لالایی
شاید یکی از جذابترین کارهایی که شما برای کودکتان انجام میدهید، خواندن لالایی برای او باشد، به خصوص زمانی که او گریه میکند و سعی دارید او را بخوابانید. اما اگر حوصلهتان از یک لالایی به خصوصی سر رفت، نا امید نشوید. شما میتوانید شعرهای دیگری را انتخاب و در قالب لالایی برای کودکتان بخوانید. در تاثیر آن بر کودکان تفاوتی ایجاد نخواهد کرد.
موسیقی کلاسیک
طبق تحقیقی در سال ۱۹۹۳، گوش دادن به موسیقی موزارت ضریب هوشی کودکان را افزایش داد. پیچیدگی موسیقی کلاسیک فعالیت مغز را در چندین ناحیه بالا میبرد. موسیقی کلاسیک موسیقی کاملی است، اما بدین معنی نیست که گونههای دیگر موسیقی تاثیرگذار نیستند.
طبق آمار گوش کردن به هر نوع موسیقی عصبانیت و استرس را کاهش میدهد و موجب شادی میشود. کودک شما شخصیت خاص خود را دارد بنابراین با آزمون و خطا میتوانید موسیقی مورد علاقه او را پیدا کنید. تنها توجه کنید که صدای ضبط کم باشد و هیچ گاه از هدفون برای او استفاده نکنید زیرا به گوشهای او آسیب میرساند.
صدای مادر
مهم نیست چه موسیقی انتخاب میکنید، کودک شما صدای شما را بیش از هر موسیقی دیگری ترجیح خواهد داد. فکر نکنید صدایتان بد است، اگر کودکتان زبان داشت و میتوانست احساس خود را بیان کند، حتما به شما میگفت که چقدر از شنیدن صدای شما لذت میبرد.
شاید خودتان هم به این نتیجه رسیده باشید که او از صدای شما چقدر به هیجان میآید و در همان ثانیههای اول لالایی شما به خواب خواهد رفت. آواز خواندن برای کودکتان راهی ارتباطی میان شما دو نفر است. از آنجا که کودکتان در ۲۵ هفته بارداری سیگنالهایی را دریافت کند، پس از به دنیا آمدن نیز با صدای شما آشنا خواهد بود.
جنین از پنج ماهگی به بعد قادر به شنیدن صدای اطراف است و صدای مادر خود را نیز تشخیص میدهد. نوزادان به طور معمول در محدوده سنی نه تا هجده ماهگی آغاز به صحبت میکنند و نوزدانی که مادران آنان در دوران بارداری با آنها حرف میزنند پیش از ده ماهگی نخستین کلمه معنادار را بیان میکنند.