن است باعث خفگي نوزاد شود. همچنين به همين دليل نبايد زير سر شيرخوار بالش بگذاريد. براي راحت خوابيدن نوزادتان، وسط تشك نبايد برآمده باشد همچنين شيب تخت نبايد به حدي باشد كه نوزاد رو به پايين سر بخورد.

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
4 نظر
  1. حتماً آروغ نوزاد را بگیرید. شیردهی با زاویه ۴۵ درجه باشد.

  2. شیرخواران هنگام مکیدن شیر هوای زیادی می بلعند و زدن به پشت آنها به خالی شدن این هوا از درون معده کمک می کند. در واقع سیستم گوارش آنها هنوز کامل نشده است و برای تخلیه هوا از معده به کمک والدین نیاز دارند.

  3. با آرامش به نوزاد شیر دهید. سر و صدا و مسائل دیگری را که موجب ناآرامی نوزاد شما می‌شود، به حداقل رسانده، نگذارید که کودک شما قبل از شیر خوردن خیلی گرسنه باشد. چنانچه او در حین شیردهی مضطرب یا ناآرام باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که هوا را از طریق دهان وارد کند.

  4. چگونگی خواباندن نوزاد برای جلوگیری از استفراغ بسیار کمک کننده است بیشتر مادران شیرخوار را به پشت می خوابانند. چون شنیده اند که کودک را نباید روی شکم خواباند. در حقیقت این گفته درست است و خواباندن نوزادان به شکم، احتمال مرگ آن ها در خواب را بیشتر می کند اما بهتر است بعد از اتمام شیردهی و زمانی که کودک بیدار است و مادر هم در کنار اوست او را به حالت دمر( خوابیده روی شکم) خواباند یا این که شیرخوار را به پهلوی چپ خوابانده و یک بالش نازک زیر سرش قرار دهید در این حالت سر کودک کمی بالاتر از بدن قرار گرفته و احتمال استفراغ کودک خیلی کمتر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *