کهیر پس از زایمان: علل بروز علائم، درمان خانگی و عوارض احتمالی

کهیر پس از زایمان: علل بروز علائم، درمان خانگی و عوارض احتمالی

کهیرها، جوش ها بزرگ شده و خارشی هستند که به رنگ قرمز یا رنگ پوست هستند. وقتی سیستم ایمنی بدن به آلرژن ها واکنش نشان می دهد و هیستامین (پروتئین) و سایر مواد شیمیایی در خون را آزاد می کند، کهیر رخ می دهد. هیستامین باعث تورم رگ های خونی شده که باعث نفوذ پلاسما به پوست می شود. هنگامی که مایعات در زیر پوست جمع می شوند، می تواند باعث التهاب و جوش های خارشی بر روی پوست شوند.

کهیر همچنین با نام های urticaria، نقاط قرمز متورم، تاول و جوش گزنه شناخته می شود و احتمالا در بازوها، پاها و قسمت پشتی بدن رخ می دهد. برخی از خانم ها پس از زایمان یا بعد از وضع حمل به کهیر دچار می شوند، و دلیل آن می تواند برای هر شخصی متفاوت باشد.

در این متن توضیح می دهیم که چرا کهیر پس از زایمان رخ می دهد و چگونه می توان آن را درمان کرد.

دلایل کهیر پس از بارداری چیست؟

تغییرات هومونی و استرس می توانند از دلایل اصلی کهیر پس از بارداری باشند. دلایل دیگری که ممکن است باعث بروز کهیر شود، به شرح زیر است:

  1. اختلالات حاد پزشکی مانند تیروئید
  2. داروهای خاص مانند آسپرین یا پنی سیلین
  3. قرار گرفتن در معرض گرمای شدید (مانند خورشید) یا آب و هوای سرد
  4. آلرژی فصلی
  5. حساسیت غذایی
  6. نیش حشرات یا گزیدگی

دلایل کهیر پس از بارداری چیست؟

آیا کهیر پس از بارداری شایع است؟

هیچ مطالعه ای موضوع شایع بودن کهیر پس از بارداری را بررسی نکرده است. احتمال ابتلا به آنها پس از بارداری در صورت هر یک از شرایط بالا، مانند هر زمان دیگری از زندگی است. شواهدی مبنی بر حرف مردم حاکی از آن است که نوسانات هورمونی و استرس پس از زایمان ممکن است خطر بروز کهیر پس از زایمان را افزایش دهد، اگرچه ممکن است برای همه خانم ها یکسان نباشد.

علائم کهیر پس از زایمان چیست؟

علائم کلی کهیر پس از زایمان ممکن است به شرح زیر باشد:

  • خارش که ممکن است شدید باشد
  • تورم سطح پوست با کناره های مشخص
  • درد یا احساس سوزش
  • پوسته پوسته شدن پوست

کهیر ممکن است به طور ناگهانی ظاهر شده و در مدت چند هفته برطرف شود.

چگونه می توان کهیر پس از زایمان را درمان کرد؟

کهیر پس از زایمان ممکن است هیچ گونه درمانی نیاز نداشته باشد، زیرا به طور خود به خودی برطرف می شود. با این وجود، ممکن است برخی از اقدامات احتیاطی را برای رهایی از خارش، درد یا سوزش انجام دهید. این اقدامات همچنین ممکن است به شما در ایجاد الگوی صحیح تغذیه با شیر مادر کمک کند.

۱٫ لباس های نازک و قابل نفس کشیدن به تن کنید

۲٫ به اندازه کافی استراحت کرده تا از استرس و اضطراب دور باشید

۳٫ از استفاده از صابون ها، لوسیون های زبر و مواد شوینده قوی (برای لباس خود) خودداری کنید.

۴٫ بدن خود را پرآب نگه دارید

۵٫ از یک رطوبت ساز یا کمپرس سرد برای تسکین ناحیه آسیب دیده استفاده کنید

۶٫ قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب در بیرون از خانه، از لوسیون ضد آفتاب استفاده کنید و تا حد امکان از محرک های ایجاد کهیر اجتناب کنید

۷٫ از کرم های موضعی فاقد نسخه استفاده کنید که ممکن است برجستگی های قرمز و خارشی را تسکین دهد. در صورت لزوم، پزشک می تواند کرم یا پماد دارویی را تجویز کند.

