بادام زمینی در بارداری منبع عالی از فولات، پروتئین گیاهی و چربیهای سالم است که کالری مادر به عنوان تقویتکننده انرژی تامین میکند.
بادام زمینی حاوی پروتئین بالایی است. پروتئین بادام زمینی ۳۰-۲۲ درصد کالری دارد و به همین خاطر آن را یکی از منابع بسیار غنی از پروتئین گیاهی میدانند.
روغن بادام زمینی، ملین و رفع كننده یبوست در بارداری می باشد و برای افسردگی دوران بارداری نیز مفید است.
روزانه حدود یک مشت بادام زمینی برای رشد جنین به ویژه در سه ماه اول، افزایش رشد مغز جنین، جلوگیری از نقص مادرزادی، جلوگیری از دیابت بارداری و مبارزه با افسردگی در این دوران مفید است.
علاوه بر اینها، یکی از مشکلاتی که ممکن است در دوران بارداری با آن مواجه شوید، مشکلات پوستی است. ویتامین E و آنتیاکسیدانهای بادام زمینی از بروز مشکلات پوستی جلوگیری میکند.
مصرف زیاد بادام زمینی برای دیابت بارداری مضر است. مصرف بادام زمینی در دوران بارداری، ممکن است باعث شود نوزادان پس از تولد بیشتر از سایر نوزدان به حساسیت و آلرژی مبتلا شوند.
پوست بادام زمینی ممکن است باعث بروز تاول، کهیر، سوزش و خارش پوست شود. این علائم به این علت ممکن است بروز کنند که مصرف بیش از حد بادام زمینی می تواند باعث ایجاد کبد چرب گردد.
بادام زمینی یک منبع غنی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. در ادامه به انواع مواد معدنی و ویتامینهای موجود در بادام زمینی اشارهی کوتاهی میکنیم:
بیوتین: بادام زمینی سرشار از ویتامین بیوتین است که در تغذیه دوران بارداری اهمیت زیادی دارد. این ویتامین جزو ویتامین های کاهنده استرس و اضطراب اجتماعی هم هست.
مس: این فلز از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن است که اغلب در رژیم غذایی غربی بسیار پایین است. کمبود مس ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت قلب داشته باشد.
نیاسین یا ویتامین B3: عملکردهای بسیار مهمی در بدن دارد و رابطهی مستقیمی با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی دارد.
اسید فولیک یا ویتامین B9: نقش بسیار مهمی بر بسیاری از عملکردهای بدن دارد و از ویتامینهای مورد نیاز در دوران بارداری میباشد.
منگنز: از جمله عناصری است که در آب آشامیدنی و بسیاری از غذاها یافت میشود.
ویتامین E: یک آنتی اکسیدان بسیارقوی است که در اغلب غذاهای بسیارچرب بهوفور یافت میشود.
تیامین: از خانواده ویتامین ب (B) است و با نام ویتامین B1 شناخته میشود. این ویتامین به سلولهای بدن کمک میکند تا کربوهیدراتها را به انرژی تبدیل کند و برای عملکرد قلب، ماهیچهها و سیستم عصبی بسیار حیاتی است.
فسفر: بادام زمینی سرشار از فسفر است و نقش مهمی در رشد و نگهداری بافتهای بدن دارد.
منیزیم: یکی از مواد معدنی بسیار ضروری است که نقش بسیار مهمی در سلامتی بدن دارد. تأثیر بسیار مهم آن را در جلوگیری از بیماریهای قلبی نمیتوان نادیدهگرفت.
بادام زمینی و کاهش وزن
چاقی در آمریکا و بسیاری از کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه بهشدت افزایش یافته است. تحقیقات انجامشده نشان میدهد که بادام زمینی تأثیر زیادی روی کاهش و ثابت نگه داشتن وزن دارد. علیرغم بالابودن میزان چربی و کالری، بادام زمینی در افزایش وزن تأثیر ندارد. درواقع مطالعات نشان میدهد که مصرف بادام زمینی میتواند به حفظ وزن کمک میکند و حتی در کاهش خطر ابتلا به چاقی نیز بسیار مؤثر باشد.
باید توجه داشت که یکی از خواص بادام زمینی اثرات بسیار مثبت آن بر سلامت بدن و کاهش وزن است.
نتایج تحقیقات یک پژوهش کوچک نشان میدهد زنانی که در رژیم غذایی خود از بادام زمینی استفاده میکنند در یک دورهی ۶ ماهه در حدود ۳ کیلوگرم وزن کم کردند، ایندرحالی است که گفته میشد خوردن بادام زمینی باعث تثبیت وزن اولیه میشود.
نتایج یک تحقیق دیگر نیز نشان داد افرادی که در یک بازهی ۸ هفتهای روزانه در حدود ۸۹ گرم بادام زمینی مصرف میکردند، برخلاف باور عمومی دچار هیچ اضافه وزنی نشدند.
بادام زمینی یک غذای مناسب برای کاهش وزن معرفی میشود:
بادام زمینی با ایجاد حس سیری میتواند از مصرف غذاهای پرکالری مانند اسنک و برنج در افراد جلوگیری کند.
با توجه به میزان کالری دریافتی از مصرف بادام زمینی، افراد افزایش مصرف بادام زمینی را با کاهش مصرف دیگر مواد غذایی جبران میکنند.
وقتی بادام زمینی به اندازهی کافی جویده نشود، ممکن است بخشی از آن بدون جذبشدن از طریق سیستم گوارش دفع شود.
پروتئین بالای موجود در بادام زمینی و چربی اشباعشدهی آن انرژی زیادی تولید میکند.
بادام زمینی یکی از منابع بسیار غنی از فیبر است که موجب کاهش ریسک ابتلا به اضافهوزن و چاقی در افراد میشود.
بادام زمینی بسیار خوشمزه است و نباید تأثیر فوقالعادهی آن را در کاهش وزن نادیده گرفت.
منبع خبر : مطلب تکمیلی از chetor