درمان های خانگی که می توانید برای بهبود کهیر امتحان کنید

در این قسمت، چند درمان خانگی وجود دارد و اعتقاد بر این است که می توانید از شر ناراحتی ناشی از کهیر خلاص شوید.

۱٫ حمام با بلغور جو دوسر: خاصیت ضد التهابی و تسکین دهنده جو دوسر باعث رفع خارش و تورم می شود. یک پیمانه جو دو سر را در یک پارچه با الیاف میکروفیبر پوشانده و آن را در یک کاسه آب گرم خیس کنید. اجازه دهید تا به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه باقی بماند و سپس به وان حمام اضافه کنید. حدود ۱۵ دقیقه بدن خود را در وان حمام خیس کنید. پیروی از این برنامه به طور روزانه ممکن است به تسکین کهیر کمک کند.

۲٫ آلوئه ورا: آلوئه ورا به دلیل اثر خنک کننده آن برای التهاب مشهور است. ژل تازه آلوئه ورا را گرفته و آن را بر روی ناحیه آسیب دیده اعمال کنید. اجازه دهید کمی بر روی پوست باقی مانده و سپس با آب سرد بشوئید.

۳٫ زردچوبه: زردچوبه دارای خاصیت ضد التهابی است. یک قاشق غذاخوری زردچوبه را به یک لیوان شیر داغ اضافه کنید. ممکن است کمی پودر فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و دو مرتبه در روز میل کنید. با این وجود، مطالعات کافی در مورد تاثیر زردچوبه بر روی پوست صورت نگرفته است.

۴٫ چای بابونه: این چای می تواند برخی از علائم مانند التهاب، خارش و جوش را تسکین دهد. اگرچه هیچ مطالعه ای در مورد ایمنی آن بر روی زنان پس از بارداری صورت نگرفته است، اما هیچ گزارشی در مورد سمی بودن آن نیز منتشر نگردیده است. یک قاشق غذاخوری بابونه خشک را در یک فنجان آب گرم بریزید. اجازه دهید تا حدود پنج دقیقه خیس بخورد، آن را از صافی رد کرده و یک یا دو بار در روز آن را میل کنید.

درمان های خانگی که می توانید برای بهبود کهیر امتحان کنید

تاول های پس از بارداری برای چه مدت بر روی بدن باقی می مانند؟

کهیر حاد احتمالا به مدت ۶ هفته بر روی بدن وجود خواهد داشت. اما اگر بعد از شش هفته ادامه پیدا کرد و در طی ماه ها و سال ها تبدیل به اپیزودیک شد، مزمن به حساب می آید و نیاز به توجه پزشک دارد.

عوارض احتمالی کهیر پس از زایمان

عوارض عمومی کهیر ممکن است به شرح زیر باشد:

  • آنافیلاکسی، یک واکنش آلرژیک تهدید کننده زندگی است که باعث ایجاد مشکل در تنفس می شود.
  • تورم گلو که ممکن است باعث انسداد مجاری هوایی شود.

سوالات متداول
۱٫ آیا کهیر پس از زایمان مسری است؟

کهیرها مسری نیستند، مگر اینکه حاوی ویروس هایی باشند که می تواند از یک شخص به شخص دیگر منتقل شود. به طور کلی، با کمتر قرار گرفتن شما در معرض آلرژن یا عامل خطر، کهیر کاهش پیدا می کند.

۲٫ آیا شیردهی می تواند باعث بروز کهیر شود؟

برخی از خانم هایی که مستعد ابتلا به آلرژی هستند، احتمالا در هنگام شیردهی ممکن است رفلکس خروج شیر را تجربه کنند. این وضعیت می تواند منجر به علائمی مانند قرمزی، خارش، جوش و کهیر در سینه، بازوها و پاها شود.

معمولا دلیلی برای نگرانی در مورد کهیر پس از بارداری وجود ندارد، زیرا کهیر به خودی خود برطرف می شود.

اما اگر گمان می کنید که به دلیل برخی از واکنش های آلرژی زا به کهیر دچار شده اید، از این آلرژن ها دوری کنید تا کهیر عود نکند. با این حال، اگر جوش غیر طبیعی و بیش از حد است و یا به طور مکرر رخ داده است، پس از آن چشم پوشی نکنید. از پزشک مشاوره بخواهید.

 

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *